Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    "Človek nežije iba z lásky, ktorú príjma, ale havne z tej, ktorú daruje" Matka Tereza

    Lásky plný nielen dnešný valentínsky deň ale každý deň ❤

    Ahojte, existuje DVD Paw Patrols/Tlapková Patrola v slovenčine? Na nete som zatiaľ nenašla, iba v češtine...

    Ahojte, máte niekto skúsenosť s ozaj nespoľahlivým eshopom? Dcérke som objednala darček na Vianoce a došlo mi to zabalené len v sáčku, nikto nedvíha na čísle, ani na SMS neodpovedajú...žiadne inštrukcie k produktu😖

    Totálna pravda 😉 P. S. I love my son😍

    (2 fotky)

    Aboslútne skvelá skúsenosť z jednej tatranskej reštiky keď naše detičky opäť raz zvukovo excelovali (ešteže bola reštika prázdna): Slová čašnííka keď som sa ospravedlňovala boli:
    "Radšej nech sú ukričané ako ukríknuté, aspoň vidno, že sú zdravé a majú kopec energie!" 😇 Takýto prístup určite poteší 😍

    Ahoj, hľadám nejakú radu, čo kúpiť ako vianočný darček pre ležiaceho pacienta- 19ročný telesne a duševne postihnutý chalan o ktorého sa stará mamka, je len ležiaci takže nejaký krém na oležaniny a neviem vôbec čo ešte...prosím o nejaké tipy (je to anonymný darček, nepoznám ani jeho ani jeho mamku aby som sa opýtala priamo). Vopred ďakujem za 😇

    ...asi si to len treba každý deň pripomínať ...😇

    Hneď sa ten predvianočný pracovný zhon dá ľahšie zvládať keď vonku tak krásne sneží 😍

    Prvý sneh je pre mňa vždy magický 🙂 Keď pozriem z okna a okolo je všade snežík, hoci len trošku, vždy pocítim tú takú doslova detskú radosť ❤ A to je jedno či som mala 5, 10 alebo 30 rokov 😇 ta radosť tam je vždy... želám vám krásny deň!

    Krásne letné prázdniny želám všetkým 😎😍

    Ahojte 😉 nemáte tip na peknú básničku pre pani učiteľku na rozlúčku predškoláka so škôlkou? hľadám nejakú inšpiráciu 🙏

    Nie je nič krajšie ako mať za sebou krásny slnečný rodinný víkend 😍 snáď mi tá dobrá nálada z víkendu vydrží aspoň do stredy 😎

    Požehnané Vianoce plné lásky, pokoja a harmónii v kruhu najbližších želám všetkým starostlivým maminám🙂

    Ahojte baby, máte niektorá ľahký overený recept na vegánsku tortičku? ešte som nič vegánske nerobila a má to byť prekvapko tak od dotyčnej nechcem pýtať recept🙂 vopred ďakujem

    Ahojte, viem, že toho tu je veľa ale zatiaľ som nenašla nič čo by ma zaujalo- nejaký dobrý wellness hotel na romantický pobyt len pre dvoch (permon hotel som už skúšala a nemajú voľné v termíne, ktorý hľadám) Prioritne nech tam je ticho, masáže a dobrý wellness s viacerými možnosťami sáun. Vopred ďakujem🙂

    Ahojte dievčence, dávam do pozornosti Európsky výtvarný projekt EUROROZPRÁVKY, ktorý má dnes otvorenie vernisáže o 16.00 v priestoroch RTVS. Detičky z MŠ po celom Slovensku priestorovo a plošne stvárnili rozprávky z celej Európy takže kľudne sa môže stať, že tam budú výtvory aj tých Vašich detičiek😍 Viac na www.eurorozpravky.sk

    Novinka!!!

    Odteraz ku každej Vašej objednávke pribalíme aj rozkošnú 4 ml vzorku Vami vybraného krému. Doprajte si kvalitnú prírodnú kozmetiku PURE ELEMENTS, ktorá je šetrná nielen k Vašej pleti ale aj k prírode a zvieratám.
    P.S. Kozmetika vhodná aj pre vegánov!

    (2 fotky)

    Ďalšia objednávka na ceste. Verím, že skvelé Anti- age produkty ako aj krásne darčekové balenie našu zákazníčku určite potešia 🙂 Doprajte si výnimočnú bio kozmetiku Pure Elements. Nájdete nás na www.bio-kozmetika.sk

    "Jeden otec je lepší, ako sto učiteľov" (nórske príslovie)

    Potešte svojho otca alebo otecka Vašich detičiek ku Dňu otcov úžasným balíčkom bio kozmetiky PURE ELEMENTS určeným výnimočne pre mužov. Doprajte mu zdravú a krásnu pokožku v každom veku...
    Teraz výnimočná 20% zľava na Bio balíček "MEN" v našom e-shope: http://www.bio-kozmetika.sk/…/eshop/0/0/5/24-Bi...

    Doprajte svojmu dieťaťu krásnu, zdravú pokožku s nemeckou prírodnou kozmetikou Pure Elements. (Bez chemických konzervantov a alergických vôní, vhodná aj na problematickú a ekzematickú pokožku).

    (4 fotky)

    Opäť som našla niečo ryžové na naše tváričky 🙂 Jednoduchá ryžová maska a čistiaca pleťová voda v jednom.

    http://www.napady-navody.sk/maska-ktora-odstran...

    A ak by niekto chcel doplniť svoj "ryžový kozmetický balíček"- na www.bio-kozmetika.sk ponúkame skvelý bio pleťový peeling s čiastočkami ryže nemeckej značky PURE ELEMENTS.

    Skvelá bloggerka bio a prírodnej kozmetiky a jej "kozmetický arzenál". Som rada, že naše pleťové mlieko s rakytníkovým olejom patrí k jej obľúbeným produktíkom nočnej hygieny. Viac na:
    http://beastlovesbeauty.com/sk/moja-prirodna-st...

    V našom eshope www.bio-kozmetika.sk ešte stále ponúkame skvelé duo pleťového mlieko s rakytníkovým olejom a pleťovej vody s Frangipani a Hammamelis za výnimočnú cenu🙂 (ušetríte až 20%)!

    biokozmetika
    16. máj 2016    Čítané 145x

    Detox u dr. Fulovej- časť 2.

    A som tu opäť k téme Detoxu. Ako som sľúbila v predošlom článku, v druhej časti detoxu podľa dr. Fulovej sa budem venovať stravovaciemu režimu pred kurzom, počas kurzu a čiastočne aj po ňom.

    Pred detoxikačným kurzom bol každému účastníkovi zaslaný list s presnými inštrukciami ako sa na detox pripraviť tak, aby si naše telo postupne zvykalo na „úspornejší režim“ (aspoň tak som to nazvala ja🙂 detox alebo diéta sú dosť kruté). Samotná príprava v sebe zahŕňala pitie bylinkových čajov 4x denne (repíkový a harmančekový), príjem dostatku tekutín (na druhej strane to však nepreháňať s tekutinami aby sa telo zbytočne nezavodňovalo), zvýšiť príjem zeleniny a surovej stravy a vynechať živočíšne produkty. Taktiež 2-krát v tomto týždni bolo odporúčané užiť preháňadlo (tak z toho som mala asi najväčší stres 🙂). Túto časť som zvládla pomerne dobre- zaradila som zeleninové šaláty (aj keď priznám sa, že syr a pečivo som si dávala k šalátom stále aj keď v menšom množstve), pila čaje a dodržiaval všetko podľa pokynov.

    Po príchode na pobyt sme hneď „nabehli“ na nový stravovací systém a dostali ovocné šťavy. Na prednáške nám bol vysvetlený denný program, ktorý zahŕňal pohybové aktivity vo forme cvičenia a turistiky, prednášky a oddychové aktivity. Približný náhľad denného režimu:

    8.00- 30 min. cvičenie

    8.30-9.30- raňajky 🙂 (bylinkový čaj- max 3 dcl, proteínový drink) a 2x 500ml ovocnej šťavy (šťava bola „prídel“ na celý deň)

    9.30- 12.00- turistika (výlety a chôdza cca 6-10km)

    12.30- obed 🙂 (bylinkový čaj- max 3 dcl), od 3 dňa sme na obed dostávali aj zeleninový šalát (hrsť surového zeleninového šalátu bez zálievky, zväčša išlo o bielu kapustu v kombinácii s troškou mrkvy/papriky/cvikly/uhorky- ozaj len trošku „farebnej zeleniny“ k bielej kapuste) a zeleninový vývar (v podstate voda so zeleninovým bujónom) – dôležité je jesť šalát najprv až tak zjesť polievku

    13.30- 15.00- oddych (návšteva sauny- úžasné pri detoxe, spolu s používaním sisalovej rukavice, spánok, prechádzka, masáž...)

    17.30- večera🙂 (bylinkový čaj)

    18.30- prednáška zväčša do 20.30

    V priebehu dňa sme pili ovocné šťavy, ktoré sme dostali ráno (ja som si ich riedila s vodou). Odporúčané tiež bolo piť vodu s citrónom (min. šťavu z jedného citróna denne). Na „prečistenie“ mala poslúžiť aj  horká soľ, ktorú sme pili večer (podľa potreby, nie každý večer) dobre rozpustenú v 1,5 dcl vody/1 kávovú lyžičku soli (zapiť dostatkom tekutín). Ovocné šťavy boli väčšinou kombinované s jablkom (napr. jablkovo-mrkvová šťava, jablkovo-rakytníková šťava, štava z bielej bazy s jablkom, mrkvová šťava, šťava s borievkami...). Myslím, že možností je naozaj mnoho a nie je nutné dodržiavať presné recepty. Zaujímavosťou bolo aj to, že od cca 3 dňa sme mali možnosť čaje si „okoreniť“ rôznym korením (čierne korenie, kurkuma, škorica, chilli, kmínok atď...) kedže koreniny májú užasný vplyv na trávanie a prečistenie organizmu od toxínov.

    Akokoľvek „kruto“ tento jedálniček vyzerá, dá sa to v pohode zvládnuť, ak to človek chápe ako istú očistu pre svoje telo a vidí v tom všetky pozítíva čo to so sebou prináša.

    Po detoxe sa stravujeme striedmo a veľmi postupne pridávame jednotlivé zeleninové jedlá (spočiatku jesť prevažne surovú stravu a následne prejsť na režim 75% surovej stravy a 25% varene stravy). Mäsu sa vyhýbať ideálne ešte 14 dní.

    Aby som dávkovala všetko postupne, občas pridám zaujímavý článok z prednášok, ktoré sme tam absolvovali, pretože to stálo naozaj za to 🙂 ale ak by ste mali nejaké otázky, rada na ne odpoviem. 

    biokozmetika
    12. máj 2016    Čítané 66x

    Detox u Dr.Fulovej

    Chcela by som sa s Vami podeliť o úžasnú skúsenosť s pobytom, ktorý som pred necelým mesiacom absolvovala a možno namotivovať aj pár z vás, ktoré chcú pre svoje telo niečo urobiť🙂

    Klasicky, ako možno väčšina z nás som po dvoch detičkách mala problém zhodiť pár kilogramov a hlavne sa ku každodenným starostiam pripojili aj problémy s trávením ako dôsledok stresového obdobia. A tak "zasadla rodinná rada" 🙂 a ako darček som dostala tento pobyt. Bola som nadšená keďže rodičia mali zabezpečiť babysitting a vedela som, že takýto relax mi môže len prospieť...Teda, tešila som sa len do momentu kedy som si podrobnejšie prečítala o čom ten pobyt vlastne je 🙂. Kto ma pozná vie, že som gurmán a bohužiaľ som mala problém dodržať aj „jeden ovocný deň v mesiaci“ (jesť „len“ovocie/ovocné šťavy celý deň- vydržala som tak max dopoludnia xixi) a tak som takýto detox považovala za nemožný...ale predsa som to riskla a neoľutovala.

    Bolo nás tam asi 70 (prevažne žien ale je to super aktivitka aj pre manželské páry keď detičky trošku odrastú), vekovo väčšinou 45+takže ja som tam bola medzi nimi hotová žubrienka, aj to však len do momentu keď som zistila, že tým 60 ročným ženám nerobila problém 10km túra, či ranné cvičenie, po ktorom som mala svalovku aj ja (a to pravidelne cvičím!!!).

    Samotný program kurzu pozostával z cvičenia, turistiky, relaxu a prednášok. To všetko bolo veľmi efektívne rozčlenené tak, aby sme našu myseľ a telo zamestnali niečím iným ako myšlienkami na hlad (práve preto sa to dá „jednoduchšie“ realizovať v takomto prostredí). Stravovanie počas detoxu (budem sa mu venovať bližšie v časti 2) sa obmedzilo na príjem ovocných štiav, citrónovej vody, proteínového shaku, šalátu (veľmi máličko a aj to len v raw forme) a zeleninového vývaru.

    A dôvody na takýto detox? Každá žena/muž mali tie svoje ale väčšinou to boli zdravotné problémy ako vysoký krvný tlak, tráviace problémy, cukrovka, osteoporóza ale aj ťažšie diagnózy ako napríklad rakovina. Samozrejme sa našla aj skupina, ktorej hlavným cieľom bolo zhodiť pár kilogramov, resp. čo je dôležitejšie- naštartovať metabolizmus. A niektorí tam boli „len tak“ z prevencie 🙂. Ako som sa neskôr dozvedela, bolo nás tam len „pár“ prvýkrát, väčšina účastníkov tam bola už po 4-5 krát.

    Bežím po deti do škôlky ale v časti 2 napíšem náš jedálniček, ak sa to tak dalo vôbec nazvať xixi

    Zaujímavý recept na prírodnú domácu antibiotickú mastičku nielen pre nás ale aj pre našich najmenších- tí majú škrabančeky a ranky na každodennom poriadku🙂

    http://prirodajelek.cz/recept-na-prirodni-antib...

    Sóda bikarbóna a jej super účinky na pleť (inak mne robí veľmi dobre aj na vlasy):

    http://www.zelenejablko.sk/soda-bikarbona-zmens...

    Ak niektoré maminy, tehuľky alebo snažilky chcú vyskúšať niečo extra, pozývam Vás do eshopu www.bio-kozmetika.sk kde ponúkame úžasný Bio pleťový peeling s ryžou a Bio telový peeling s brúsnymi časticami jojobového vosku! Mňamky pre Vašu tvár a telo🙂

    Milé maminy, naša bio kozmetika PURE ELEMENTS má na konte ďalšiu skvelú recenziu, tentokrát na detské produkty:
    http://www.kamzakrasou.sk/test-pure-elements-de...

    Bez chemických konzervantov a alergických vôní je detský krém, detské telové mlieko a sprchový gél ideálnou voľbou na citlivú detskú pokožku. Skvelé ohlasy máme (a dokonca skúsenosť aj s vlastnou dcérkou) pri problémovej pokožke, ekzémoch, vysušených miestach a miernych popáleninách! Viac info na www.bio-kozmetika.sk alebo IP

    (Možnosť zakúpiť si toto trio v jednom balení za zvýhodnenú cenu.)

    (3 fotky)