icon

Vyrážky na synovom tele

llia
2. jan 2021

Prosím vás čo toto môže byť?Už to má viac ako týždeň a nemení sa to... príkladam foto.
Ďakujem za radu,zatiaľ som to synovi nátierala hotovým krémom. Má to pod pazuchou.

Vyrážky na synovom tele
Strana
z2
comika
2. jan 2021

@llia svrbi ho to? Boli? Je to opuchnute? Z tejto foto nevidiet dobre. Skus inak odfotit

llia
autor
2. jan 2021

@comika práveže nesvrbi, ani neboli

llia
autor
2. jan 2021

@comika ma to len také výstupné a zdá sa mi,že je toho viac a dnes má jednu aj na bruchu

comika
2. jan 2021

@llia na dotyk tvrde? Alebo ako pluzgieriky?

llia
autor
2. jan 2021

@comika MUDr som sa minulý týždeň nedovolala...teraz ani neviem,či sa niekam dostaneme

llia
autor
2. jan 2021

@comika tak ako vyrážka a keď sa to stlačí také vodnate akoby

comika
2. jan 2021

@llia mne to vyzera ako opar.

llia
autor
2. jan 2021

@comika to fakt???

llia
autor
2. jan 2021

@comika to je infekčné,že?

llia
autor
2. jan 2021

@llia prepana pozerám fotky ako vyzerá opar a veruze to tak vyzera

comika
2. jan 2021

@llia ak je to opar, tak je velmi infekcne. Vsade kde sa dostane tekutina z pluzgierika moze vzniknut novy opar. Ale ten je sprevadzany aj pichanim, svrbenim, bolestou. Treba to skontrolovat u dr. Zatial da radsej spravaj ako keby bol, poriadne ruky umyvat, davaj pozor nech sa nedostane aj do oci a pod. Resp nech mu to nedrazdi tricko. Daj vediet co dr povedal

andreatytler
2. jan 2021

@llia Prepac neviem co je to ale chcem sa sem pridat, lebo ma zaujima co to je.

llia
autor
2. jan 2021

@comika jejda ďakujem,inak úplne to tak vyzerá,akurát,že ho to neboli,a opar boli,tak hneď volám MUDr.v pondelok,dik a dám vedieť

dadus_ka
2. jan 2021

@llia vyzerá to jak molusky a to je infekcne, treba to co najskôr podchytiť lebo inak sa toho tazko zbavuje.

comika
2. jan 2021

@dadus_ka len molusky nie su vodnate

janage
2. jan 2021

@dadus_ka pripájam sa ak neboli nesvrbi môžu to byť molusky. Necakaj určite kožná. Ja som týždeň čakala lebo dcéra ekzematička tak robiť cirkus kvôli 5 vyrážkam co nebolia, nesvrbia a chyba to bola. Z 5 bolo 20 a bohužiaľ ani posilnenie imunity nepomohlo a bolo z toho vyše 100 celý bok trupu😔

janage
2. jan 2021

@comika sú my sme mali aj také niektoré veľké ako kiahne. Tie najväčšie prepichovala a dezinfikovala kozna. Potom sme to robili sami. Infekčná bola práve tá tekutina vo vyrážke.

tindal82
2. jan 2021

@llia podla mňa su to molusky,u nas to mal najprv starsi,vylieci sme to a teraz to schytal mladší. Urcite treba ísť ku kožnej. Ale liečili sme to tak trosku drasticky ale pomohlo...odporučila nám to obvodná. Ak chcete napíšem vám to do spravy.

comika
2. jan 2021

@janage strasne nieco 😱 v kazdom pripade smer doktor!!

janage
2. jan 2021

@llia inak tiež to malej takto začalo v okolí pazuchy.

tindal82
2. jan 2021

@comika nie je to strasne,netreba určite strašiť mamičku,je to kožná choroba,ktorá sa da vyliečiť.

janage
2. jan 2021

@comika no musím povedať, že keď neskôr dostala kiahne tak sa normálne rozplakalo dieťa od úľavy, že to nie sú molusky.
Autorka osobitný uterák okamžite, prať na vysokej teplote a žehliť.
@llia má to rado teplo a vlhko. Súvisí s oslabenou imunitou

janage
2. jan 2021

@tindal82 no my sme sa trápili niekoľko mesiacov. A mala ich fakt veľa a dlho. Ja som ľutoval veľmi, že som nešla k tej kožnej skôr. Možno by nebol taký výsev. Možno smola na ťažší priebeh u atopika. Neviem. Ale rozhodne by som dnes išla Už po 3 dňoch

comika
2. jan 2021

@tindal82 nemyslela som v tom zmysle strasne ze koniec sveta, ospravedlnujem sa za taku interpretaciu. Skor strasne, ze co vsetko sa na deti lepi. Samozrejme ze vsetko sa da dat do poriadku. Len treba odbornu pomoc najst.

janage
2. jan 2021

@tindal82 a áno sú deti čo skončia 10 vyrážkami a do mesiaca pokoj. No bohužiaľ to nebol náš prípad. Dovtedy som netušila že niečo také existuje.

tindal82
2. jan 2021

@janage ano treba ísť určite ku kožnej...nam dr poradila okrem odstraňovania tých vyrážok,následného čistenia s betadine a k tomu ešte sirup na imunitu. A ano čistý uterak,umyvat ruky po cisteni.

tindal82
2. jan 2021

@janage nas nemal ľahký priebeh,je to na niekoľko mesiacov,ale uz našťastie u staršieho je to úplne v poriadku. On chudák ešte po tých vyrazkach schytal aj moluskovy ekzém. Takže na ďalšie 2 mesiace 3 rôzne maste,ale uz je to ok.

tindal82
2. jan 2021

@janage mladší to teraz ma pod pazuchou a prechádzame si tým istým 😪😪😪

janage
2. jan 2021

@tindal82 áno to sme dostali a nepomohlo absolútne. Vysev sa zhoršil. Takže prepichovanie najväčších sterilnou ihlou, vytlačiť a predtým a potom betadine. Čo sa moje dieťa pri tom naplakalo...hrozne to vyzeralo a dlhý boj to bol.

janage
2. jan 2021

@tindal82 moja mala jeden čas aj cca 200 celý bok vysypaný. Že atopici horší priebeh.

Strana
z2