Vydutá fontanela

tamara7
22. apr 2014

Ahojte, chcem sa opytat ci nemate nahodou niektora skusenost... Mojmu dietatu idu zubky, teda ma zvysenu teplotu pod 38 zatial, vcera bol prvy raz aj placlivy. Vsimla som si vsak, ze ma vydutu fontanelu. Volala som dr, no povedal, ze pokial dieta nema zmenu spravania, flaky po tele, nereaguje zle na svetlo, pripadne nema tazkpsti s ohybanim krku smerom k hrudniku nech sa neznepokojujem. Rano sa mi zobudil maly vysmiaty, zvysenu teplotu ma stale 37,7.. No znepokojuje ma ta fontanela? Nestalo sa vam niekomu nieco podobne?
Dakujem

januliku
22. apr 2014

@tamara7 Bohužiaľ, neviem poradiť, čo značí vydutá fontanela. My sme mali opačný problém, že sa urobila preliačina (akoby sa "vcucla" trochu do hlavičky), a bolo to z nedostatku tekutín. Keď som dala malej poriadne napiť, tak sa jej vyrovnala. Pre istotu by som asi zašla k pediatričke.

kimmie
22. apr 2014

Nemozes ho zobrat pre istotou na pohotovost, pripadne inemu lekarovi? Co ak ta teplota nesuvisela so zubami (moji dvaja nikdy nemali teplotu pri zuboch), ale s niecim inym. Tiez si spominala, ze bol placlivy. V hlavicke je mozog, ja by som isla pre istotu lekarovi. Nic v zlom, ale zda sa mi ze tvoj lekar nechcel byt vcera ruseny. Drzim paste, aby to dobre dopadlo.