icon

Vodná cysta u trojmesačného bábätka

dencatko
16. dec 2014

Ahojte. Dnes nás skoro nechali na chirurgii a chceli operovať moje male 3 mesačne bábätko. Nakoniec ultrazvuk ukázal že to je vodna cysta, odľahlo mi.. Máte niečo podobne, alebo máte uz aj takúto skúsenosť s niečím takým? Je to mäkká gulicka (vodnáta), ma to vedľa pipika na pravej strane nizsie. Vyzerá to tak ako keby mal 3 vajíčka.niekedy to nie je viditelne. Dieťa to neboli, nezvracia.. Čiže by to malo byť v poriadku. Mali ste niečo podobné? Zmizne to časom? Veď take make bank ešte nie je možné operovať, musí mať minimálne, ...2 rocky. Ďakujem

zuzika82
•
16. dec 2014

ahoj my sme mali od narodenia to iste hydrokela sa to vola,a nechcu to operovat lebo je tam sanca ze sa to vstrebe a po 2.nechcu zbytocne uspavat take mimi... my sme k hydrokele mali aj herniu/pruh/crievko synovi vystupovalo cez brusnu stenu a vzdy ked plakal tak mu to vychadzalo.. chirurgicka na Kramaroch cakala az do 20mesiacov,ked ho operovali.. poviem vam za tu hodinu a pol co my ho priniesli z operacky som zostarla o 10 rokov ale maly po 4 hodinach spania po narkoze sa zobudil napil sa a zjedol polku Milka cokolady a akoby sa nic nestalo isiel sa hrat 🙂 chvala bohu znasal to velmi dobre ale ja velmi zle... ziadne nasledky ,odvtedy je vsetko ok len pri kupani musime kontrolovat vajka ci ich ma v miesku ...

dencatko
autor
•
17. dec 2014

@zuzika82. Tak dúfam, že sa to vstrebe, ja som dnes zostarla i 10 rokov, bolo mi sme uz ken z toho ako chodili k nemu doktori, každý to chcel vidieť, každý ho pozeral a az po všelijakych diagnozach chvalabohu ultrazvuk ukázal, že to nie je take vážne, máme to sledovať a pustili nás preč, veď teraz vy som ho ani nedala, uspat ho nemôžu lebo je maličký a tak určite by som ho nedala trápiť . Ešte k tonu mal aj očkovanie včera ta sme mali šialený dom. Chudatko moje, krásne to zvládol usmieval sa na každého som na neho hrdá..🙂

janikes
•
17. dec 2014

mojmu tiez v 3M zistili hydrokelu, a pred mesiacom tam uz nebola, tak mame o diagnozu menej 😉 . Prvy rok to operuju len vo vaznych pripadoch, inak sa caka do 2-3R, ale vacsinou sa vraj vstrebe..tak drzim palce, aby to bol aj vas pripad..

dencatko
autor
•
19. dec 2014

Ďakujeme no verim v to.. Nech sa vstrebe nech ma pokoj anjelik maličký...