icon

Výber nosnej mandle v štátnej nemocnici verzus súkromné Centrum Kramáre

lulla
21. mar 2013

Ahojte maminy, viete mi prosim poradit ? Synovi idu vyberat nosnu mandlu. Na Kramaroch v BA v statnej to je 0,-€ , budeme tam 3 dni (obavam sa trosku preberania z narkozy) pocula som ze male deti zle reaguju na narkozu, a pri preberani sa hadzu ako pri epilepticom zachvate, moja kamoska to zazila s malym pre pol rokom , tiez mu vyberali nosne mandle pri celkovej anesteze. Druha moznost je v sukromnom centre Centrum Kramare , je to za 200€ trva to len 1 den - tj.nespi sa tam, tiez pri celkovej anesteze. Druha mamina co bola v tomto Centre mi hovorila, ze maly sa prebral v poho (tak neviem ci pouzivaju inu chemiu pri anesteze, alebo je to len vec konkretneho dietata). Ak je jediny benefit casovy - tak zvazujem zaplatenie 200€. a pojdem s nim na Kramare statne. Ak by to bol rozdiel aj zo zdravotneho hladiska pre maleho , tak by sme to zaplatili. Viete mi prosim poradit ? Vdaka.

Strana
z2
vierazit198
9. sep 2016

@rumkolka dobry den, nam indikovali tiez vybratie mandiel a tiez by som chcela vediet vas nazor.. ja som tiez zato nedavat peniaze tym ktory aj tak dostanu od poistovne za ukon zaplatene a este k tomu za 4h vas pustia a v nemocnici ste sledovany.. otazka znie ze ci vybrat nosne mandle alebo nie.. ci nie je uspatie riziko a ta dolezita kto je dobry na vyberanie nosnej mandle v detskej poliklinike..?? dakujem za vas cas..Monika

vierazit198
9. sep 2016

@niikoletka ahoj a mozem sa spytat?? 5x vyberali nosne mandle?? takze sa to vracia?? robili to pod kamerov?? lebo zevraj na sukr. klinike kramare to robia pod kamerou a uz sa to nevrati.. pekne dakujem za odpoved

slnieckoma
9. sep 2016

@vierazit198 ahoj ja som malej dala vybrat v sukromnej a nelutujem. Sice nas po 4h poslali domov ale ak by nastala komplikacia dali nam kontakt na lekara tam priamo. Ale nic malej nebolo len ju pobolievalo hrdielko co preslo. Odvety je chora max 2x do roka.

vierazit198
9. sep 2016

@lulla ahoj,, prosim ta o radu akeho lekara ste mali pri vyberani nosnich mandli?? mohla si tam byt s drobcom?? velmi sa bojim, nam dali navrh na sukr. klinike ze nosne mandle von! ale ked sme boli pred pol rokom na kramaroch v detskej tak povedali ze mandla je v pohode a ze treba prist na kontrolu ale nevidia ze to je na vybratie.. neviem co mam robit .. neviem sa rozhodnut.. som z Petrzalky a tu nenajdete ORL dobreho lekara a tak som zvolila kompletne vysetrenie na sukr. klinike kde som chcela aby nas skontrolovali lebo si stale chyta uska, prestava dychat v noci mame apnoe, ale ked som davala monitor tak v pohode - nepiskal.. a potom stale mame sopliky .. prosim vas poradte mi ako matka .. mam strach a neviem ci mam alebo nie lebo na tej sukr. klinike je to take rychle 15minutove .. zoberu peniaze a dovi.. akoby chceli 250€ zato ze mu vyberu mandle a pritom dostanu zaplatene aj od VZP .. neviem je mi do placu.. dakujem za vas cas.. 🙂

vierazit198
9. sep 2016

@slnieckoma prosim ta a robili to pod kamerou?? lebo zvyknu mandle znova narast!! neviem

slnieckoma
9. sep 2016

@vierazit198 to neviem nebola som pri tom..ale su to 2roky odvtedy a v pohode zatial

slnieckoma
9. sep 2016

@vierazit198 malej to robili na sukromnej v seredi 100eur to stalo

lokilonda
9. sep 2016

Podelím sa so svojou skúsenosťou ... Bojnice ... synovi 4,5 r. vtedy, vyberali nosné mandle v bojnickej nemocnici a maximálna spokojnosť. Bolo to v 11/2015 a od predoperačných vyšetrení, samotnej operácie aj starostlivosti po, počas 24h. hospitalizácie bolo všetko nad moje očakávania. Lekári, sestričky, proste všetci empatickí a milí. Bola som totiž v šoku z toho. Počula som totiž iné názory z minulosti, ale to už, ako som sa sama presvedčila, je minulosťou. Dokonca ďaľší lekár z oddelenia, počas operácie syna, vyšiel von a vysvetľovaľ mi, čo sa deje, bude diať a celkovo ma upokojoval, i keď som bola celkom v pohode. Takže som rada, že som dala šancu Bojniciach a nešla zbytočne do BB, kde som predtým uvažovala. Takže ja odporúčam štátnu bojnickú nemocnicu veľmi rada ! Krásny deň 😉

maminecka2
9. sep 2016

@vierazit198 Ahoj, aj na Antolskej na ORL klinike robia deticky- len pre info. Ak si nie si ista daj znova dietatko pozriet na tych Kramaroch- jedno pozretie urcite stoji za to ak by zhodnotili ze netreba vyberat. Ale podla priznakov to vyzera naozaj na velku mandlu a v tom pripade chodte, necakaj. Pred tym pol rokom ste uz mali tieto tazkosti? Hlavne to apnoe? Lebo u deti je to dlha doba a moze byt ze vtedy treba nebolo a dnes uz bude mandla velka. Neviem kde Vas pozerali (a kto konkretne), ak chces viac info kludne mi napis IP, mozem Ti poradit.

vierazit198
10. sep 2016

@maminecka2 ste velmi zlata dakujem za odpoved.. tak pozerali nas na kramaroch v nemocnici minuly rok november a konstatovali ze to nie je nutne vybrat.. no nakolko moj syn v noci prestaval dychat - neviem ci to dalej prebieha lebo spi uz sam - a mame sopliky a kychame - toto je tiez asi z alergie - potom mame bakterie v nose kazdu chvilu to riesim, potom si stale chyta usko a zkrabe sa v nom.. tak som sa rozhodla absolvovat vysetrenie na kramaroch sukr. klinika jednodnovej chyrurgie.. a tam mi za 15 minut rychleho vysetrenia povedali ze vybrat.. a to ako s nami hovorili a ako to tam cele bolo sa mi nepacilo.. dokonca sme boli obj na 8h a zobrali nas o 8 30 .. nebola som moc spokojna.. rychlo , rychlo lebo ide dalsi .. ziadny pristup.. tak neviem co mam robit..

maminecka2
10. sep 2016

@vierazit198 Dobry vecer, tak to ste mali ozaj smolu, neviem u koho ste konkretne boli, ja vacsinu tych doktorov poznam a su dobri, no ale stane sa samozrejme. To ze to trvalo 15 minut vobec nevadi, ono ked dietatko spolupracuje a doktorovi sa podari pozriet do nosohltana staci aj 15 sekund a vie vsetko. Myslim si uz len podla priznakov ze mandla bude ozaj velka a treba vybrat. Ak sa Vam nepacil pristup skuste este raz tie detske Kramare, od novembra je velmi daleko, vysledok bude urcite rovnaky ako v tej jednodnovke. Uplne v pohode povedzte kde ste boli a s akym vysledkom a ze ste neboli spokojni s pristupom (niekedy si to poposuvaju a dozvedia sa to kompetentni a vedia potom na to reagovat- teda zlepsit pristup). A kludne- teda ak mate na to povahu 😵 - by ste to mohli povedat priamo na tej jednodnovke, kludne aj majitelke, je velmi mila.
A z vlastnej skusenosti- niekedy zasiahne vyssia moc ze sa neda dodrzat dohodnuty termin a potom uz nezostava doktorovi nic len zrychlit tempo, menej komunikovat, aby ten sklz stiahol, aj ked to nie je idealne riesenie, zial, ale ked su na cely den naobjednavani ludia v casovom slede, inak sa neda (oni su tiez tlaceni "z hora" a aj kvoli dalsim pacientom aby vsetci necakali tak dlho- viem, nie idealne, ale realita.) A niektori su taki malovravni, menej vysvetluju, potom ma clovek pocit ze to je nekvalitne vysetrenie a oni to len nevedia podat. Ale to uz som odbocila.
Uvidite aky by vam dali na Kramaroch termin a podla toho by ste sa pripadne rozhodli riesit to v jednodnovke- ci uz tejto alebo inej. A operatera si mozete vybrat, takze ak Vam nepasoval konkretny Dr. vyziadate si ineho, to nie je problem.
Necakajte dlho, apnoe uz je vazny priznak. To chytanie usiek a soplik moze byt aj z alergie. Zalezi ake bolo vysetrenie usiek- ci je tam podtlak alebo tekutina- to je potom pravdepodobne z velkej mandle a tiez to netreba nechat tak, vie to narobit vela tazkosti.
Ak by ste chceli riesit este nieco kludne napiste, ak aj konkretne mena mozte aj IP.

kapokapo
1. máj 2017

@slnieckoma
@maminecka2
@vierazit198
@lokilonda
@vierazit198 ahojte baby, zajtra mame termin na vyber mandli, neviete ci je nutne ako predoperacne aj vysetrenie mocu?dik.

slnieckoma
1. máj 2017

@kapokapo my sme nemali

kapokapo
1. máj 2017

@slnieckoma ahoj, vdaka....ja uz stresujem, mesiac cakame na termin, predoperacne mame hotovo, ale moc sme nedavali, tak som da vyplasila..vdaka..boli ste v BA?

slnieckoma
1. máj 2017

@kapokapo boli sme v sukromnej jednodnovej v seredi

kapokapo
1. máj 2017

@slnieckoma vdaka, aj my tak ideme, ale v BA... tak sa nebudem stresovat koli tomu mocu teda....dakujem

maria0307
16. feb 2018

Ahojte. Čaká nás výber nosnej mandle. Malý má 3 roky. Nechrápe, dýcha normálne. Problémom sú u nás neustále zatekajúce hlieny-už od minulého roka októbra sme na sirupoch na vykašliavanie a od Nového roka mal už 2 antibiotiká. Pri každom infekte sa chytia hneď aj ušká. Pred rokom mu zavádzali stipulky kvôli pneunokokovému zápalu stredného ucha..
Boli sme na vyšetrení na súkromnej klinike Centrum Kramáre. Ešte ani neotvoríte ústa a 15e. Po 10 minútovom vyšetrení sme dostali hneď termín na operáciu, celková anestéza..250e.. Bolo to veľmi rýchle, strohé..dieťa má byť zdravé, dostanem papier, nech si prečítam, tu podpíšte, dovidenia! to bolo celé. Keby som sa nebola informovala, malý by mi šiel na predoperačné vyšetrenia, aj keď ešte nebol 2 týždne po ukončení brania antibiotík. Takže termín som musela preložiť. Na toto ma prečo neupozornili? Máme ísť na operáciu prvý marcový piatok. Hneď v ten deň by nás mali aj prepustiť, čo je víkend...o prípadných komplikáciách sa so mnou nikto nerozprával. A nie sme z Ba.
Ja mám len zvláštny pocit z tejto kliniky. Viem že v štátnej nemocnici by sme dlho čakali na termín. Viem takisto, že tento zákrok je jeden z najčastejších.. Ale z ich prístupu som zostala na pochybách... Máte niekto podobnú skúsenosť?

kapokapo
17. feb 2018

@maria0307 zdravim...my sme boli....skusenost v pohode....normalny pristup...skor pozitivne ako negativne...personal bol mily.....je potrebne sa pytat...:(

sissik
17. feb 2018

Dr. Nechajdomova ma na Antolskej na starosti deticky a je uzasna. Pristup super, profesionalita 100%, anesteziologovia detto. Rano sme prisli, isli sme tusim prvy - beru podla veku od najmladsich po starsich. odprevadila som malu do predoperacnej miestnosti, bola pri nej kym zabral oblbovak, potom ju odniesli na salu. Ked ju doniesli na prebudzaciu izbu, hned ma tam zavolali, pri preberani bola uplne kludna. Poobede okolo 16 nas pustili domo

barborka93
17. feb 2018

My sme boli v 2015 na vyberanie nosnej mandle v Žiline u súkromníka a platili sme 60-65€ už nepamätám presné boli sme tam dokopy asi 3h aj s cestou a v Ba si pýtajú 200€

makimakimaki
15. okt 2018

@sissik ahoj, prosím Ta, vieš mi poslať kontakt, kde sa objednať? Ako dlho ste čakali na termín vyšetrenia a potom operácie? Ako dlho boli v nemocke? Aj 1 noc pred zákrokom? Keby sa Ti chcelo, napis mi prosim o priebehu pár slov. Nechce sa mi vysolit 250€ v súkromnej klinike....

sissik
15. okt 2018

@makimakimaki mali sme vymenny listok od orl lekara, s tym sme isli do nemocnice, vysetrili, dohodli sme termin. Prisli sme rano nalacno na 7 na prijem, dali nas na izbu, o 8 som ju niesla na predoperacnu izbu, za mojej pritomnosti ju prezliekli a dali oblbovak. Ked oblbovak zabral, zobrali ju na salu, tam som uz nemohla. Po prebrati ju doviezli na izbu, cca okolo 10:30. O 16 nas pustili domov. Na preberacej som v trnave byt nemohla. Potom sme isli este na iny zakrok na antolsku a tam trvali na tom, ze mam byt pri preberani. V tt to vraj zakazalu, lebo tam ocumovali ludi. Ze to bolo 3r dieta ich netrapilo, ocumovala by som

evciska
6. mar 2019

makimakimaki neviem či je to pre vás ešte akutálne ale aj my sme boli na Antolskej u Dr. Nechojdomovej.
U nás bol priebeh takýto: boli sme na ORL u Dr. Sojaka (Šustekova) - ten odporučil výber mandle. Poslal nás buď do súkromnej (centrum Kramáre) alebo do štátnej. Ako rozdiel tvrdil, že súkromná - centrum Kramáre to robia v rámci jednodňovej chirurgie a asi nebude treba ďalšie predoperačné vyšetrenie (že im bude stačiť jeho nález). Na Antolskej to robia tiež v rámci jednodňovej chirurgie (nespí sa tam ani pred ani po operácii), ale oni si robia ešte svoje predoperačné vyšetrenie (nás ešte pre istotu odoslali na meranie sluchu, resp. niečoho v ušiach lebo som spomenula, že dcéra sa opakovane na niečo pýta). Na ambulancii sme boli myslím koncom Októbra (nepamätám si, koľko sme čakali na ten termín ale Dr. Nechojdomová ordinuje iba v štvrtky), termín operácie sme dostali myslím 22.01. - ten sme museli zrušiť pre chorobu (ďalší nám dali na 05.03.) = čakačka na operáciu zhruba 2-3 mesiace. Na 1 deň majú naplánovaných tušim max. 7 pacientov - mali by ísť podľa veku od najmladšieho po najstaršieho.
Priebeh: dieťa sa ukáze na ambulancii - pozrú ho do hrdla či nie je akútne choré, pošlú na lôžkovú časť. Tam sa "ubytuje", sestričky napichnú kanylu. Po zavolaní íde dieťa s mamou na predoperačnú sálu - podajú anestetiká (dieťa je do minútky, dvoch mimo) - odtiaľ si ho odnesú na operačku. Mama ide späť na izbu - vráti sa keď sa dieťa prebúdza/je prebudené. Zákrok aj anestéza trvajú relatívne krátko. Po prebudení ide dieťa na izbu a tam je celý čas do odchodu na infúzke. Po cca 2 hodinách môže dieťa pomaly po lyžičkách piť vodu, ak je OK po lyžičkách kašovitú stravu (tyu detská výživa - treba si priniesť). Poobede (v našom prípade až okolo 17:30) ich skontroluje lekár - napíše správu a prepustí domov. Moja malá + náš spolubývajúci boli na tom podobne - najprv boli zronení po operácii a po spánku boli ako z divých vajec. Deťom je tam dlho - odporúčam sa zásobiť nejakými rozprávkami, hrami do mobilu. My sme mali pexeso, knižky, časopisy (Šikovníček) ale na nič sa jej nechcelo poriadne sústrediť a knižku si čítať nechcela.

smatt
9. dec 2019

Neviete mi prosim poradit, v statnej na Kramaroch stale plati, ze sa tam ostava aj cez noc 2-3 dni pri celkovej anasteze? Rozhodujeme sa, kde sa objednat na vybratie nosnych mandli, ale ta jednodnova chirurgia vyzera ovela priatelnejsie.

evciska
10. dec 2019

@smatt my sme síce boli na Antolskej, ale myslím si že v dnešnej dobe sa to aj v štátnych nemocniciach robí ako 1dňová chirurgia. Skúste tam brnknúť a spýtať sa. My sme boli na izbe 2 mamy a 2 deti, čo bolo aj fajn - rýchlejšie nám to ubehlo a deti videli, že nie sú samé s ich trápením ;) PS: aj moja bola uspaná v celkovej anestéze (uspáva sa len na krátky čas operácie). Deti tam ostávajú dlhšie kôli pozorovaniu či im to náhodou nezačne krvácať (+ sú rozladené z anestézy).

nosalinda
10. dec 2019

@lulla takže s mojou dcérou sme boli normálne v nemocnici na Kramároch za 0 EUR. Vôbec tam nebola 3 dní, ale iba jeden deň. Bol tam s ňou manžel. Ráno prišli na ôsmu a okolo pol jedenástej ju operovali. Dovtedy sa hrala. Keď ju doniesli, spinkala a keď sa prebrala, ešte ani stáť nevedela a už sa pýtala do tej herne🙂 Poobede išli domov s papierom, čo treba robiť po zákroku a potom len kontrola. Manžel hovoril, že tam bolo aj dieťatko na tej preberačke, ktoré sa zobudilo zle až mi dávali kyslík. Asi je to naozaj individuálne. Tiež som uvažovala aj o súkromnom centre, ale rozhodli sme sa dobre.

koukla
30. jan 2025

@dadka13 prosim aka bola cena zakroku?

Strana
z2