Vyrážky u dieťaťa
Ahojte,nemali ste taketo nieco? Syn sa vyhadzal na dovolenke,ma to uz mesiac.

A lekar co na to hovori?
Stipance nie. Lekar povedal ze asi nejaka alergia. No z testov mu nic nevyslo. Ani zo stolice. Ja len ci to niekto nemal.
Svagrinina mala tak vyzera ked ju komare postipu tiez mali pupacik z hlavickou plnou ani nie hnisu ale skorej ako voda ...
Podľa mňa stipance
Syn mal nieco taketo minuly rok, obvodny lekar vravel ze su to kiahne aj ked tie uz mal..no a o niekolko mesiacov mu zistili tazsie crevne ochorenie, zapal v hrubom creve, polypy, krv v stolici..lymfonodularna hyperplazia..gastroentrolog sa nas pytal ci nemal skor nejake kozne vyrazky..zevraj to byva casto sprievodne tak sme vedeli ze to mal z toho a nie kiahne. Nemusi to byt aj vas pripad ale vyzeralo to podobne..
Teda u syna to bola ani nie alergia ale prehnana reakcia imunitneho systemu na nejaku potravinu co mu dlhodobo skodila, pravdepodobne mlieko, sj ked alergia sa nepotvrdila,takato reakcia mu dlhsie nevedomky poskodila crevnu sliznicu..
@zuzanitaina40 Ja by som tym isla na kozne, netreba ani vymenny listok... (len by potom bolo dobre, keby kozna vedela, co bolo uz vysetre ne a co to teda nie je...)
@zanetamatej pisala som spravu
Syn mal také niečo keď sme prišli z dovolenky,zevraj kožná reakcia na baktérie ktoré sú zvyčajne v bazénoch. Aj to malo nejaký nazov ale nespomínam si🙂 Kupali sme ho s propolisovym mydlom a natierali propolisovou mastou-nasla som tip na nete.po čase zmizlo a už to nemáva keď ide do bazenu-malé deticky ešte nemajú úplne vyvinutý imunitu a zvyčajne sa čokoľvek čo sa deje vo vnútri telicka prejaví na kozi
Inac aj mne to pripada na kiahne.akurat sa s toho dostavame teda uz ich nema len flaky pozostatky.kiahne sa drzia na hlave krku tvary aspon podla toho to u nas doktorka zistila.tiez sa nam to zapalovalo hlavne na ritke a cikulke kde ma plienku.
@emilia25 kiahne uz mal maly vo februari, ale je to podobne, trocha ine
@zuzanitaina40 mne doktorka povedala ze ked sme sa pytali na tie kiahne ci to aj dospely mozu dostat tak povedala ze original kiahne uz nie ale su to virusy rovnakeho druhu ako kiahne tak to moze dostat clovek s mensou imunitou.mozno to je nieco podobne ako kiahne ako opar alebo herpes.
@biokozmetika myslis molusky? Ma to aj moj syn,nesmie sa rozskrabat,lebo ta tekutina je infekcna a roznasa sa. Naam dala dr.na to mast,houby zabrala,len to dezinfikujem a nic na to nedavam,a je to o 50% lepsie
@biokozmetika mi sme boli na dovolenke a tam sa mu to zacalo robit, len uz sme mesiac po dovolenke a este sa mu sem-tam nejaka vyrazka urobi.
Áno molusky, nám ozaj pomohlo propolisovym mydlo-kúpila som ho v lekárni a tiež propolisova mast-tým sme mu to natreli po kúpeli a asi o mesiac zmizlo a preventívne sme to robili ešte ďalšie 2-3mesiace a odvtedy nič. Skúste -ja som to nasla niekde na fóre ale je to už pár rokov dozadu. P.s.dieťa nesmie byť alergické na med.
@zuzanitaina40 dobry den prosim Vas co za chorobu su tieto vyrazky aj my ich mame dakujem

Nemozu to byt stipance? U lekara ste neboli? Po mesiaci by som uz asi aj sla...