Vypadávanie vlasov u deti
Ake pripravky su vhodne pre deti? Ktore pouzivali vase deti?
Momentalne sme mimo sk. Padaju jej s korienkami. Tunajsi gp. - dr. To neriesi.
@nika19918 sak vlasy padaju s korienkami obvykle, nie? ved to je fyziologicke, ze vypadavaju ludom vlasy. pokial to nie su velke chumace vlasov, tak je to normalne, nie? mojej malej tiez padaju vlasky. gumicky, sponky, cesanie, to preto. nemam pocit, ze by mala zdravotny problem. mne padaju na jar a na jesen neskutocne a potom to zase prejde.
No dcera ma dost jemne vlasy, nakolko jej vidiet uz cesticky bez toho ze jej ich zacesem, mam obavy. Padaju jej dlhodobo.
@nika19918 asi smer endokrinolog, ked budete na slovensku si zaplat odber a sono stitnej zlazy. Ak ste v UK, tak moc tam neporiesis v realistickom casovom horizonte...
Ano sme v irsku. Momentalne chora nieje. Ziadala som tu o radu na pripravky pre deti, ktore vam boli doporucenee!! Ziadna hala bala, ze otvorim online lekaren a bezhlavo objednam. Kym sa dostavime na vysetrenia na sk, chcela som to zatial docasne riesit.
@nika19918 toto je problem zvnutra, to nevyriesis zvonka, inak by po svete nebehali tisice plesatych ludi :( Jasne mozes skusit kofeinovy ci olejovy zabal na vlasky, ale to ich len posilni a vyzivi, na stimulaciu rastu vlasovych korienkov to ma takmer nulovy vplyv.
neviem ako vela vypadavaju, ale skusila by som dodat vitaminy, napr. zinok,
@mamulienka30 mne samej vypadavaju. Mam v tele zapal. Chronicku chorobu takze sama s tym bojujem. Ale dcerky mi je luto. Ze tak male dieta ma uz s tym problem.
@nika19918 no niektore choroby su dedicne, cim skor sa vam podari dostat na poriadne krvne odbery, tym lepsie.Bez toho sa nepohnete a aj ti tu tazko niekto adekvatne poradi. Vsetko je to len strielanie do tmy, pricin moze byt vela.
Dobrý večer prajem chcela by som sa opýtať či aj u vašich detí ste si všimli že na vankúši ostáva pár vlasov alebo keď prejdete cez hlavu dieťaťa a ostane vám v ruke vlas . všimla som si pred pár dňami na 2 ročnom synovi že na vankúši mu ostáva pár vlasov a keď som sa snažila zistiť či mu padajú a prechádzala som rukov po hlave tak mi pár vlasov v ruke ostalo nie veľa nemá žiadne diery na hlave že by mu vlasy chýbali ďakujem za odpoveď
Keď sa ti podarí dostať na SVK určite nechaj porobiť dcérke krvné testy. Hlavne či nie je chudokrvná a či jej nechýba napr. D vitamín. Ak som dobre čítala, ste v Írsku. Slniečko tam bude asi slabšie ako u nás. Z takých babských receptov na vypadávajúce vlásky žihľavový šampón/vodičku, ale to neviem či tam kúpiš. A možno keby si malej pri umývaní hlávky skúsila jemnú masáž, ktorá prekrvuje pokožku hlavy a stimuluje korienky. Ako písali žienky vyššie, skús doplniť Zinok. Ja fungujem na prípravku Zinavit s vitamínom C, jedna cmúľacia tableta ráno. Podporuje imunitný systém a zároveň prispieva aj k udržaniu zdravých vlasov, nechtov a pokožky. Je vhodný od troch rokov.
@lalanikapalo chcem sa opýtať, či ste na niečo prišli, prípadne či to prešlo samé..... mám podobný problém s dcérou, bude mať 2 roky, sledujem, že jej padajú teraz na jar viac, ideme k lekárovi, ale hľadám možné dôvody, ako pomôcť...vdaka

dcére slabo rástli vlasy, kožná lekárka nám dala na predpis vodičku na potieranie hlavy. V súčasnosti má vlasy po plecia. aj keď podĺa mňa by mohli byť troška hustejšie.....
Takže asi budete musieť ísť k lekárke....