icon

Vyberanie mandí

mata0410
11. feb 2018

Mamicky zaujimalo by ma komu z vas vyberali mandle.... Mali ste potom castejsie choroby priedusiek lebo ste ich uz nemali? Dcera ma stale anginy ale z kazdej strany pocujem, ze potom ked jej dame vybrat mandle pojde jej to na priedusky.

majuska1308
11. feb 2018

máme rok ani raz nemal syn pľúca alebo priedušky nám vyberali ale nosne je to lepšie ako bolo určite držím palce

oli18
Autor odpoveď zmazal
pribinak
11. feb 2018

Dala som synovi vybrat mandle a velmi sa mu polepšilo. Neľutujem

danny698
11. feb 2018

Ja osobne mám mandle vybraté a neľutujem. Neprajem nikomu zažiť tú bolesť pri chorobe mandli. Teraz je to super.

bibistec
12. feb 2018

Treba to individualne posudit to sa neda zovseobecnit. Komu sa pohorsilo tak asi nebola pricina chorob v mandliaxh
Ono fakt mozno aj radsej k dvom trom odbornikom ale ak je problem v krcnych mandliach radsej vybrat. Spoluziacke tak hrozil zapal srdcoveho svalu ci co a akutne jwj ich vyberali mala tam.lozisko

libawet
12. feb 2018

@mata0410 ak má dcérka stále angíny, tak asi jej ich spôsobuje streptokok, kt. sa v mandliach usídlil a nevie sa ho zbaviť. Áno, vtedy lekári odporúčajú, dať vybrať mandle, lebo si nevedia inak rady. Streptokoka sa dá zbaviť užívaním kolod. striebra hustoty 40 ppm, no veľa ľudí sa KS bojí, no netreba, ale to je na dlhšie. Ak sa teda rozhodnete pre vybratie mandlí, záleží od sily imunitného systému dcérky, či pri ďalších ochoreniach jej choroba postúpi ďalej do tela a teda na priedušky, až pľúca, je to veľmi individuálne, ako píšu aj predo mnou. Mandle, či už krčné alebo nosné, zachytávajú baktérie a vírusy a tie nejdú tak ďalej do tela.

zuzi56
12. feb 2018

Dala som si vybrať mandle v january 2017 a som šťastná že ich nemám.
Dva roky pred vybratím som bola len chorá a chorá , s tie bolesti hrdla boli príšerne, antibiotiká 4 krát do roka a niekedy aj na 21 dni, zápaly uši a moč. ciest.
Ale lekár nič neriešil, až som musela zájsť a poprosiiiit pána múdreho aby ma poslal na vybratie.
Bola som v Žiline a bolo tam super, v celkovej anestéze mi ich vybrali.
10 dni som prežila na flektora a potom bolo už lepšie, boli to dosť, ale už nemám žiadne problémy.

mata0410
autor
12. feb 2018

minuly tyzden dobrala antibiotika lebo mala anginu a od vcera zase horucky a dnes dalsie antibiotika... uz som tu raz pisala do fora, temu ako minuly rok brala asi 10 antibiotik a skoro vzdy to bola angina...