Vyrážky okolo úst u 13 mesačnej. Čo s nimi robiť?
Moja malá má 13 mesiacov a pred týždnom sa je začali robiť vyrážky okolo úst, myslela som, že je to z toho, že všetko cmúľa, lebo jej idú zúbky, ale myslím, že jej dosť často umývam pusu aj rúčky a stále sa to rozširuje, už má aj okolo nošteka....nemáte s tým niekto skúsenosť? dúfam, že sa neopakujem temov, ale nič také som tu nenašla. vdaka
kus kupit iny dudel, iny material aj inu znackua pred tym vyvarit...
@tina2014konik dudle ma rovnake od narodenia
ja som skusala rozne masticky, a nepomohlo nic.. len vydrzat.-... lekarka vravela, ze jeto od toho ako dieta vsetko olizuje a slinta... a bolo to tak.... po cas zmizlo uplne samo.. takze asi len vydrzat.... len nedavajte masticky na baze hormonov,,,,tie skodia detom
Ahojte, mojej 7 mesačnej sa tiež vyhodili malinké červené vyrážky okolo pusy, na brade a taha sa to až k ušiam. Myslím že si to sama roznáša aj na oči tým že si dáva ruky do pusy a potom skrabe kade tade. Len je to fakt hrozné,keď jej to umyjem vodou tak to vyschne a ked zase natriem tak škaredé červené. Myslíte že je to z toho slintaniu a oblizovaia všetkého alebo to môže byť reakcia na nejaké jedlo? Prípadne je niečo čo fakt zaberá na takéto veci? Sú strašne nahusto tie vyrážky skoro až pľuzgieriky sa jej vytvaraju
Moja to tiež mala keď bola menšia a teraz po chorobe sa jej to znovu vyhodilo po soplíkoch ako jej tiekli. Nám pomohol Holtov krém. Po pár natretiach sa to zmiernilo a zmizlo. Treba ho však striedať s niečím mastnejším lebo kus vysušuje. ja som používala Excipial. Dr. mi aj spomínala konopnú masť alebo niečo od Biodermi na " cumlíkový ekzém "
Ahojte mamičky! Aj moja malá máva vyrážky okolo úst. Doktorka nám povedala,že je to alergická reakcia na niektoré potraviny. Ale ja som časom prišla na to,že je to cmúlaním hocičoho,čo jej príde pod ruku. Používam na to masť,ktorú nám predpísala doktorka na tú alergickú reakciu a zaberá,do dvoch dní tam nemá nič. Elocom masť. Je vynikajúca.Neviem,či sa dá kúpiť aj bez receptu.
@livia0719 len ta mast je kortikoidna a na nete píšu že dosť silna, Ako verím že pomaha, ale kortikoidnu masť by som svojmu dieťaťu nedavala, vzhľadom na nežiaduce učinky kortikoidov. Treba vyskušať najskor ine mastičky možno o čosi menej učinne, ale pokial to prejde s nimi tak je to lepšie ako dať čo i len raz hormonalnu masť. Mne tiež dr povedala že moj maly ma vyražky zo sliniek, a predpísala kortikoidnu mast fucidin ktoru mi však lekarnicka neodporučila dat. Vraj staci len potrieť alkoholom a natrieť mastičkou calciovou, bepanthenom, sudokremom,, zatiaľ to robim 3 dni s calciovou a žiadna zmena,,,, avšak aj napriek tomu radšej skusim ine možnosti. Su to dosť silne maste (kortikoidne) na to aky maly problem to je.
@gabikam23 môže to byť aj zo zúbkov moja malá to tiež mala keď jej išli zúbky vtedy slintala a vyhadzala sa mi na zadku dokt mi povedala ze ked idú zúbky tak sa môže meniť zloženie moču je resp agresívnejšie a to aj sliny
Skus kuknúť či nejdu sliny mne sa ootom osvedčil premastnujuci krém excilion lotion či ako sa to píše
Excipial lotion
@gabikam23 no pri ekzeme je spušťačov veľmi veľa, od stresu babatka, cez znečistene ovzdušie, strava, oslabeny imunita a pod. no asi tie najčastejšie príčiny su používane-prací prach, aviváž, rozna detska kozmetika, zloženie latky oblečenia, plienky. treba to postupne meniť za zdravšie varianty, a to nie len kvoli ekzemu, ono to dieťatko toho toľko nepotrebuje ako sa dnes vidí v reklame. ja kupem len v čistej vode,ma 1r, kozmetiku len 100% olej napr marhulový, na opalovanie je dobrý malinový UV30-50, šamponik sa da vyrobiť tiež doma alebo kupiť domace mydielko, prať s mydlovými orechmi, na dezinf. koloidne striebro, aviváž dieťaťko nepotrebuje. Plienky sa mne osvedcili latkove, no nie každy ma na to chut prepierať hovienka, ale vo všeobecnosti dieťatko čo najviac nechavať na vzduchu, nie len ritku ale aj nožky. Zmeny nepojdu určite zo dna na den, treba veľa aj čitať, a nedať sa na hociaku kozmetiku co o sebe tvrdi že je prírodná. Pretože to možu tvrdiť aj značky čo daju do produktu len 1%prírodných zložiek. No tak snad som pomohla.
@misiel no mne sa zdá že sa vyhadzala z paradajok ale neviem to na isto. Preto som nasadila dietku a začínam opat odznova pridávať zeleninku k mrkve a zemiakom. Inak prášky,plienky,utierky používam stále tie isté a doteraz sa mi nevyhadzala.....len dúfam že to nebude prachom alebo roztocmi keďže máme koberce ☹
@livia0719 som rada že ste si to všimli, inak ja som tiež našej detskej doverovala a ked nam ju predpísala dokonca som ju pozerala na internete ci je kortikoidna, cele zloženie bolo vypísane, ale na nete nebolo o tom pisane že JE kortikoidna, tak som ju napokon kupila, a vtedy mi lekarnik vravel že kortikoidna JE, bola som v šoku že ako to, ked som na nete všetko o nej citala a nebolo to spomenute,, ale nakoniec na pribalovom letaciku to napisane je.
@tina2014konik Dobrý deň! Po akom čase Vám to asi prešlo? A nezhoršovali sa dieťatku tie vyrážky okolo úst?
Nám pomohol krém Holtov za 1,30 € volnopredajný. Trochu smrdí, ale na druhý deň nám zmizli vyrážky.
Ja si nepamatam zeby mal maly vyrazky zo zubkov, no v poslednej dobe mal sopliky, bol mrzuty a vysla mu aj teplota posledne dnial tiez vyrazky okolo ust- patrala som z coho to moze mat a zistila s ze mu idu posledne stolicky( na zuby som uz uplne zabudla) tu na fore som si nasla ze mamicky na vyrazky davali bepanthen extra mast- ma rozne vyuzitie ale nenapadlo by ma mu ju natierat okolo ust- vecer som ho natrela a do rana mu vsetky zmizli☺co som rada- teplotoval len den mrzuty uz nie je tak som rada😉
@pumpkin13 dobry den.Chcem sa opytat co vam na tie vyrazky pomahalo?alwbo len casom to zmizne ked prestanu ist zubky,vsetko pchat do pusy.mame tiez drobny cerveny vysyp aj pod nostekom.Mam mast kt.to zahoji ma to krasne a potom znovu po par dnoch sa vyhadze..a takto dokola uz par mesiacov.dakujem
@mirka479 dobry den! No nàm v tedy hovorili,ze to mà od dudlíka,od slín,odneviem coho. Dostàvali sme na to rôzne masticky ale nic. Az som sa nahnevala a zobrala som ju do Budapesti,kde jej odobrali jednu kvapku krvi a to ihned skúmali. Povedali nàm ze mà trosku slabsiu imunitu a kravské mlieko ju nadúva ( mali sme problémi aj s bolestami bruska). Tak som je vynechala kravské mlieko a vsetko co obsahovalo mlieko z jedàlnícka na 1 rok a vsetko sa dalo do poriadku. Vyràzky nàm zmizli a ani brusko ju nebolelo uz.
Perioral od biodermy zabral.za.par dni.drahy je sice ale naozaj dobry.tiez to bolo od slintania a ohryzania vsetkeho mozneho

Z coho to moze byt baby