Vlhký kašeľ polročného dieťaťa

brambie
21. jan 2013

dievcata ako rychlo ustupi vlhky kasel. moja polrocna dcerka uz kasle skoro tyzden, davame Sinupert ale nezda sa mi ze by sa lepsilo.
nici ma pocuvat to kaslanie.

sisa2010
21. jan 2013

ja mám síce trošku väčšie deti ale keď kašlu tak aj 2-3 týždne.Dcéra mi kašlala aj vyše mesiaca to už som bola na nervy, vybrala aj dvoje antibiotiká, lieky na vykašlianie+homeopatiká a nakoniec jej to prešlo ani neviem ako.Ako prišlo tak odišlo. Mohla by si jej skúsiť dať aj nejaké antihistaminikum napr. Fenistil, Dithiaden, nám zaberal aj Ventolin. Sinupret jej dávaš zbytočne, to sa dáva skôr pri nádche alebo zápaloch HDC., skús BRONCHIPRET to je podobné ale na liečbu kašla .Keď jej to nezaberie a bude kašel ďalej pretrvávať zajdi radšej k lekárke pre istotu.

danielik79
21. jan 2013

@brambie Sinupret je dobrý liek .Moja má síce skoro 5 ale sme si s kašlom užili .Moja rada v izbe kde spí nemaj väčšiu teplotu ako 19,5 stupňa .Pred spaním jéj dobre vyvetraj ,v postielke jéj vyvýš polohu , do odparovača na radiatore nalej vincentku vodu ...kúpiš v tescu alebo v lekárni .A v lekárni si kúp vitamín C a niečo na podporu imunity ...imunoglucan alebo Colostrum .Inak liečba vlhkého prieduškového kašla trvá skoro mesiac kým sa z toho dostane a malé deti to velmi zle znášajú a ešte zabudla treba jéj preplachovať noštek bud si doma sprav slaný roztok alebo jéj kúp nar alebo libenar alebo qixx.

babajaga
21. jan 2013

@brambie ahoj,nasa momentalne kasle uz druhy mesiac...vybrala zinat,do toho este nafasovala spreje ventolin a ecobec,lebo uz mala obstrukciu.....ku koncu atb zase teploty a nanovo hnusne sople a zase kasel...vlhky,hlienovy,neodkaslala...cele noci prekaslala,spala skoro posediacky.....chytila som sa stareho receptu ale to som uz mala nervy o 2 v noci,tak som zisla do kuchyne a na vlozky som capla olej..momentalne sme mali raciol,zohriala som v mikrovlne a capla na chrbat aj hrudnik a prekryla plienkou....do rana uz spala a dalsi vecer som to zopakovala....a drhla celu noc tak protivne..kasle sa zmenil na zachvatovity a suchy.....ze rano som si myslela,ze ako vstane,namiesto skoly ideme zase k lekarke..ale ja pri malom prispala a ona mi odisla do skoly....dalsiu noc som dala zase olej a predstav si...to dieta uz spalo bez kasla.....takze nam to zabralo......plus som varila caj materina duska....lebo skorocel a podbel mi nechcela.....

danielik79
21. jan 2013

babulky ale všetky tie lieky ako píšete môže napísať len alergolog a Dithiaden pol ročné dieťa by nemalo užívať .Ventolín sirup a sprej je ako spomínala len z alergologie.

brambie
autor
22. jan 2013

@babajaga idem dnes vyskusat ten olej aj ja, a vdaka za tip dat to na vlozky inak by som asi tvrdo rozmyslala.
dakujem dievcata vsetkym za tipy.