icon

Výkyvy telesnej teploty v priebehu pár minút

zuz1978
26. feb 2016

Pred 10 dnami sme boli na ockovani. Zhruba od pondelka dostal maly hnacky a jeden den vracal. Pit pije dost aj papka. Asi 3 dni mame teploty najprv tak do 38 a posledne dva dni uz vysoke 39. Zrazame to nurofenom a paralenom plus zabaly podla potreby. Chcela by som vediet, ci niekto nema taku skusenost, ze dietatu nameral priklad 37,2 a po 2 minutach 38,5. Pokial tie vysoke horucky budu pretrvavat aj zajtra, beriem ho na pohotovost. (samozrejme moja obvodna vie o jeho stave, len tie vykyvy som zabudla povedat).

mummy01
•
26. feb 2016

@zuz1978 nerealne aby teplota tak vystupila za 2minuty...skus iny teplomer,tam bude problem

dorotka202
•
27. feb 2016

No mohla si mat zle polozeny teplomer.merias v ritke alebo pod pazuskou?mne sa obcas stalo pod pazuskou ze zle pritlacil,alebo ja som ho zle dala a nenameralo mi teplotu a ked som merala hned druhykrat,tak uz nameral teplotu.

leeenka26
•
27. feb 2016

To muselo byt zle namerane. Meraj najlepsie v zadocku a tovnakym teplomerom a merat treba kazdu cca hodinu, ak je teplota vysoka tak aj castejsie ale s tym ze tam pocitaj ze treba liek nechat zaucinkovat a az potom ovela neskot merat. To uz uvidis sama. Ked podame nurofen ci panadol tak teplota este zvykne doznievat ona sa okamzite nestopne.

zuz1978
autor
•
27. feb 2016

Dakujem vam za reakcie. Ano ten slavny bezdotykovy teplomer si meria ako chce. No nastastie dnes je mu uz lepsie. Cely den ma zvysenu teplotu a este ani raz nepotreboval liek. Spravili sme munaj crp a bakterialna infekcia to nie je. Tak som zvadava co bude na vecer