Vypuklý hrudník u 16 mesačného syna

pekna1
20. mar 2015

Synovi 16m, stanovil lekar dg. Vtaci hrudnik pectus carinatum, ortoped odporucil sledovat to, ziadne liečba, kontrola o pol roka. Od zaciatku mu trci lave posledne rebierko, pediatricka do roka tvrdila ze sa to spravi, nespravilo., len stále kaze nam vit.d...to je vsetko, no a teraz ma este aj vypukly hrudnicek. Boli sme na rtg, aj odbery mame, vsetko v poriadku...neviem co robit, mam strach co bude az bude rast, nechcem nieco zanedbat, rozhodujem sa ist este k inemu ortopedovi. Mate skusenosti, take deticky?Budem rada ak sa podelite. Dakujem

dobromila1111
20. mar 2015

Ahoj. My mame skoro 18m, vpadnuty hrudnik. Chodili sme dva mesiace na rehabku a mame cvicit. A brat vit.D. inak tiez nic ine nerobime, len nas sleduju. Deti su este malicke.. na tu ortopediu som sla,odporucam. Nech to posudi odbornik a ty sa tiez ukludnis. Neboj sa mamina.

noemi7
20. mar 2015

@pekna1 Dcérka má 7 r. a na zvláštne tvarovaný hrudník som upozorňovala detskú doktorku od malička. Tvrdila, že sa to upraví, no v 6 r. bola v D. Smokovci a tam sa na ňu iba pozrela reh. doktorka a už sa jej to nepáčilo. Doporučovala nám ortopéda a on ju sleduje a musí denne cvičiť. Vraj v puberte by sa mohol zúžiť priestor na srdce a pľúca a možno by bolo treba operovať. Mohla by vraj mať problémy s dýchaním. Aj ja sa obávam čo bude neskôr.