Výber nosohltanových mandlí u dvojročného dieťaťa
Dobrý deň, absolvovali ste prosím vás niektorá výber nosohltanových mandlí s 2ročným dieťaťom? Ak áno, ako to celé prebiehalo? Ďakujem veľmi pekne
@miza88 žiadne neboli. Jeden si pospal dlhšie po narkóze. Po prebudení boli obaja čulí, v dobrej nálade, ako im tiekla infuzia, pozerali rozprávku. Boli smadní, tak som im dala po troške napiť. Potom sa do večera hrali. Jedine po tom oblbováku boli trochu mimo, ale to sa dá čakať. Inak žiadne bolesti nemali, ani nemali zmenu nálady, únavu, nič podobné. Až som bola prekvapená. Ja som tam išla v pohode, že to zvládneme, deti zo mňa necítili obavy ani strach, takže aj oni boli v pohode. Benefity, ktoré nám výber priniesol sú obrovské.
@miza88 ahoj neviem kolko vysetreni ste absolvovali, ci dieta chrape, ci su velke, a ci uz mava otvorene ustocka, ale ak je to len z dovodu chorlavosti to sa moze zmenit. Mas to dostatocne povysetrovane? Napr. dcera byvala stale chora od septembra az do marca kazdy rok... Sla som zevraj u uzasnemu odpbornikovi, ktory jej pozrel do nosa a povedal, mize to odporuca vybrat. Ze tam mame za 150 eur izbu na tri dni a blabla.. Takze som vedela, preco jej tak odporuca ju vybrat. Dcera od 6 tich rokov do 13 brala mozno dva alebo raz atb. Chora nebyva klop klop. Vybraz som nedala. Toom tam bola mozno ked mala 3 roky.
@miza88 mojmu vyberali 2,5r a uz by som to znova nedala.Efekt ziaden,bol dokonca viac chory ako dovtedy,mandla znova dorastla.Lenze to bolo pred 11rokmi a aj oddelenie v nemocke bolo na tom ooovela horsie ako teraz,oblbovak mu dali prilis skoro a pocas zakroku sa prebral.Zle to znasal aj potom,mal bolesti,doma silna bolest hlavy.Problemy nepresli a musela som s nim zostat na predlzenom rodicaku az do 4r.Viem,ze sa pytas na iné..Ale ak nie je vazny dovod,ešte si to premysli.Sice je uz asi ina doba co s tyka vykonu zakrokov,ale uz su aj ine nazory lekarov na rutinny vyber mandli,skôr si myslím,ze prevazuje nevyberat v tak nizkom veku
@miza88 bola som s 3rocnou v trstenej rano nas prijali, urobili predoperacne a na druhy den rano hajde domov. Po narkoze bola uplakana taka zlaknuta, pol hodku mi trvalo ky som ju utisilaa potom uz bola v pohode, pozerala rozpravky hrala sa. A konecne sa zbavila opakovanych chorob. Pred vyberom mandli som ju mala 4 mesiace doma, nechodila doskolky co bola stale nachcipana. Po vybeati uz bolo dobre🙂
@derdia Ahoj, ano, stale je chorlavy, soplavy, v noci mava hodinove-dvojhodinove zachvaty kasla, cez obedny spanok ho tiez riadne drhne, ked sa nahana alebo ma zvysenu fyz. aktivitu to iste, tak kasle az ho napina. Spi s otvorenymi ustami, chrape,…bola som u dvoch lekarov a obaja povedali ze radia vybrat 🤷🏼♀️

Áno, v Košiciach. Ráno spravili predoperačné vyšetrenie, prijali nás na oddelení, zaviedli do rúčky kanilu, dali oblbovák, odviezli na sál, vybrali mandle, po prebudení infúzia, večer lahšia večera, na druhé rano sme išli domov. Bola som s dvomi detmi naraz 2r. a 4,5r.