icon

Výber mandlí - skúsenosti z nemocníc na Slovensku

hella23
10. máj 2013

Maminky, budem vdačná za referencie a skusenosti z vybavovania a pobytu v nemocnici ohladne vyberu mandli vaších detí. Hladám referencie na nemocnice v ktorých by nas na 100% vzali, skôr ako je október2013.Môžu byť aj súkromné. Dnes sme boli na Kramároch a dali nám termin až na 23.10.2013, čo je pre mňa nepochopitelné, nakoľko ma dcéerka obrovské nosné mandle a bez liekov nedokaže existovat. Sami uznali, že to s ňou už nie je dobre a povedali,ze oni proste nemaju miesto a mame ist do sukromnej, ktoru oni zriadili. Prišlo mi to, ze si chcu zarobit a boli si vedomi, že ju s mužom do oktobra určite nenecháme v takom štádiu v akom je momentálne. Budem vďačna za každe jedno info a ak nahodou niekto bol na Antolskej v BA na výbere a ma odtial skusenosti, popripadne tel.č. velmi by pomohlo 🙂. Ďakujem

jarhal
20. nov 2015

@zuzika235 dakujem uz to mame za sebou teraz sa zotavujeme ...boli sme nakoniec v presove a som velmi spokojna j z lekarskym pristupom aj personalom..urcite nie je taka nova nemocnica ako v HE to sa neda pprovnat ale cisto wc nove postele nove stoliky nove uzasne sestricky a umyvali izby kazdu chvilu..umyvadlo 3x do dna a nejakym svetlom ozarovali aj izby..

zuzika235
20. nov 2015

@jarhal Tak dakujem pekne za Vasu skusenost. Nech sa rychlo uzdravite a hlavne nech nie su ziadne komplikacie. Moja dcerka ma len 4r. , ale ma ist vyberat len nosne mandle, o krcnych zatial nebola rec. Tak uvidime. drzte sa 🙂

jankavt1
20. nov 2015

Orl humenne odporucam.

jarhal
21. nov 2015
jarhal
Autor odpoveď zmazal
zemcakova
24. nov 2015

dakujem za nazory, pomohli mi 🙂

maja314
14. dec 2015

Ahojte boli ste uz niekdo v seredi ako to tam ide a ceni mam 4rocneho syna a tis nas cakaju nosne krcne mandle ale neviem ze co je lepsie ci nitra nz alebo sukromne sered dakujem

zziiizziii
22. dec 2015

@maja314 ahoj, tiež dcérke este v máji naordinovali výber nosných mandlí do dnes som skúšala všetko možné ale nič nepomohlo a velmi tazko dýcha dokonca zle počuje tak nám asi iné nezostáva a tiez rozmýšľam nad NZ a este nad Levicami. Ty si sa ako rozhodla?

maja314
23. dec 2015

Ahoj ja ties este stale rozmislam ze kam pojdem ale nerozhodla som sa rozmislam nad seredou alebo nitrou neviem.

jara2107
30. máj 2016

ahojte baby.. nas caka vyber nosnej mandle v Humennom za tyzden.. a chcem sa opytat kolko sa za tento zakrok doplaca.. a ako to ze vas este v ten den pustili domov.. nam povedali ze sa tam musi ostavat na noc.. ??dakujem

lienocka128
28. jan 2017

@jankavt1
@jara2107 aby ako bolo v HE?Nas to caka teraz vo stvrtok a neviem na co sa pripravit?

zuzika235
28. jan 2017

Ahojte, tak my sme boli vyberat nosne mandle s dcerou, este v juli, klinika velmi pekna, cista, personal mili a ustretovi. Prvy dojem dobry. Rano sme prisli na prijem , na prizemi, potom hore na poschodie , sestricky vsetko vysvetlili, k detickam boli velmi mile a tak s citom pristupovali. Na zakrok nas brali podla poradia ako nas prijali, dali jej vypit " oblbovak" , potom ju vzali dole na salu, isla som s nimi, tam pred dverami sme pockali, kym ju vzali dnu, TAm jej uz dali aj kanilu. Asi tak do hodiny to uz mala za sebou. To som uz cakala opat dole pri dverach, sestricky ju znova aj s postelou vzali hore do izby. Najhorsie na tom celom bolo to prebudzanie po narkoze, strasne plakala, a to bol taky hrozny plac. Chcela si vytrhnut kanilu z ruky, tiekla jej infuzia. Ale tak po case sa upokojila a potom uz bolo dobre. Po case sa uz nudila. 🙂 Niektorym detickam co boli s nami na izbe to trvalo dlhsie, viac plakali ale nakoniec sa upokojili. ASi tak o hodinu sa uz mohla aj napit, okolo obeda sme mali polievku, respektive deti. A o 14 nam dali prepustaciu spravu. Vsetko bolo v poriadku , boli ju medzitym pozriet pani doktorky ako jej je po zakroku. A chvala bohu dobre jej bolo. o vsetkom nas poucili , upozornili, asi 2 tyzd po zakroku a nemohla kupat, teda nesmela jej najst voda do usi a do pusy, aby sa nerozkrvacala. TAk a o 15 sme konecne odisli domov, (cakali sme na odvoz) .

zuzika235
28. jan 2017

A co sa tyka jej zdravia po zakroku , tak sa to urcite zlepsilo, zakrok mala v juli a prvykrat chora bola az v septembri, ked nastupila do skolky. Ale oproti minulemu roku sa to podstatne zlepsilo. V noci spi tichucko, ani ju nepocut, Nema tolko hlienov a nezatekaju jej tak. PEkne vsetko vysmrka. Aj na uska jej tak nezalieha. TAk podla mna u nas to malo vyznam. 🙂 odporucam Humenne.

lienocka128
29. jan 2017

@zuzika235 a chcela vypit ten oblbovak?lebo nas isto nebudete chciet...dokedy ste potom mali kanilu?a aku polievku vam doniesli? Lebo nas nezje hocjaku ☹

zuzika235
29. jan 2017

Ona chcela, ale bolo tam druhe dievcatko ktore nechcelo. Ale muselo. Kanilu sme mali az kym nerozhodli, ze moze ist domov. Zhruba tak do tej pol 2 - 2. Podla toho kedy vam to pridu oznamit. Ale tak v podstate az do konca, v pripade komplikacii. A polievku sme mali v jedalni a bol prave kuraci vyvar. Nebude moct papat nic tvrde ani suche aby si nepodrazdil hrdlo. 🙂

lienocka128
29. jan 2017

@zuzika235 dakujem ...vyvar by sme aj my mohli mat lebo ten mu chuti 😉

jara2107
29. jan 2017

Lienocka128 my sme boli este v juni. A u nas to bolo ine kedze sme z dalej ale v podstate postup rovnaky.. aj to prebudzanie bolo rovnako strasne .. vrestal mi mali aj kanilu si z ruky trhal no musrli sme len vydrzat nech sa trochu ukludni.. doktor nas bol skontrolovat na obed a bolo vsetko v poriadku.. tym ze sme z dalej a mame edte mensiu dceru sme si vzali uz den dopredu izbu na penzione v he a preto nas pustili no v pripade problemov aby sme dobehli.. no boli sme v pohode.. iny ludia co boli tiez z daleka museli ostat na noc na pozorovani... Velmi som bola s pokojna.. skvely pristup.. vsetko v pohode a aj nam to pomohlo lebo odvtedy bol mali iba raz chory.. a dovtedy kazdy mesiac takze odporucam 🙂

lubig
12. dec 2017

Ahojte maminky, viem ze starsia tema, ale rada by som sa spytala, ci vase deticky boli v 100% stave, ked sli na zakrok. Bez teploty, bez antibiotik, proste uplne zdrave. My bojujeme us pol roka a v podsrate je stale chora kvoli obrovskym nosnym mandliam a aj v uskach ma tekutinu. V stredu sme mali predoperacne, vsetko ok, mali ju o tyzden operovat. V sobotu teploty, dostala antibiotika, v utorok teploty konecne ustupili. Na ORL sa tvaria, ze antibiotika nie su problem. Doktorka tvrdi, ze na zakrok musi byt minimalne tri tyzdne bez antibiotik a zdrava. Co je pre nas mission impossible kedze je stale chorlava kvoli tym mandliam. Najhorsie je, ze uz nemoze ani spat poriadne. Chrape ako stary chlap a sem tam apnoe. Celu noc trpneme s nou.... uz sme zufali z tohto zacarovaneho kruhu :(

zuzika235
12. dec 2017

@lubig dobry vecer, tak my sme boli zdravy, nebrala ani atb, ani chora nebola. Akurat, ze my sme mali zakrok v july. Teraz je to horsie kvoli obdobiu. A tiez nam vraveli, ze musi byt uplne zdrava a bez liekov. Akurat, ze ako pisete, je to zacarovany kruh. Z jedneho sa vylieci a na druhe ochorie. 😐 tak nech vam to dobre dopadne. ☺

prcko1
17. máj 2019

Chcem sa. Informovať aká je pani doktorka jokelova v lv malý ma len pusu otvorenú stekajúce sopliky ci mu mam dat mandlu vybrať není sme stále chorý len keď ma sopliky je nervozny

ja1985
9. feb 2020

Ahojte, rada by som obnovila temu...ideme na vyber mandle 17.2. do Humenneho...chcem sa len informovat, kedy priblizne prepustaju vecer, ked je vsetko ok...stalo sa niekomu ze vas nechali aj na noc? dakujem pekne za odpovede.

matinka881
12. feb 2020

@ja1985 dobrý deň, my sme objednaní 28.2. Môžem Vás poprosiť o info po zákroku? Ďakujem

elumina
12. feb 2020

@ja1985 ja som bola s dcérou v Piešťanoch a pustili nás o pol 3 poobede. Po zákroku dlho spala. Potom musela viacej piť a pustili nás. Niektoré detičky išli aj skôr, záleží koľko spali po zákroku.

ja1985
12. feb 2020

@matinka881 pripomente sa mi potom

ja1985
12. feb 2020

@elumina dakujem

matinka881
13. feb 2020

@ja1985 ok

prcko1
17. feb 2020

@ja1985 dobrý večer nás ráno prijali a okolo 15 pustili keď sa neni nejaké problémy alebo zvracanie po narkoze

ja1985
17. feb 2020

@prcko1 ďakujem... Mame po, tiež nás o 16.00 prepustili

mars08
28. máj 2020

Ahojte maminky ..Prosím vás ideme na zákrok do humenneho príjem máme 7ho a 8ho ráno by jej mali spraviť zákrok .niesme z humenneho a tak sa chcem spýtať pár veci Ako je to zo stravou ,a či po prepustení trebo prísť ešte na kontrolu na kliniku alebo už k svojmu ORL lekárovi,prípadne koľko ste doplácali či za zákrok alebo už niečo iné (strava,nadštandardná izba)

vera55555
6. nov 2020

@mars08 ahoj prosim mozem mi napisat ako ste dopadli v Humennom? nam tiez odporucali tam ist a tiez nie sme odtial a je to dost daleko tak sa chcem ubezpecit ze sa rozhodneme spravne