Vypisujete dotazníky u pediatra ohľadom 3-ročných detí?
Ahojte chcem sa spytat ci aj vy vyplnate dotazniky u pediatra, ja vyplnam uz 2x dotaznik pre 3rocne deti iked syn este len bude mat 3roky.
Veci z toho dotazniku nevie vsetky no pediatricka nato tlaci ze to treba vyplnat a budeme to este raz robit ked dovrsi 3 roky.
Riadili ste sa tymito dotaznikmi? Lebo uz z toho zacinam byt zufala .
Veci ktore nerobi z dotaznika su napriklad:
ze sa nehra s postavickami ako keby na tie profesie ze by tankoval a podobne , puzzle ani lego ho vobec nebavi iba sa pritom rozculuje , rozprava 99% svojov recov aj pesnicky basnicky su tak 50-50 . Nocnik nam odmieta skusame uz dlhsie aj s pauzami no stale place ked ho chcem posadit alebo ukazat v noci sa uz nepocikava cize je bez plienky aj cez den ked ma spanok .
Nikdy som to neriesila, ani doktorka 5 min pred tym som to vyplnila a ona nato ani nemrkla 🤣
@anonym_eb1dd4 no naša to rieši nonstop
U nás absolútne tieto dotazníky. Viem, že niektoré doktorky to robia (od kamosiek), pýtajú sa tam také chujoviny, že nechápem. Rieši sa dieťa, nie dotazník. Ja by som zmenila doktorku 🙂
A ako sa hrá?
Tie dotazníky majú svoj význam, ja by som takú pediatričku brala. Naša to nerobí.
Ano vyplname, ale neriesi to len sa opyta aj na poradni, tie iste otazky. :D a pri trojrocnom som.ho uz nai nevyplnila. :F tak ani neviem ake otazky tam su, ale toto co popisujes to uz ovlada moja dvojrocna, ona je strasne sikovna vo vsetkom len rozpravat nevie :D
Dohodni sa s pediatrom ,ze mu odpovies ustne ak chce nieco vediet a hotovo.
Samozrejme, že to treba vypĺňať a každý dobrý lekár to vypĺňať dáva. Je fajn mať prehľad čo, kedy, ako, vedieť, ako je na tom dieťa v porovnaní s rovesníkmi, či sa dá v niečom podporiť. Toto nie je o súťažení alebo depkárčení, čo moje dieťa /ne/ovláda, ale o zachytenie stavu v prospech dieťaťa.
Samozrejme, že to treba vypĺňať a každý dobrý lekár to vypĺňať dáva. Je fajn mať prehľad čo, kedy, ako, vedieť, ako je na tom dieťa v porovnaní s rovesníkmi, či sa dá v niečom podporiť. Toto nie je o súťažení alebo depkárčení, čo moje dieťa /ne/ovláda, ale o zachytenie stavu v prospech dieťaťa.
@anonym_91898d ja chapem ze na nieco su tie dotazniky ale ja nevidim vyznam ich vyplnat dopredu a viackrat
A ako sa hrá?
Tie dotazníky majú svoj význam, ja by som takú pediatričku brala. Naša to nerobí.
@thereisabear s tvarmi ze ich dava do takeho domceka s autickami drahou pomaha sestre stavat ale on nestava lopta a tak klasika 🙂
Ano vyplname, ale neriesi to len sa opyta aj na poradni, tie iste otazky. :D a pri trojrocnom som.ho uz nai nevyplnila. :F tak ani neviem ake otazky tam su, ale toto co popisujes to uz ovlada moja dvojrocna, ona je strasne sikovna vo vsetkom len rozpravat nevie :D
@anonym_1e98f6 otazky sa aj opakuju to co je na 2 rocnom moze byt aj na 3 rocnom dotazniku .. tak ja to nejdem porovnavat s inymi detmi ani s dcerou ho neporovnavam 🙂 ototo mi nejde .
Ja nechápem čo je to za móda. Však sú poradne, tak tam ideš fyzicky s dieťaťom a tam si ho ma obzrieť vyšetriť a ma sa ťa pýtať čo vie nevie atď. Prečo dotazník? Príde mi to extrémne nepresné, lebo veľa mamičiek nevie ani čo sa pýtajú v tom dotazníku alebo to nevie správne popísať. Alebo si to ani lekár nepozrie založí, napíše všeobecný nález a je. Mne sa toto vôbec nepáči, takéto “moderné” postupy.
Ja nechápem čo je to za móda. Však sú poradne, tak tam ideš fyzicky s dieťaťom a tam si ho ma obzrieť vyšetriť a ma sa ťa pýtať čo vie nevie atď. Prečo dotazník? Príde mi to extrémne nepresné, lebo veľa mamičiek nevie ani čo sa pýtajú v tom dotazníku alebo to nevie správne popísať. Alebo si to ani lekár nepozrie založí, napíše všeobecný nález a je. Mne sa toto vôbec nepáči, takéto “moderné” postupy.
@anonym_330448 no ide aj oto ze tie dotazniky rozoberat nechce iba chce odpovede a potom to chce porovnavat ked bude mat tie 3 roky .. logopedicke som snim napriklad uz bola pred polrokom ale ja som ho tam zobrala nie na jej podnet .
Vdakabohu za nasu pediatricku. Nevyplname ziadne dotazniky ani nerobi vedu z toho, ked nas syn nesplna do bodky vyvinove tabulky. Dolezite je pre nu to, ci napreduje, ci vidiet pokrok. Keby som ho porovnavala so susedovymi detmi, tak by som uz musela chytat paniku. A pritom to je zdravy, krasny chlapec.
Orientacne je uplne super , ze to robi. Podstiva to zena.vie potom presne si skontrolovat vyvoj dietata.

Nikdy som to neriesila, ani doktorka 5 min pred tym som to vyplnila a ona nato ani nemrkla 🤣