icon

Vyrážky okolo úst a nosa. Čo by to mohlo byť?

lays
1. sep 2015

Ahojte,chcem sa opýtať,ci ste sa nestretli s podobnými vyrážkami okolo úst a koreni nosa u 5 ročného dieťaťa.ma to uz asi 2 týždne,so stravou nikdy nebol problém,ani som nemenila prášok/avivaz.Skusala som sudocrem,excipial,bambucke maslo,tea tree oil,v lekárni mi dali borovú vodu,ale nic z toho nezaberá.
Ku kožnej sa nechystám,pretože v 99% aj tak len skúša,tak ako ja.
Dakujem

Vyrážky okolo úst a nosa. Čo by to mohlo byť?
yukki
12. jún 2016

Periorálna dermatitída. Pomáhala absolútne nedráždivá diéta....bez majonéz, vajec, čokolády, orechov.....a asi aj vek, pomohol. Ešte na výške na to chytalo...cca od takých...10 rokov.

kolly108
12. jún 2016

@yukki Môj má 11 rokov a teda s tými sladkosťami to je u neho véééľmi ťažké. Ale musí to obmedziť nedá sa nič robiť

yukki
12. jún 2016

@kolly108 no ja som často radšej chodila jak panda....s červenou hubou....než by som si nedala čokoláááááádku...

citronius
13. jún 2016

@kolly108 určite dajte vedieť ak pomôže

kolly108
14. jún 2016

@citronius Dúfam, že to nezakríknem, ale natierame od nedele 2x denne a už vidne zlepšenie a dosť veľké. Len nech to ide tak dalej

citronius
14. jún 2016

@kolly108 môžte mi poslať presne aká je to masť? dakujem

kolly108
14. jún 2016

@citronius Je to Univerzálna konopná masť od firmy Carun Pharmacy. Je to česká firma

jankavnu
21. sep 2018

@lays ahoj my s tym mame teraz problém, kozna nam dala framykoin a salicilovu masť, ale uz je to vyse 2tyzne co natieram bolo to fajn, ale ked som prestala do 3dni to bolo späť. Trapime sa s tym uz 2 mesiace

franika
21. sep 2018

@jankavnu skús mastičku EREVIT-vdacna na všetko, použiteľná už pri bábätkach...našej prešlo za noc. Masť top-podobna ako Calciova.

jankavnu
21. sep 2018

@franika myslíš, ze to nie je nic vážne? Kozna povedala, ze by to mohlo byt niečo zo zaludkom, ale, že to uz mavaju skôr dospelí. Mám najskôr skúsiť kremovat a kremovat.

jeemima
21. sep 2018

@jankavnu moje dvojicky to mali a vraj to mali z tej inhalacnej masky a kortikoidov ktore dychavaju ... pomohlo nam po kazdom dychani umyt tvar a natriet biodermou ale nespomenie si ktorou presne ale tou co vysusuje bola to z tej modrej rady BIODERMA ATODERM / ale odporucam najprv v lekarni porposit vzorku, aby ste neminali peniazky zbytocne ak by to Vam nemalo zabrat/..... a ja som to mala ked som mala problemy zo zaludkom nepomohlo nic a asi pol roka som to mala potom to same odoznelo....

jankavnu
22. sep 2018

@jeemima ďakujem skusim. Uz momentálne uz mam 5masticku.

jankavnu
22. sep 2018

@franika
@jeemima ešte sa môžem spýtať, aké ste mala žalúdočné problémy? Lebo maly sa na nic nesťažuje. Zacalo mu to v polovici juna, ked začal pouzivat potapacke okuliare. Naša dr. Mu dala skincap nepomohlo, v leksrni mi odporucili len modru indulonu- tiez bez uspechu. Kozna mu dala framykoin a salicilovu masť, to mu ako tak pomohlo, ale ked sme to vysadili do 3 dni naspäť. Teraz mu dali nejake vzorky rosaliac. Tak uvidim

rory267
22. sep 2018

Reakcia hrubého čreva..treba prejsť na pôstne jedlo...jednotvárne, žiadna soľ, žiadne cukry, len prívarky, kaše, jedlo nesoliť, nekoreniť vôbec aspoň týždeň..do týždňa by mali byť vidieť zmeny..

jankavnu
22. sep 2018

@rory267 a to je len podráždene? Potom sa to hrubé črevo da do poriadku? Urcite mu dam diétu

rory267
22. sep 2018

@jankavnu Noo to je proste zanesené hrubé črevo...nezvykne mu pískať v ušiach?....aj cviklu uvarenú kľudne nech papá, toto fajne čistí.

jankavnu
22. sep 2018

@rory267 Nie práve, že nemá nijaky problem, dokonca ma aj pravidelnú stolicu. Jest mu chuti az veľmi. Ja som z toho zufala, mam strach. Dúfam, že to prejde

katren
22. sep 2018

@lays pre mna toto bol znak Histaminovej intolerancie...alergologicka ma z toho vyslobodila 😉

katren
22. sep 2018

@lays a este....31 rokov mi nic nevadilo, az ten 32hy som sa takto osypala

jankavnu
22. sep 2018

@katren maleho uz videli 3 lekárky. Tak skusim diétu, skusim kremovat a uvidíme. Ďakujem veľmi pekne ☺️

adena7
24. okt 2018

Ahojte...prosím o radu..môj 3rocny syn má už 2.mesiac niečo podobné pod dolnou perou...čo vám žienky pomohlo??? Aká masť?

rosabella
29. sep 2019

@kolly108 Ahoj. Aj u nás to je a nevieme sa toho zbaviť. Chvíľu je lepšie a potom sa to vráti vo väčšom rozsahu a už ma chytá zúfalstvo. Preto sa chcem opýtať, pomohla tá konopná masť tak, že sa to už nevrátilo? Vopred ďakujem za radu.

tata1401
29. sep 2019

@rosabella moja dcérka mala tiež vyrážky okolo úst-skúšali sme všetko voľnopredajné aj od kožnej-niečo nezabralo vôbec,niečo na chvíľu a niečo to zhoršilo-až mi raz náhodou padol zrak v drogérii na niveu sos senstive baby krém-taká biela plechová dózička...a ten jej neskutočne zabral...odvtedy máme pokoj

rosabella
29. sep 2019

@tata1401 nám pomáha Zovirax Duo, problém je v tom,že po pár dňoch od zahojenia sa to objaví znovu. A to natieram ešte min. tri dni po zmiznutí pupienkov.

tata1401
29. sep 2019

@rosabella takto zabral aj nám napr. od biodermy krem peryoral, ale na pár dní až tá nivea to poriešila nastálo-možno náhoda ale iné som jej vtedy nič nedávala-mne ešte radili v lekárni dávať jej rybí olej, vraj aj to má priaznivé účinky na kožu

rosabella
29. sep 2019

@tata1401 Ďakujem za radu

kolly108
29. sep 2019

@rosabella Ahoj. Vratilo sa to, nakoniec nam kozna namiesala nejaku vodicku, neviem co to bolo a kazde rano a vecer som mu robila obklady. Trvalo to asi dva mesiace a uplne to zmizlo a od vtedy mame pokoj. Lekarka vravela ze sa mu mohli zblaznit hormony a z toho sa to tvorilo

evik1702
5. feb 2020

Mame to tiez, uz 3mes. Bepanten sensiderm nepomaha, infadolan des, rozsirilo sa to,. Takze fakt nejaka cena rada by bodlA. Ma to mala aj po ocami. Nesvrbi to l, len obcas.

ancikaaa
2. dec 2020

Aj moja 2 a pol ročná dcérka to má už vyše 2 mesiace. Žijeme v anglicku a doktorka nám predpísala viac krémov. Hydrocortizone, asicid antibiotík cream ale nič nepomáha a zdá sa mu he to má ešte horšie. Poraďte prosím čo môže pomôcť

tata1401
2. dec 2020

@ancikaaa ako som písala vyššie úplne náhodou som zistila že po viacerých krémoch,či už voľnopredajných alebo od kožnej nám zabral baby krém nivea sensitive...teraz dcérke opäť zabral na ekzémik na brušku...