Vyrážky u 10 mesačného dieťaťa

lastovicka01
12. máj 2013

ahojte,chcela by som sa poradit, sme momentalne na dovolenke v chorvatsku a za necely tyzden ma moj maly plno vyraziek po tele, je tu vela komarov a v noci ich zabijame, ale nezda sa mi ze by to bolo z toho, vela vyraziek ma po hlavicke , na licku, na rucke a teraz uz aj na nozkach. dala som mu fenistil kvapky.nebadam ze by si to skrabal tak ho to asi nesvrbi. viete mi prosim poradit ci to moze byt ozaj len z dostipanie od komarov alebo mame vyhladat lekara ? budeme tu este 2 tyzdne a zacinam sa obavat, lebo vyrazky nemiznu. dakujem za kazdu radu.

modrofuzik11
12. máj 2013

ono najlepsie ist za lekarom. ak to nie je zasadne, tak mozno staci po navrate domov. ak ste moc znepokojeni, tak chodte radsej aj v chorvatsku. mozno nieco zle zjedol. mozno nieco zle vypil. mozno to o dva dni prejde... nas kubko mal atopicky ekzem. tiez mal vyrazky. postupne mu to vekom mizlo. velmi nam pomohlo natieranie mastnymi kremami ako bepanthen alebo menalind derm. mozno tiez skuste nieco take...

kkupka
12. máj 2013

podľa mňa to môže byť aj zo slnka. Možno bol po zime a vôbec prvý krát viac na slnku a má to z toho- odporúčam detský ochranný krém. ale príčiny sú rôzne, morská voda, potraviny.... tiež to závisí aké sú to vyrážky.

lastovicka01
autor
12. máj 2013

@modrofuzik11 dakujem, skusim tie kremy, mam tu so sebou bepanthen. my sme mali na nozke ekzem ale ako sme boli v mori tak ten zmizol a objaviju sa kazdy den vyrazky, uvidime ako to pojde dalej, dufam ze nebudeme musiet k lekarovi, uvazoval som aj nad vodou, sice ju prevarame, ale mozno z nej to mame ,skusime kupovat aj an varenie z obchodu. vdaka za radu, vyskusam.

lastovicka01
autor
12. máj 2013

@kkupka cervenz bodkz a teray po tyzdni ked som mu to pozerala tak boli take tvrdsie . ma to na licku asi 5, a na hlavicke mozno zo 6, a teraz uz aj po telicku. v mori sme boli par krat, a jede kaydz den detske vyzivy ktore sme si este na slovesnku v lekarni nakupili, tie bz nemali vadit a inak papame chlebik, a na obed varim zeleninku a vecer uz len kase z domu co mame . skusim ho menej davat na slovensko. ach , tak som sa tesila ye ako dobre nam tu bude, ale zacinam mat obavy. velka vdaka za nazor.

alexej12
8. aug 2013

Ahojte aj moja malá doniesla domov vyrážky a nemyznú, už sme doma. sú to také pupence, ktoré potom prasknú, poraďte niečo.
Ďakujem

alexej12
21. aug 2013

@lastovicka01 Ahoj, tak čo zmizli vám tie vyrážky, čo ste používali?
Ďakujem
Monika

lastovicka01
autor
21. aug 2013

@alexej12 ahoj moni, ano zmizli, boli len na dovolenke a bolo to z tych komarov, lebo ako sme prislli domov tak rychlo zmizli. davala davala som mu na par z nich materske mliecko 🙂 ale zmizli vsetky aj tie co som nepotierala mliekom 🙂 ako ste na tom vy ?

milota164
28. aug 2013

skus vyskusat na tierat napr. Bepanthenom , nam pomaha. Ale ked nebudu miznut a pribudnu tak chod s tym radsej k lekarovi mozu to byt aj kiahne napr .