icon

Vracanie pri tlačení do plienky

17. jún 2023

Ahojte, aj Vase babatko ked sa snazilo kakat co u nas je vzdy boj, lebo bez pomoci tazko. Tak dnes pregrckava od obeda a troska mal kaknute sam bez pomoci v plienke. Ja sa bojim, ze sa mi bez odvrackavania ani sam nevykaka 🙉🤔

denkabemommy
17. jún 2023

Tiež by som grcala, ak by moja mama používala slovo "odvrackať". Ale k veci, je to normálne, keď tlačí, používa brušné svaly, bábätká nemajú ešte poriadne vyvinutý uzáver na žalúdku, tak im to občas vybehne aj zhora, vekom sa to upraví. Ak má už príkrmy, tak treba pridať vodu, aby bola stolica redšia, ak je na UM, tak by chcelo iné mlieko, lebo toto nesedí, ak je kojené, tak trošku prihliadnuť svoju stravu. 🙂

autor
18. jún 2023

@denkabemommy plnohodnotny koment 🤗 som netusila, ze odvrackat, odgrcat, grcat, vracat, ze na tom zalezi viac ako poradit 😊
niektore by ste si mali najst pracu popri materskej ocividne mate viac casu riesit somariny, ako to coho sa dana tema tyka 🤞

autor
18. jún 2023

@denkabemommy k teme, viem co pouziva pri tlaceni aj poznam pojem prichlopka, stolica riedka je, len ma zaujimalo, ci to mali aj ine maminky. Nebudem menit mlieko, ked okrem 1 dna kedy sa snazi kakat je vsetko v poriadku 😊

denkabemommy
18. jún 2023

Ja prácu mám, nie som na materskej 🙂, ak to bola jednorázová záležitosť, tak by som popracovala na úzkostlivom správaní voči dieťaťu, lebo to kľudne mohla byť náhoda. A keď všetko vieš, meniť mlieko nechceš, tak naozaj nevidím zmysel ani danej témy 😅

judit47
18. jún 2023

V uvode pises ze bez pomoci sa nevykaka a potom zrazu ze kaka pekne tak ako? Vie sa sam vykakat-ze len najdes v plienke alebo musite cvicit/rurky/klistiry riesit lebo to je naozaj potom niekde problem.

Tu ti nic neporadime moze byt 1000 dovodov preco sa mu vratilo jedlo nazad.

A naozaj pregrckava a odvrackat prestan pouzivat😂

jaskolka
18. jún 2023

Tiež veľmi nerozumiem. Tak je problém s kakanim a grckanim stále, alebo len dnes alebo co vlastne? Ak je na UM a máte ako sama píšeš, stále boj s kakanim a grcka ti, tak je to dosť veľký ukazovateľ, že mu to mlieko nesedí.
A ano, tie slovné spojenia dosť "kolú oči" aj mne.

autor
18. jún 2023

@denkabemommy normalne som sa spytala na skusenosti inych zien, od toho MK je, ci?
Mozno pomoze nieco ine. 🙂

autor
18. jún 2023

@jaskolka ejha som nevedela, ze tu je striktny slovnik 🤣 ty vole 🤣🤣🤣
aby som si dala pozor aj tu 😁 no nevadi...

autor
18. jún 2023

@judit47 sam kakal vcera 1x a zacal grcat z tolkeho pucenia, mam len obavu, ze nebude srat bez grcania. Ked neserie tak ani negrca, pekne zje a odgrgne.

*dufam, ze som pouzila spravne slovne spojenia

jaskolka
18. jún 2023

Autorka, keď pominieme tvoj "úžasný" slovník, tak aké chceš rady? Všetky ti píšeme to isté, že pravdepodobne treba mu zmeniť mlieko,tým by som začala. To nechceš, tak čo s tým?
Keď nepomôže to, tak zisťovať, či nemá reflux.
Ale pri takých problémoch (v úvode píšeš, že kakanie je u vás vždy boj) časti je problém to UM. A to je aj najjednoduchšie zmeniť. Niektoré deti aj 4 značky vyskúšajú, kým im sadne.

denkabemommy
18. jún 2023

Máš tu asi 5 skúseností, ktoré ti odkazujú na zmenu mlieka, čo si zamietla 🤷‍♀️. Takže asi ti nik už inú skúsenosť nedá, keď negrcia mimo kakania, tak je to spojené s kakaním, takže áno, ak nezmeníš mlieko, tak sa bude naďalej extrémne pučiť, až sa z toho pogrcia. Už ti nemá čo iné pomôcť, len zapojiť zdravý rozum a nenechať dieťa trápiť, len za to, že sa ti nechce(?) hľadať iné mlieko. Vieš, ono aj malé deti môžu mať z tlačenia hemeroidy, psychické bloky a podobné chuťovky, ktoré je už ťažšie riešiť, ale každý robí podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia.

vierkainka
18. jún 2023

Tiež odporúčam zmeniť mlieko.My sme vyskúšali 5 druhov,kym sne trafili to správne.

autor
19. jún 2023

@jaskolka ked pouzijem zdrobneniny tak je zle, plne ako hrdlo raci tiez zle 🤔 uz ziadnu, kedze sa tu zisla lenhrstka zien s kritikou na slovo "odvrackat" 🤞

autor
19. jún 2023

@vierkainka zial doktorka velmi strasi a neodporuca, mame uz druhe... lenze ked nekaka on mi negrcka vobec... len ked sa snazi tlacit a najdem v plienke... ked nekaka 2 dni, tak sme 2 dni bez grckania, cize v mliecku to nebude... len ked tlaci ide chudiatko oboma stranami... zaujimalo ma, ci to tak ma este niekto ci len my 🤷‍♀️
ale vraj mi grcka pri tlaceni zo slova "odvrackat" takze som sa nicoho zmysluplneho nedockala 😊

vierkainka
19. jún 2023

Doktorka straší???A co vám odporúča?Niekedy lekár má uzatvorenú zmluvu s predajcom určitej značky a tú značku silou mocou pretláča.Dieta na umelom mlieku by malo kakať kazdy den.Dojcene nemusí aj týždeň.To ze ti zvracia pri kakani,je spôsobené mliekom.Dieta sa namáha,nejde to, vynaloží všetku silu a bohužiaľ kaká,ale aj zvracia.Z umelého mlieka má kakať bezbolestne,tvoje to má inak.Neviem ti viac poradiť iba yo co som písala - zmeniť mlieko.My sme skúšali a skúšali pokym sme nenatrafili na také, ktoré sadlo.Mojr dieťa však trpelo ťažkou formou refluxu.To ti neprajem zažiť.Teraz je to uz len maaalokedy,ale je to nepríjemné aj tak.A to co píšeš,sme zažívali pri jednom urcitom druhu mlieka,no okamžite som ho vymenila.Takze poznam čo opisujes,ale ja som yo okamžite riešila zmenou.Nemalo by sa meniť mlieko tak náhle,ale nam to veru pomohlo.Pri dalsom druhu mlieka mi moje dieťa iba zvracalo a mala kŕče.Nechali sme desat dní a zas zmena.Pri kŕčoch som davala espumisan,alebo sabbsimplex do mlieka.No a pri tych skusaniach sne uz potom konečne našli mlieko, ktoré nam úplne super sadlo.Porozmyslaj a uvidíš.🙂A nic si z komentárov nerob,ja používam ze : spíme,jeme, hráme sa atd.....mnohym to prekáža,alebo sa vysmievajú...ale vues čo?Kasleme na nich 😁😁Drz sa,hlavu hore 🥰