icon

Vracanie novorodenceka

19. apr 2023

Ahojte, je OK ked naly niekedy vyvracia vela? Naozaj sa bojim, ze tolko niekedy nie je zdrave ale zas zmerat to neviem, ale ako rozoznam ci som ho len zle dala odgrgnut alebo sa prepapal? Mam taky strach aby prijimal dobre potravu a nechudol drobcek. Mame len 6 dni. 😒

pribinak
19. apr 2023

Však to odfot a zavolaj pediatricke

gabriela2952
19. apr 2023

My sme mali tiež takýto problém, veľa nám vygrckala. Kojis alebo je na um? Lebo mne poradili aj doktorka aby som dávala len jedno a nemiesala odvtedy je to lepšie, stane sa ze niekedy grcnr ale nie tak často a nie po každom papanie

deti95060810
19. apr 2023

niektoré detičky dosť zvyknú vyvracať...syn sa vedel poriadne najesť - kojila som a potom vracal.
isto pôjdeš na poradňu, podľa váhy bude lekárka vidieť ....

autor
19. apr 2023

@pribinak ona len az skusim o 1.5 h dat zas 30 ml ...

autor
19. apr 2023

@gabriela2952 len kojim alebo odsate mliecko, on sa nebudi na hlad, na plienku ani na nic to tazko nieco nastavit daky rezim, ignoruje cely svet 😒

autor
19. apr 2023

@deti95060810 nie je to pravidelne, len dnes po tej dlhsej hladovke co nedopatrenim mal... podla mna jeho prosto papanie nebavi... aj pri tom zaspi nonstop...

ada12345
19. apr 2023

Ked pri tom zaspi, tak v pohode. Vsak si ho priebezne - kazdy druhy den - odvaz a uvidis progres na vahe. Inak u novorodenca je nebezpecne ked vracia prudom, to treba riesit s lekarkou hned.

palicka
19. apr 2023

A nemá až teraz no novorodenecku zltacku? Vtedy je dieťa podstatne viac spavé a asi aj grcka. Aj u nás to tak bolo.

evica17
19. apr 2023

no nam tiez tak viac grcal, tiez som sa bala, a naoniec oriberal riadne pekne (asi kilo za mesiac, co je celkom dost co povedala doktorka) a to som s ariadne bala ked to vyvrackal, ze chuddak ze bude podvyziveny. sleduj ci ma pocikanych plienok dost, ci nie je dehydratovany a nema uvysenu teplotu (moze to byt znak dehydratacie) a uvidis na najblizsej poradni, co byva zo zaciatku skor aby sa videlo ci babatko papa a pribera aspon.a budes vediet ci je vsetko ok

vkatush
19. apr 2023

Mne vracal strašne veľa a prúdom (doslova trysky a to z úst aj nosa).
Dôležité je či priberá a či má dosť pocikaných plienok. Normálne je kontrola po mesiaci, my sme sa s pediatrom dohodli, že prídeme po 2 týždňoch, odvážime, skontrolujeme.
Teraz už má skoro 4 mesiace, takmer nezvracia a priberá ukážkovo.

A prvé dni, týždne sú bábätká spavejšie, hlavne žltačkové. Ešte ten svet tak nevnímajú, neboj, to sa zmení.
Mne dokázal malý prespať niekedy aj 4-5 hodín v noci (cez deň do 3 spal) a jedol až keď vstal.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sajmonka_1216
20. apr 2023

Mne to moja urobila, keď zjedla veľmi rýchlo a dostalo sa jej veľa vzduchu… ani nestihla odgrgnut, okamžite to slo prúdom von

bessdonna
20. apr 2023

Dodnes to neviem a uz mame 3 mesiace. Zlepsilo sa to ale raz do tyzdna sa aj tak ide zadusit mojim mliekom a vygrcka obrovske mnozstvo