Vojtova metóda - cvičenie s trojmesačným bábätkom

nelinka158
26. okt 2016

Ahojte mamičky mali ste problém s bábätkom s tým že má 3 mesiace a na brušku zdvíha pekne hlavičku, do strán točí hlávku pekne aj na ľavú aj na pravú rovnako, nôžky priťahuje no jedine mu zapadá hlavička keď ho priťahuje dr do sedu. Máte s tým skúsenosti poslala nás pediatricka na rehabilitáciu kde nám dali jeden cvik no potom sme boli u neurológicky a tá nás poslala k svojej fyzioterapeutke ktorá má sprdla že zlý cvik a nám dala 3 nové cviky ktoré ani nevysvetlila len ma odbila že nemá čas teraz, mam cvičiť doma a o 2 t prist lenže ja si ich veľmi nepamätám baby viem ze každé bábätko je iné ale bola by som rada kebyže ste mi napísali cviky ktoré vám dali určite si spomeniem viem ako by to malo vyzerať len neviem kde co chytiť Ďakujem Vám veľmi pekne

iwuskaaa
26. okt 2016

@nelinka158 cviky vo Vojtovej metóde sú stále tie isté,možno je ich dokopy 5-6,len každý fyzioterapeut ich cvičí po svojom,tým myslím,iné uchopenie dieťatka.
Na takú fyzioterapeutku ako máte vy,by som sa išla sťažovať,pretože to nieje sranda cvičiť s dieťaťom Vojtovku bez odborného poradenstva.Dieťa nieje handra a je veľmi dôležité,ako sa s dieťaťom cvičí,ako ho uchopíš a či stlačíš správny bod.
Skús si pozrieť cviky na youtobe,alebo si nájdi lepšiu a ochotnejšiu fyzioterapeutku,ktorá ťa zaškolí.

adelajda2012
26. okt 2016

Skus sa na ceskom koniku opytat v skupine Poradna - motoricky vyvoj deti. A k tej fyzio by som uz viac nesla. Pravdepodobne by som si nasla aj inu neurologicku.

darina1952
27. okt 2016

@nelinka158 tak s takýmto prístupom to asi nebude veľmi dobrá voľba fyzioterapeuta. Jednoznačne ti mala cviky zaradom ukázať a požiadať teba, aby si jej ukázala či ich vieš s dieťatkom cvičiť. Ja som cvičila asi 2 cviky vojtovkou a na prvej hodine u terapeutky som sa "učila" ako dieťatko chytiť a ako dlho jeden cvik robiť. Máš teraz asi dve možnosti: 1. choď opäť za ňou alebo jej zavolaj a požiadaj ju aby ťa čím skôr vzala a opäť ti ukázala cviky, pretože si ich nepamätáš. 2. nájdi si inú fyzioterapeutku a tejto zavolaj že už neprídeš, že si nebola spokojná (alebo použi inú výhovorku). 😉
A cvičenia sa neboj, deťom to neubližuje, akurát je im to trochu nepohodlné.

sardinka336
27. okt 2016

@nelinka158 napísať ti cviky? a ty si spomenieš? To nemyslíš vážne....na tvojom mieste by som tam opäť išla aby ti cviky ukazala alebo zmenila rehabilitačné centrum, ved to čo je za pristup. Vojtovka nie je len take cvičenie a ak stimuluješ nespravne body tak je to cele zle, to cez internet budeš len tápať treba to vidiet realne a nezriedka ten rehabilitačný pracovník aj chytí tu tvoju ruku, usmení ju ak ten bod zle držíš... Neboj sa otvorit si usta ak niečomu nerozumieš lebo oni tam ziju z teba, teda z pacientov a nie ty z nich. Ak nebude mat pacientov - deti s ktorými cvičí, tak moze zavrieť cely krám.

evitka83
27. okt 2016

@nelinka158 treba kopnut rehabilitacnu do prdele a najst si inu, dnes ich je kopec. Aj ked nam sa tiez stalo, ze dcera u lekarky nechcela spolupracovat a reagovala inak ako doma. Osobne spatne, uz by som vojtovku nikdy necvicila s malou, ale viem, ze je vela mamiciek, ktorym pomohla

voleksi
27. okt 2016

To co ma byt,ze fyzioterapeutka nema cas na svoju robotu?????? Nakopat ju do prdele!!!!! Najdi si inu. Ak mozem poradit,neskusaj podla internetu,zalezi na polozeni kazdeho prsta pri kazdom cviku. My sme s drobcom chvilu cvicili vojtovku,nie je to narocne,len pre deti je to nieco nove,tak sa toho trochu boja. Sice pri tom maly plakal,ale ono to neboli,len bol drobec vyplaseny z toho,ze co sa to deje. Mali sme na to velmi prijemnu pani,ktora mala perfekt pristup aj k detom,aj k rodicom. Ochotna,trpezliva a tak to ma byt. Aj 20 krat mi ukazovala jeden cvik a ja som ho robila s malym pred nou dovtedy,kym to nebolo spravne. Az potom mala odvahu pustit nas,ze este doma mame cvicit. Nespravne chvaty ozaj nie su sranda.