Vráti sa sluch po zápale ušiek u detí?

11. okt 2025

Baby prosím poraďte čo máme robiť. Syn od stredy berie antibiotiká ale horúčkoval už od soboty. Neskoro sme prišli nato že má zápal ušiek, potom sa priznal že už cca dva týždne dozadu ho uška boleli. Vráti sa mu ešte sluch?

jaskolka
11. okt 2025

Vráti sa,aj keď to môže potrvať dáky čas(týždeň dva je bežne)pri zápale je úplne normálne,že sluch sa zhorší,keďže je tam vnútri v uchu tekutina. Keby to však pretrvávalo veľmi dlho,tak samozrejme treba ísť na vyšetrenie. Ale v drvivej väčšine sa sluch spontánne upraví po odozneni zápalu.

kacena4
11. okt 2025

a nepocuje naozaj? ma to vysetrene? u deti (nepises vek) je caste ze po zapale sa zhorsi sluch. casto oen docasne, po dilieceni to treba vysetrit a v pripade zlych nameranych hodnot sledovať popr riesit cez odbornika drzim palceky

autor
11. okt 2025
@kacena4

a nepocuje naozaj? ma to vysetrene? u deti (nepises vek) je caste ze po zapale sa zhorsi sluch. casto oen docasne, po dilieceni to treba vysetrit a v pripade zlych nameranych hodnot sledovať popr riesit cez odbornika drzim palceky

@kacena4 5 rokov. Keby hovná padali, tak všetko pristane na nás.

sasalu1
11. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor treba to dosledne riesit s ORL. Mali sme to iste, ale jemu ani po antibiotikach neklesala teplota,tak sme skoncili v nemocnici. V kombinacii s tym, ze nepocul mu v narkoze prerezali bubienky, hnis vytiekol a on zacal pocut. Ale nie je mi to jedno od vtedy, pre mna hrozny zazitok. Myslim to, ze ohluchol, nie ten zakrok.

autor
11. okt 2025
@sasalu1

@anonym_autor treba to dosledne riesit s ORL. Mali sme to iste, ale jemu ani po antibiotikach neklesala teplota,tak sme skoncili v nemocnici. V kombinacii s tym, ze nepocul mu v narkoze prerezali bubienky, hnis vytiekol a on zacal pocut. Ale nie je mi to jedno od vtedy, pre mna hrozny zazitok. Myslim to, ze ohluchol, nie ten zakrok.

@sasalu1 ďakujem za zdieľanie, veľa zdravia.

andulka1988
11. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj sa hovorí na posratého aj hajzel padne. Držím palce nech to prejde