Výchova trojročného syna

6. jún 2022

Ahojte. mám 3r syna, ktorý je veľmi živý. Od narodenia to a ním bolo trocha ťažšie, nechcel spávať, jesť. Teraz má obdobie vzdoru, stále nechce jesť a nepočúva nás. To je ok, beriem, že je to len obdobie a prejde to. Ale robí mi starosti, že zo všetkého si vezme len to najhoršie. Kdesi v meste videl niekoho fajčiť, tak sa hrá, že aj on fajčí. Alebo vezme fľašu s vodou a hrá sa, že pije pálenku, aj to povie. Pritom my doma nefajcime ani nepijeme, neviem, kde to videl. Ani neviem, čo mu na to povedať, keď ho napomeniem, ešte viac ho to hecuje. Hanbím sa, keď to robí na verejnosti. Nechcem, aby z neho vyrástol problémový človek. Poradíte, ako naňho?

laurar1
6. jún 2022

Ma tri roky, opakuje vsetko, co vidi, pripadne pocuje. To, ze ty na to reagujes, ho este povzbudzuje. Nabuduce sa tvar, ze to nevidis, nezaujima ta to a jeho to prestane bavit. Nad tym, co si myslia ludia okolo sa vykasli, aj tak si pravdepodobne nemyslia nic, pripadne na to za chvilku zabudnu a uz ich nestretnes. A urcite toto nie su znaky toho, ze z neho vyrastie problemovy clovek.

ivangeline
6. jún 2022

Ignoruj,ked to robi. Menej prikazov,poucani,rozkazov...planuj aktivity,zapajaj ho do rozhodovania,nechaj ho aj sameho sa hrat bez kontroly (alebo hlavne teci okolo) a hraj sa obcas len tak,ako chce on,bez protirecenia.. Ked sa pyta,vysvetli. Inac staci vysvetlit len raz a stacilo.

gabika128
6. jún 2022

Tak to zmeň a rozprávaj a hraj sa s ním inak. Keď začne akože fajčiť tak sa za smej a mu povedz že takí ľudia smrdia a ukáž mu radšej bublifuk, alebo inú srandu robte, balón, trúbka.... Keď akože pije pálenku tak ty sa hraj, že máš radšej Džús, alebo limonádu, kakao, atď.... Ja sa so synom potom doťahujem a smejeme sa kto ešte čo vymyslí. Deti toho narozprávajú veľmi veľa a keď na to takto budeš reagovať, tak ťa s tým bude stále atakovat.

lujza123
6. jún 2022

😂 😂 No provokuje ta, zistil ze na toto napodobovanie reagujes.
Skus si to nevšímat, nekomentovat, ani sa nijak pohoršene tváriť. Zachviľu ho to prejde

ailiba
6. jún 2022

Vychiva niektorych deti he narocnejsia.
Ale netrap sa tymi cigaretami a alkoholom. Deti vsetko zaujima... Najma vsetko nove, nezvycajne, co malo vidia. My sme so sestrou tiez mali zuvackove cigarety. Drevene palicke sme akoze fajcili. No nie je to fascinujuce? Dali sme si dzban vody a stamprliky a "pili". Proste su to hry a bola to zabava. Nikto u nas to neriesil. Pravdaze sme sa hrali aj inak. A teraz sme dospele a nefajcime, ani nepijeme. Dieta to vnima uplne inak, ako dospeli. Vobec to neries. Nabuduce sa mu zas zapaci nieco ine. Nech si to radšej skusa takto a napodobnuje v tejto forme.