Vrodená vývojová chyba - atrezia anu - nevyvinutý konečník
Hladam niekoho kto sa narodil s touto diagnozou alebo kto ma dietatko s touto diagnozou. My sme 2 mamicky a mame deticky narodene s atreziou anu.
@simiiik999 nam. Pred asi dvoma tyzdnami. Vysledky este nevieme. Je to este velmi skoro hovorit o niecom. Napisem, ked budeme vediet viac.
ahojte, operuje sa v súčasnosti atrézia v nemockách? či je odklad kvôli pandémii? ďakujem.
@simiiik999 nam. Napis spravu, ak chces.
dakujem za odpoved a kde vás operovali? ako dlho ste boli v nemocnici a ako často ste prvý mesiac chodili na kontroly, stále vyžadovali výter nosa pred každou kontrolou?
@simiiik999 napis, ak mas otazky
Zdravím tiez mozem poradit ked nieco treba 🙂
@diaa88puppe Dobrý deň, mam chlapčeka s touto diagnózou zatiaľ mq za sebou prvú operaciu vyvod čreva chcem sa spytat ako ste na tom ?
@l1enka1 dobry vecer, v danom momente - v prvom roku zivota dcery to bolo tazke, tazke pre nas, nie pre dceru, ta sa tak narodila, bola stastne, rozkosne miminko, my sme to znasali horsie, ale s odstupom rokov , mala tazky start do zivota a teraz je z nej krasna o chvilu 14 rocna baba pubertacka. Drzim palce a vela sil.
@l1enka1 Dobry den, syn ma 15 rokov, po porode bol operovany, mal vyvedenu stomiu, v 4.mesiacoch mal zrusenu stomiu, urobeny konecnik, potom este mal 2 operacie a kakal do 13tich nekontrolovatelne. V 13tich nas hospitalizovali a ucili sme sa robit vyplachy. 2 roky tak funguje a zivot sa nam naozaj zmenil k dobremu👍 Okrem Bratislavy sme jeho stav konzultovali v Banskej Bystrici, v Martine aj v Prahe. V Prahe nam odporucali vyplachy, v Bystrici nam nevedeli poradit a v Martine az ked bude dospely, by boli moznosti. Snad budete na tom lepsie🙏Prajem Vam vela trpezlivosti a sil🙏❤️
@l1enka1 napiste mi spravu
Dobry den.mali ste dalsie dietatko,ktore sa narodilo ako dalsie v poradi po dietati s atreziou anu?bolo zdrave?my mame jedno dieta s touto dg.a bojime sa ci je to dedicne alebo nie.dr to nevedia ani dokonca sono to vraj neukaze
@danka330 a diagnozu prveho dietata vam odhalili az po narodeni?my mame prve dieta zdrave,druhe sa narodilo s atreziou(zistene po narodeni)a teraz tretie cakame a mame obavy.ze na sone sa to malokedy odhali,gen.testy asi na dane ochorenie nie su.vraj statisticky je tato dg typicka skor pre chlapcov,no u nas to malo dievca a dalsie ma byt tiez...
@kasudu ano po národeni mal to cca do nějakých 8 rokov sa mi zdá. Problémy nám ostalo este stále ale to je najmenej. Ono já sa potom ani nerzmyslala či dalšie děti mozu mat tuto vrodenu chybu. Nebojte sa vsetko bude dobré. Já som to brala tak že byvaju horšie choroby alebo vývojové chyby ako máme my a dáme to.
Ahojte mamicky,tiežmám syna s touto diagnozou.Tomáško má 4 roky a ešte stale ma plienky,lebo má nefunkčné zvierače konečnika.Operovali ho hneď druhý deň po narodení a 1,5 roka mal kolostomii a potom mu urobili umelý konečnik.Budem rada ak sa podelíte so svojimi skusenostami.Mirka
@mslivka ako ste na tom teraz, pred 2m sa mi narodil synček s touto diagnózou tak by som rada vedela čo nás čaká/ môže čakať
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewMpl... prosím o minútku času

@simiiik999 ahoj mojubmalu operovali na kramáre vlani v auguste konečne úspešne ukončili v novembri vlani dr.kralik urobil plastiku konecnika a spojila jej to doktorka trepacova daniela ku ktorej chodíme na kontroli moja ma 3,5 roka držíme sa chvalabohu celku dobre i keď niekedy nechce potlačiť keďže je už veľká a tvrdohlava