Vypuklý pupok u dieťaťa

22. mar 2024

Ahojte. Prosím vás, môže mať dieťa vypuklý pupok bez toho, aby šlo o pruh? Že len taký druh pupka, ktorý nie je dnu, ale von? Ďakujem. Synček dvojročný taký má, nemá žiadne problémy ani sa na nič nesťažuje. Keď má obtiahnuté tričko, tak mu ho je vidieť trošku, dostala som komentár, že musí ísť o pruh..Ďakujem. Lekárka doposiaľ nič nevravela, ale boli sme tam naposledy pred pol rokom, mal ho už vtedy taký, od narodenia, ale zas lekárka je staršia, tak neviem, či by si to nevšimla..

titla
22. mar 2024

Napisem Ti moju skusenost. Moj syn mal tiez od narodenia vypuklejsi pupcek. Nasa pediatricka napriek pravidelnym kontrolam nikdy nic nespomenula a to patri k tym doslednejsim. Ked bol hospitalizovany v nemocnici v ramci vysetreni bol na kontrole aj na fyzioterapii. A tam mi povedali, ze diastazu ma, ale len minimalnu. Ten rozostup svalov je ani nie 1 cm. Z hladiska rizika prepadu creva tam nie je nebezpecenstvo. Keby bol dievca, tak riziko hrozi do buducna pri tehotenstve a odporucali by operovat. Ale u chlapca tento problem odpada. Ak sa v buducnosti bude venovat pravidelne sportu a spevni brusne svalstvo, tak akoby sa to same vykoriguje.
Ale pocula som aj druhy nazor. Kolegyna ma rovnako syna s drobnou diastazou. A jej tiez povedali, ze bezprostredne zdravotne riziko nehrozi, ale v buducnosti by s tym mohol mat problem, ak by sa venoval silovym sportom.