icon

Vyrážky po príkrmoch u 10-mesačného bábätka

13. feb 2025

Ahojte mam 10 mesačnú slečnu ktorá ma citlivú pokožku - ja aj polovička mame tiež
Odkedy ma prikrmi sa jej robil atopický ekzém, najprv po zemiaku
Potom sme začali používať biodermu a lepšie lenže je to zas…ja už som zúfalá že keď hocičo spapá buď ma nejakú silno červenú výťažku na chrbte, atopický ekzém na stehne, ramene, chrbátiku…teraz po jogurte nejaké ekzém ako žihľavka pod krkom 🫣 alebo také mini vyrážky čo cítiť keď jej prejdem po nej alebo suchá pokožka…ja už neviem čo jej dať jesť lebo raz si myslím že robí jej zle hento, potom tamto….doktorka vyzerá že ma na saláme keď jej poviem keď niečo má tak neviem či ja len zveličujem alebo čo
Mali ste to tiež takto ?

majamat
13. feb 2025

neporadim moc, no zaujima ma,a ko casto ju natieras ekzematicka pokozka je mimoriadne sucha a ked sa kozmetika vstrebe, moze sa natriet znovu. cize aj viackrat za den.

mne osobne Bioderma nevyhovovala, mala som pocit voskovej vrstvy na pokozke. mne vyhovovala A-derma Exomega. najsilnejsi je balzam. no samozrejme kazdemu vyovuje nieco ine. ak by mali, skus vypytat v lekarni vzorky. ak chodite ku koznej, skus sa jej opytat, ci nema vzorky, lebo niektori koziari maju.

ekze moze suvisiet s alergiami,a le aj nemusi, je tam problem s tym, ze chyba mastny film na kozi.

autor
1. mar 2025

@majamat len večer po kúpaní. Skôr mi príde potom taká lepkavá keď prejde pár minút 🙂 skúsim jej dať čo si poradila možno to bude aj v tom. Veď práve či je to alergia alebo nie, neviem ako to zistiť keď jej niečo dávame a potom vyhadzana a keď jej to nedáme tiež :/

majamat
1. mar 2025

aj keby je to alergia, vyslovene ekzematicka pokozka ma naruseny mastny film na kozi, cize ak najdes vhodne telove mlieko, moze sa to zlepsit a nic tym nepokazis. skus teda natriet pripadne aj rano, ak najdes neico, co vam vyhovuje.
ja teraz nemozem tu A-dermu pouzivat, lebo teraz ekzem nemam a hlavne cez leto mi to je moc take mastne. ono t nie je tak mastne, ako napr Excipial, je to ake ine, prijemnejsie, ale hlavne na kozu, ktora je fakt dost poskodena ekzemom, pripadne extremne sucha.

teraz, ked nemam ekzem, pouzivam La Roche Posay. oni maju tiez viacere druhy telovych mliek, mozem hociktore,a le asi su niektore vyslvoene lahsie, ine su urcene na suchsiu pokozku. vseobecne lekarenska kozmetika zmiernuje aj iny sprievodny jav ekzemu - svrbenie a palenie.

skusala som hladat aj v drogerkach nieco, lebo tieto mlieka su priserne drahe, ale nic. absolutne nic v drogerke. vsetko je vodove, prilis lahke, neobsahuje to mastnu zlozku, rpipadne len taku nejaku nanic. niekto si chvali laktovita, ale mne to pride rovnako vodove, ako ostatne a navyse priserne smrdi - je prevonane, ale hrozne. teda apson to co som mala. niektore posobia aj kremovejsie, ale to len preto, ze je do nich pridana gelova zlozaka. gel ma zvycajne opat vodny nie mastny zaklad, cize hoci posobia hustejsie, stale su vodove. teraz ja ekzematicku pokozku nemam, cize nieco z drogerky by mi stacilo, keby ale mali nieco poriadne. no nemaju.