Všade iná teplota
Idem si zúfalo pre radu..moje dieťa má teplé čelo ale telo má ako vždy normalne bežné...skúšala som ju premerať digitálnym mala na čele 36.9 .. pod pazuchou rektálnym 37 a v zadku 37,6..papá,ciká,pije,kaká...slintá ale ďasná nie sú navreté...je náladová...ale keď má cumeľ tak je fajn.
Nestresuj, lieky na zníženie horúčky sa dávajú až keď je 38C a viac..
takže v konečnom dôsledku má vsade rovnaku teplotu😀
Na cele nie je ziadny tuk alebo svaly, ktore by teplotu odizolovali a preto sa ti zda celo horucejsie ako telo. Teplotu ma v poriadku.
@luccija po odrátaní má toľko
@barus26 nie,po odrátaní má 37,6
Rozdiel meraní máš +/- jednu desatinu, to je celkom dobra presnosť a dieťa má 37, čo ešte stále nie je ani zvýšená teplota
@viestta podľa zadku ju má zvýšenú lebo po odrátaní vychádza 37,6 .
Koľko má mesiacov?ty si už včera písala za tie zuby.Ved, ak neplače, nemá vyššiu teplotu nič sa nedeje.Niektore deti oteplotuju každý zub.chuti jej jesť nerieš...
@luccija 9 mesiacov,lenže rektálne je vyšsie ako digitálne a dnes je trošku dáka spavá..ale to skôr počasie..
Ja by som brala ako najpresnejšie hodnotu tu rektalnu. Keď ma 37,6 tak stačí pridať tekutiny a sledovať. Znižovať teplotu až keď sa bude blížiť k 38,5 dovtedy organizmus rieši co ma sam, netreba mu do toho zasahovať liekmi. Zvýšená teota je mechanizmus, ktorý bojuje proti infekcii
Ja sa priznam velmi neverim tym digitalnym...ak chcem vediet realnu teplotu meriam rektalnym. To ze ma zvysenu teplotu moze byt cimkolvek. Nas mal teraz 24h cez 38.5. Zrazala som. Kym jej teplota nepresiahne 38 neries. Sleduj ju,davaj tekutiny. Zajtra uz nic mat nemusi. Drzim palce.
Joooj,nerob paniku 🙂 do 38 netreba panikarit..
Ja budim vcera syna do skolky,,no nejaky je teply, meram teplotu a ze 38,7 ..no hotovi,,zas doskolkovane 🤒 Kedze dcera ma "jahne" (ako to on nazval) ocakavala som to ,,no nikde ziadna vyrazka 🤔
@babydesire naša má už 38,1-2 kým je nurofen 8h tak je dobre potom to zas ide hore. Volala som s lekárom údajne chrípka alebo zuby alebo aj aj... papá,pije,hrá sa..

Zo zadku sa odratava, má teda 37 ako si namerala na cele