icon

Vpáčený hrudník u 10-ročného

hivanik
3. júl 2019

Dobry den. Potrebovala by som poradit ak by sa niekto nasiel s tymto problemom ci uz u deti alebo pripadne dospeleho. Syn 10r.od narodenia sledujeme, ze ma tento problem. Boli sme pred 3rokmi na ortopedii a vraj kozmeticka zalezitost podla lekarky. Ale teraz ako rastie ide do puberty tak sa nam zda to trochu vyditelnejsie. Ake mate skusenosti alebo rady. Dakujem

benit
•
3. júl 2019

@hivanik nam radili cvicit.

hivanik
autor
•
3. júl 2019

@benit ..A ake cviky vam odporucili? Dakujem

benit
•
3. júl 2019

Chodil na rehabilitacie a tam ho ucili cvicit a dychove. Treba sa od detskej pytat.

jana_eyre_2
•
3. júl 2019

moj najstarsi to ma, sledujeme to od cca 3r lebo vtedy uz len rastol a moc nepribera (za to zrejme moze aj hit, lebo je dost), takze je dost chudy.. cvici vela, okrem bezneho pohybu somnou (trampolina, plavanie, behanie a podobne) chodieva na kruzok enklave mobility, je to cvicenie na spevnenie celeho tela (cvicia na zinenkach rozne cviky, kde ich vedie trener - skacu, stojky, kotrmelce a podobne) odkedy cvici pod dohladom trenera dost sa mu zlepsilo drzanie tela, hrudnik ma ale vpadnuty stale.. v auguste nas ortoped objednal na rtg, aby videli ci mu netlaci na vnutorne organy a potom sa uvidi, vraj ak ano, okrem rehabilitacie by mal nosit aj korzet..

hivanik
autor
•
3. júl 2019

@jana_eyre_2 ...aj nas je chudy az mu tie spodne rebra odstavaju a teraz ked sa vytiahol do vysky tak sa mi zda to trochu vyditelnejsie a este sa aj hrby....Zatial fukame balony tak uvidim.Ten korzet som pozerala. Dakujem

mon29
•
3. júl 2019

zaujimave ze to lekar neriesil skor..nasa mala vpadnuty hrudnik a od 2 rokoch chodila pravidelne cvicit a plavat..ma 5 rokov a problem je fuc..klop klop.. odporucam pravidelni rehabku, ta mu asi pomoze najviac.

baby26
•
3. júl 2019

Ahoj aj ja mam vpaceny hrudnik.Ked som bola mala musela som cvicit,nosit specialny korzet,operovat ma rodicoa nedali pretoze su potom dost viditelne jazvy .

hivanik
autor
•
3. júl 2019

@baby26 ....no predstava operacie ma desi tak hladam informacie ako tomu predist. Pomohlo nosenie korzetu a cvicenie?

baby26
•
3. júl 2019

Ano pomohlo

baby26
•
3. júl 2019

Zalezi ci ho ma vpaceny moc,na mne to je vidiet ale nie moc

hivanik
autor
•
3. júl 2019

@baby26 ....podla mojho odhadu cca 1cm

katie253
•
3. júl 2019

Môj bratranec mal veľmi vpadnutý hrudník, hanbil sa za to v puberte, nechcel chodiť ani v lete bez trička. Lekárka mu odporučila cvičiť s vlastnou váhou, chodil do posilovne, pravidelne a poctivo a pekne sa to upravilo. Vôbec nevidno, že ho mal vpadnutý, je Z neho chlap ako hora, ale naozaj poctivo cvičil lebo jemu samému to veľmi vadilo.

weli184
•
3. júl 2019

Aj moj syn ma vpadnuty hrudnik a nam nikto neodporucil ziadne cvicenia a ani operaciu jedine bolo co nas poslali na kardiologiu ci nahodou netlaci na srdce

carduelis
•
3. júl 2019

Môj brat má vpáčený hrudník (22r), v detstve to bolo dosť viditeľné, ale neriešilo sa to, počas puberty začal posilňovať až doteraz a nie je to také viditeľné. Myslím si, že ide len o “chybičku krásy”, neviem o tom, žeby to jeho nehak trápilo.

luckamorka
•
3. júl 2019

Môj syn má naopak vtáčí hrudník, to znamená do vonka.. od malička to dr riešia, okolo 2r sa ale zaťal nechcel vôbec cvičiť ani u dr ani doma, až teraz v 4r nastúpil do denného rehabilitačného stacionára kde s ním každý deň cvičia a intenzívne sa mu venujú, plus doma na spanie nosí takú bandáž na hrudník. Tiež som sa bála tých dopadov v puberte, tak snáď sa mu to upraví lebo dosť mu to vidno plus je strašne chudý čím sa to ešte zvýrazňuje. Tiež sa ale čudujem že u vás to doteraz nikto neriešil...

m14m
•
4. júl 2019

Moj syn to ma tiez (4r.)...chodime na rehabilitacie, mame ortezu na chrbat a cvicime aj doma. Je moc chuducky tak na nom vidiet kazde rebro 🙂 odporucaju sa dychacie cvicenia...fukat baloni, sviecky a pod...

luciella
•
16. júl 2023

@hivanik Ahoj,ako ste na tom s hrudníkom? Pomohlo vám cvičenie?
Syn má vpadnuty hrudník,obzvlášť keď vyrástol vidiet viac.

hivanik
autor
•
6. aug 2023

@luciella ....pravdupovediac syn necvici aj co som sa radila tak veľmi to vplyv nemá a ked tak cvicenie vlastnou váhou ....áno v období rastu sa to zviditelnilo...podľa lekárov je to estetická záležitosť pokiaľ to netlačí na vnútorné organy....

juliavolna
•
6. apr 2025

@mon29 prosím a kto vás objednal na regály a kam? Úplne sa to týmto odstránilo?

juliavolna
•
6. apr 2025

Poradíte cviky pre menšie deti