icon

Všade iná teplota

17. máj 2022

Idem si zúfalo pre radu..moje dieťa má teplé čelo ale telo má ako vždy normalne bežné...skúšala som ju premerať digitálnym mala na čele 36.9 .. pod pazuchou rektálnym 37 a v zadku 37,6..papá,ciká,pije,kaká...slintá ale ďasná nie sú navreté...je náladová...ale keď má cumeľ tak je fajn.

luccija
17. máj 2022

Zo zadku sa odratava, má teda 37 ako si namerala na cele

matovicova
17. máj 2022

Nestresuj, lieky na zníženie horúčky sa dávajú až keď je 38C a viac..

barus26
17. máj 2022

takže v konečnom dôsledku má vsade rovnaku teplotu😀

andreatytler
17. máj 2022

Na cele nie je ziadny tuk alebo svaly, ktore by teplotu odizolovali a preto sa ti zda celo horucejsie ako telo. Teplotu ma v poriadku.

autor
17. máj 2022

@luccija po odrátaní má toľko

autor
17. máj 2022

@barus26 nie,po odrátaní má 37,6

viestta
17. máj 2022

Rozdiel meraní máš +/- jednu desatinu, to je celkom dobra presnosť a dieťa má 37, čo ešte stále nie je ani zvýšená teplota

autor
17. máj 2022

@viestta podľa zadku ju má zvýšenú lebo po odrátaní vychádza 37,6 .

luccija
17. máj 2022

Koľko má mesiacov?ty si už včera písala za tie zuby.Ved, ak neplače, nemá vyššiu teplotu nič sa nedeje.Niektore deti oteplotuju každý zub.chuti jej jesť nerieš...

autor
17. máj 2022

@luccija 9 mesiacov,lenže rektálne je vyšsie ako digitálne a dnes je trošku dáka spavá..ale to skôr počasie..

viestta
17. máj 2022

Ja by som brala ako najpresnejšie hodnotu tu rektalnu. Keď ma 37,6 tak stačí pridať tekutiny a sledovať. Znižovať teplotu až keď sa bude blížiť k 38,5 dovtedy organizmus rieši co ma sam, netreba mu do toho zasahovať liekmi. Zvýšená teota je mechanizmus, ktorý bojuje proti infekcii

katkasmacka
17. máj 2022

Ja sa priznam velmi neverim tym digitalnym...ak chcem vediet realnu teplotu meriam rektalnym. To ze ma zvysenu teplotu moze byt cimkolvek. Nas mal teraz 24h cez 38.5. Zrazala som. Kym jej teplota nepresiahne 38 neries. Sleduj ju,davaj tekutiny. Zajtra uz nic mat nemusi. Drzim palce.

babydesire
18. máj 2022

Joooj,nerob paniku 🙂 do 38 netreba panikarit..
Ja budim vcera syna do skolky,,no nejaky je teply, meram teplotu a ze 38,7 ..no hotovi,,zas doskolkovane 🤒 Kedze dcera ma "jahne" (ako to on nazval) ocakavala som to ,,no nikde ziadna vyrazka 🤔

autor
18. máj 2022

@babydesire naša má už 38,1-2 kým je nurofen 8h tak je dobre potom to zas ide hore. Volala som s lekárom údajne chrípka alebo zuby alebo aj aj... papá,pije,hrá sa..