Vyrážky okolo úst a nosa. Čo by to mohlo byť?
Ahojte,chcem sa opýtať,ci ste sa nestretli s podobnými vyrážkami okolo úst a koreni nosa u 5 ročného dieťaťa.ma to uz asi 2 týždne,so stravou nikdy nebol problém,ani som nemenila prášok/avivaz.Skusala som sudocrem,excipial,bambucke maslo,tea tree oil,v lekárni mi dali borovú vodu,ale nic z toho nezaberá.
Ku kožnej sa nechystám,pretože v 99% aj tak len skúša,tak ako ja.
Dakujem

@jankavnu moje dvojicky to mali a vraj to mali z tej inhalacnej masky a kortikoidov ktore dychavaju ... pomohlo nam po kazdom dychani umyt tvar a natriet biodermou ale nespomenie si ktorou presne ale tou co vysusuje bola to z tej modrej rady BIODERMA ATODERM / ale odporucam najprv v lekarni porposit vzorku, aby ste neminali peniazky zbytocne ak by to Vam nemalo zabrat/..... a ja som to mala ked som mala problemy zo zaludkom nepomohlo nic a asi pol roka som to mala potom to same odoznelo....
@franika
@jeemima ešte sa môžem spýtať, aké ste mala žalúdočné problémy? Lebo maly sa na nic nesťažuje. Zacalo mu to v polovici juna, ked začal pouzivat potapacke okuliare. Naša dr. Mu dala skincap nepomohlo, v leksrni mi odporucili len modru indulonu- tiez bez uspechu. Kozna mu dala framykoin a salicilovu masť, to mu ako tak pomohlo, ale ked sme to vysadili do 3 dni naspäť. Teraz mu dali nejake vzorky rosaliac. Tak uvidim
Reakcia hrubého čreva..treba prejsť na pôstne jedlo...jednotvárne, žiadna soľ, žiadne cukry, len prívarky, kaše, jedlo nesoliť, nekoreniť vôbec aspoň týždeň..do týždňa by mali byť vidieť zmeny..
Ahojte...prosím o radu..môj 3rocny syn má už 2.mesiac niečo podobné pod dolnou perou...čo vám žienky pomohlo??? Aká masť?
@rosabella moja dcérka mala tiež vyrážky okolo úst-skúšali sme všetko voľnopredajné aj od kožnej-niečo nezabralo vôbec,niečo na chvíľu a niečo to zhoršilo-až mi raz náhodou padol zrak v drogérii na niveu sos senstive baby krém-taká biela plechová dózička...a ten jej neskutočne zabral...odvtedy máme pokoj
Mame to tiez, uz 3mes. Bepanten sensiderm nepomaha, infadolan des, rozsirilo sa to,. Takze fakt nejaka cena rada by bodlA. Ma to mala aj po ocami. Nesvrbi to l, len obcas.
Aj moja 2 a pol ročná dcérka to má už vyše 2 mesiace. Žijeme v anglicku a doktorka nám predpísala viac krémov. Hydrocortizone, asicid antibiotík cream ale nič nepomáha a zdá sa mu he to má ešte horšie. Poraďte prosím čo môže pomôcť

Periorálna dermatitída. Pomáhala absolútne nedráždivá diéta....bez majonéz, vajec, čokolády, orechov.....a asi aj vek, pomohol. Ešte na výške na to chytalo...cca od takých...10 rokov.