Vyrážky na prstoch rúk

martinoocka
28. feb 2018

Nestretli ste sa s takýmito vyrážkami? Nebolì to , všimla som si to asi pred troma dňami, boli to iba červené pupačiky, teraz sú viac vystupené a niektoré také do biela. Vyzerá to ako keď som mala chorobu ruky nohy ústa ale malá nemá teplotu ani ju to nebolí. Viem že mám ísť k lekárke , ale raz už mala dcérka také červené fľaky na rukách a kázala len zmeniť mydlo. Prešlo to po mesiaci tak neviem či to bolo mydlom.

bosoriak
28. feb 2018

@martinoocka vyzera to ako molusky. Su to pravdepodobne male bradavicky. Nam na to pomaha gafrova mast s ichtamolom, ta ich vysusi (dostanes v lekarni bez predpisu). Pripadne jeden-dva dni pouzivania roztoku na bradavice (tusim Duofilm sa to volalo) a boli prec.

martinoocka
autor
28. feb 2018

Aha o tom som nepočula , ďakujem , spýtam sa v lekárni

harmona
28. feb 2018

Alebo mozno skusit ist este na alergologiu a na kozne ak sa jej to opakuje

bosoriak
28. feb 2018

@martinoocka samozrejme, ak to nezaberie do tyzdna, treba ist na kozne, mozu to byt normalne bradavice a vtedy sa musia vypalit dusikom.

wind123
28. feb 2018

Ale ze fakt to vyzera na ruky nohy usta v dospelom prevedeni...aj ja som to mala presne take na rukach ako pises...nemoze to byt nejaky opakovany stret s infekciou v takom "slabsom podani" ?

martinoocka
autor
28. feb 2018

No tak bradavice to nebudú....zmizlo jej to, odpozorovala som že to ma take opuchnuté len ked je vonku alebo príde zvonku ...inak to skoro nevidieť...vyzerá to veru skôr ako niečo infekčné než alergia na chlad, ale neviem teda.
@wind123 ja som mala ruky nohy ústa práve keď som s ňou bola tehotná ....ale to strašné bolelo a ona si na to vôbec nesťažuje , hovorí že nebolí

hulica
28. feb 2018

alergia na zimu ale vyzerá trochu inak.. šla by som na tú alergológiu..

martinoocka
autor
28. feb 2018

@hulica našla som teraz cez Google nejaké obrázky že žihľavka spôsobená chladom....na trochu sa to podobá. Ale každopádne je to asi pre alergológa 😔

juliankah
2. máj 2019

Dobry den, zistili ste potom príčinu? Nas ma take iste. Ďakujem

martinoocka
autor
3. máj 2019

@juliankah Dobry den. Bolo.to este minulu zimu. Mala to z chladu. Zacali sa jej potom robit take aj na lickach ked presla z mrazu do tepla tak sa to ukazalo, po chvilo zmizlo. Aj zo studenej vody sa jej to robilo. Natierala som vsetky casti vystavene chladu kremom alebo obyc.mastou. Tuto zimu som si to uz nevsimla, preslo jej to nejakym zazrakom.

juliankah
3. máj 2019

@martinoocka vidíte to ma nenapadlo, ale ono uz teraz zima neni ale v skolke si umyva ladovou vodou ruky a veru ked odtial vcera odchadzal, mal to skarede. No uvidime. Dakujem

kuriatko047
6. máj 2021

Ja mam to isté, a mne sa to robi ked pracujem bvonku, je to alergia alebo nieco take na prach, peľ, cerstvo pokosena tráva ak ju chytam do rúk. Takze vonku mozem robiť iba z rukavicami. Jedine co mi pomaha je sírova masť alebo belogent masť a to je na predpis.