Vojtova metóda
Maminy ktora mate skusenosti s VM ? Dcerka ma 3,5 mes a nechce na brusku dvihat hlavicku.. tak nas poslali na rehabilitacie.. no a ktora to poznate.. viete, ze je to des 😢😯
Niekto vravi, ze treba cas a dieta sa to nauci samo..
Dakujem za kazdu radu.. nazor..
Aj my máme podobnú skúsenosť. Malému sa tiež nechcelo dvíhať hlavičku.. Boli sme na rehabilitáciu. Cvicime 3 krát denne už druhý mesiac. Už pri tom neplace si zvykol a berie to ako zabavu. Už dvíha hlavičku ako ma.. Už da snaží pretocit z boku na bruško. Teraz 24. Ideme na kontrolu tak dom zvedavá ako sme pokročili. Je šikovnejsi tým cvičením.. Len to skúste...
moja teta cvici vojtovu metodu a hovorila mi ze je vela mamiciek ktore jej uz vytrhli dieta z ruk lebo babatko plakalo.ale ze vzdy im ho zobrala naspat a pokracovala.vysvetlila mamicke ze co robi a ake to ma ucinky aby boli kludnejsie a hlavne ze je to pre dobro dietata.kazdy hmat ma svoj ucinok na sval a viem ze jej dlho trvalo aby sa to naucila.teraz to uci aj mamicky aby skusali doma ale zatial povedala ze kazde jedno babatko robi rychlo pokroky
my sme cvičili a len vďaka tomu dnes dieťa chodí, je to veľmi dobrá vec
nedajte sa odradiť, že dieťatko plače, ono plače preto, že je obmedzované v pohybe, ale prospieva to svalom a celkovému motorickému vývoju
my sme podobne cvicili VM, mala nepouzivala pravu rucku a za par mesiacov to pomohlo..tiez tie zaciatky boli tazke ked chudatko len plakalo ale postupne uz bolo po place ked sa to zlepsovalo..ja by som to skusila urcite jej to pomoze
Dakujem krasne za povzbudenie 😢
Placeme pri tom spolu
Skus spievat pri cviceni drobcovi. U nas to pomahalo a to cvicim uz aj s druhym ak nespievam maly jaci jak o raty, v momente ked mu zacnem spievat sa utisi a urcite cvicte, nam to velmi pomohlo dcera aj syn odmietali pouzivat jednu rucku co ich brzdilo vo vyvoji a vojtovka to dala ukazkovo do poriadku
neexistuje nič účinnejšie...a ak sa maminky držia vety typu-ved má ešte čas, môžu v neskoršom veku spôsobiť chybné držanie tela,či skoliózu.dieťatko má každý mesiac dokázať niečo nové,(ontogenéza)ak v tomto vyvoji zaostáva,je dobre ho naštartovať,a to práve VM,pretože stimuluje prave mozog dieťatka a tym mu dava možnosť sa spravne naštartovať.je dobre,že ste zacali cvičiť už teraz,lebo do polroka je detsky mozog najplastickejší a ten efekt je najlepší.a nebojte sa,dieťatko to nebolí,a neprecvičujete len motoriku,detičky cvičené VM su často šikovnejšie,začnú aj skôr rozprávať.také mám aspoň skusenosti ja,a to už cvičím deticky VM 12 rokov.
My zaciname cvicit teraz v stredu, tak uviim ako to budeme zvladat, ale ja verim ze dobre a zachvilu sa nam vsetko napravi tak ak ma 😉
@lubicaziv ja som mala tiez tento problem s malou a vlastne od narodenia bola vo vsetkom pomalsia, s hlavickou, sedenim aj s chodenim. neurologicka mi odporucila pani ktora cvici s detickami tak sme chodili tam malu to bavilo doma sme cvicili na fit lopte, s hrackami... treba sa opytat aj na takuto moznost.
ja som chodila so vsetkymi detmi...najdlhsie s najstarsou az 8 mesiacov, kym nezacala chodit po styroch...ja som ta tvrdsia,u nas ten plac nemohla pocuvat svokra a manzel,ale casom si zvykli aj oni na to
@lubicaziv ja so cvicila s malym vojtovku do dvoch rokov. myslim, ze je to skor pre maminy, ide hlavne o psychiku maminky, dietatko place iba koli tomu, ze jej menite polohu a spravne drzanie, a ono sa buri, ale urcite ho to neboli.
My sme cvičili so synom od 3 mesiacov až do teraz má 7 rokov....odporúčam cvičenie...u nás sme sa vyhli skráteným svalom....skolioze....a posilnili sme všetky brušné a chrbtové svaly....je to aj o plači, keď sú detičky malinké....ale potom si zvyknú a sami si cvičenie pýtajú.... 🙂 treba len vydržať.....nebolí to...malý mi to potvrdil, keď tomu teraz rozumie....bábätká plačú skôr preto, že sa im nepáči poloha v ktorej ju držíme ....lebo chcú chodiť,hrať sa a tak....
Určite to nebolí, lebo ja som to cvičila s dcérou, ale máme aj staršie dievčatka a keďže chceli vedieť ako to je, tak som zacvičila s nimi po nejakom cviku. A opýtala som sa ich či ich niečo pri cvičení nebolí. Obe tvrdili že nič. My sme cvičili dlho, lebo v MT sme cvičili rok bez výsledku, odišli sme cvičiť do Olomouca, kde nám povedali, že to čo s nami cvičili v MT, nie je VM, ale trápenie dieťaťa. V Olomouci ju postavili za 3 mesiace na nohy. Takže je dôležité aby tie cviky boli správne.
no ono je to o tom,že VM by mal vykonavať vyškolený fyzioterapeut,a ešte stále je to u nás žiaľ niekde tak,že ho cvičia aj terapeuti,ktorí kurz neabsolvovali. Len im to "niekto" ukázal. ☹ .Olomouc je fakt špička.
@lubicaziv ja som so synom cvicila vojtovku tiez pre to ze poriadne nepritahoval hlavicku do sedu + kvoli tomu ze mal po narodeni skrateny krcny sval. Cvicili sme 9 mesiacov, cca od jeho pol roka. Poviem ti, bolo to niekedy fakt tazke ale som rada ze sme to zvladli.
Ak sa rozhodnes s dcerkou cvicit, prve cvicenia budu tazke, mala bude plakat ale na to sa treba psychicky pripravit, deticky neplacu od bolesti ale kvoli tomu ze ich niekto nuti robit to co nechcu a ze musia byt urcity cas v polohe ktora sa im nepaci.
Mozno nebudete musiet cvicit velmi dlho, na rehabkach mate urcite lekara ku ktoremu budete chodit na kontroly, ak mala bude napredovat a uz ich nebude potrebovat, cvicenie vam zrusia.
dobrý večer na čom cvicite poraďte nejakú položku a kde to kupim dakujem

Nie je to ziadny des, pocvicite mozno 2-3 mesiace a uvidis, ze babatku to len a len pomoze. Jasne, bude sa hnevat a kricat, lebo budes od nej chciet nieco co sa jej nepaci, ale ona sa ten cvik rychlo nauci a pomoze jej to posunut sa vpred vo vyvoji
My sme cvicili, lebo nas krpec daval hlavicku zvlastne na jednu stranu, toto su prkotiny, ale cvicili tam deticky s tazkymi postihnutiami a rodicia dakovali Bohu, ze nieco ako vojtovka existuje
Ja byt na tvojom mieste nedam sa uchlacholit recami, ze kazde dietatko ma svoj cas a tempo, ta doktorka asi vidi, ze tie svaly su stvrdnute alebo slabe a cvicit potrebujete
Drzim palce, nech sa dari