icon

Vypuklina na hlavičke dvojročného drobca

Ahojte,
Dnes som bola s 2 ročným drobcom na prehliadku..vzadu na hlavičke som si všimla, že ma takú vypuklinu, je to tvrdé na dotyk...dr nás poslala na RTG..pred chvíľkou som prečítala mail, kde mi Dr preposlala správu :

"oválne prejasnenie veľ. 42x10mm s výrazným stenčením lamina externa kalvy v dif.dg. cysta, iná etol"

Písala som hneď Dr ale jasne, že mi teraz nepodpíše až zajtra hodila som si to do prehľadávaca a to čo mi vypľulo...no mam veľký strach...nahodou sa niekto s tým nestretol pri deťoch, alebo pripadne nejaká zdravotná sestra / lekár?

Ďakujem za každú odpoveď

dominika_sk
2. feb 2022

Ja to mam tiež, aj moj syn, nie je to nič zvlaštne. Manžel mal hrču ako pol pingpongovej loptičky a bol si to dať vybrať. Je to len tukova hrčka.

zdenka11081983
2. feb 2022

@dievcacitajucelist u nás to bola dermoidna cysta..

dievcacitajucelist
autor
2. feb 2022

@zdenka11081983 ďakujem krásne, lebo Dr nás objednala na neurológiu...ona mi preposlala správu aj hneď žiadanku na vyšetrenie...tak som nevedela či je len opatrná alebo je to vážne a čo je ta dermoidna cysta? Ako sa to liečilo?

zdenka11081983
2. feb 2022

@dievcacitajucelist moja dcéra to mala vpredu na cele. Zrazu som pri krémováni zacítila hrčku. Operovali ju, cystu vybrali. Bola predtým na magnetickej rezonancii. Ma jazvu vo vlasovej časti, akoby jej zvliekol čelo a vybral cystu. Cysta tlačila na lebku a vraj aj žilu. V cyste boli vlasy, chlpy.

dievcacitajucelist
autor
3. feb 2022

@zdenka11081983 dobré ránko a koľko mala dcéra rôčkov?

zdenka11081983
3. feb 2022

@dievcacitajucelist 3 roky v tom čase.

bobinko06
24. júl 2024

Dobry den, ako ste dopadli?