icon

Vyriešenie problémov matky v tehotenstve

tatiankat
21. nov 2017

Ahojte,
pracujem ako terapeutka s dospelými. Keď riešime nejaký problém, tak najčastejšie jeho začiatok nachádzame v ranom detstve klienta a často aj v prenatálnom vývoji. Dieťa od počatia do cca. 7 rokov preberá od svojej matky pocity a emócie, ktoré ovplyvňujú jeho celý život.
... aby teraz dieťa, predtým, ako dospeje, malo vyriešené to, čo mu "daruje" matka (strachy, hnev, neistotu...) , považujem za výborné to, aby si vyriešila a spracovala matka všetko uvedené a aj neuvedené už predtým, ako sa dieťa narodí alebo v prvých rokoch života dieťaťa.
Rada by som robila v tejto oblasti aj skupinové workshopy aj individuálne poradenstvo.
Čo si o tom myslíš?
Pekný deň
Tatiana🙂

Strana
z2
janette321
22. nov 2017

@tatiankat a certifikát rovná sa že hocikto si urobí hociaký kurz a po kurze dostáva na to certifikát . takže ja by som určite išla k nejakému odborníkovi ak by som mala problémy a nie k niekomu s kurzom ....

lillystranska
22. nov 2017

Ja neviem ale keď idem k niekomu s problemom zaujímam sa aj o jeho vzdelanie pretože napríklad chodím k lekárovi o ktorom som zistila že nemá absolútne šajnu čo je nizkobielkovinovu dieťa. Myslela som,že aspoň si to naštudujte ale chacha to by som asi nemohla žiť na Slovensku. Takže áno ja si tiež overujem aké má ten človek vzdelanie prax. A aj to že niekoľko rokov robis v tejto oblasti ti nedáva právo tvrdit,že vieš pomôcť. To si netrúfam ani ja tvrdiť a mám prax 10 rokov v Tom čo robim

lillystranska
22. nov 2017

@janette321 plne stebou suhlasim

tatiankat
autor
22. nov 2017

Tak na upresnenie: mam hypnoterapeuticky vycvik podla pravidiel NGH (pozrite si viac info na internete) - basic a master su tie najhlavnejsie (ja tomu hovorim kurz, ale moze to byt oznacene ako hypnoteraputicke vzdelavanie alebo vyuka alebo studium), ktore pouzivam pri praci s klientami. Certifikaty mi visia na celej stene pracovne (nie vsetky, vsetky sa mi tam nevojdu) a svojim klientom samozrejme svoje certifikaty ukazem - bud si ich pozru na stene alebo ich kludne zvesim a dam ich do ruk. Vy tu na fore nie ste moji klienti alebo ste? Hned, ako sa ku mne ktokolvek objedna, dostane kontakty na moju stranku, kde su kopie vsetkych dolezitych certifikatov (pre mna) a tie v pracovni su originaly. Mozem to robit este inak, lepsie? Mala som zacat na fore tym, ze zverejnim kopie certifikatov? Mile damy, ja uz koncim. Nech sa paci, nastudujte si to na internete, asi to uplne kazdeho zaujimat nebude- myslim princip studia podla standardov NGH, co to obnasa, kto ziska a za akych podmienok certifikat. Je to sice v anglictine, ale v dnesnej dobe vedia aj na Slovensku anglicky vsetci ludia pod 40 rokov - teda mali by.A verite mi? Co ked som si to cele vymyslela? A ide tu o to? Ja nikoho ineho ani janette321 nepresviedcam, aby prisiel ku mne na terapiu, lebo som prave ta jedina spravna , alebo ano? Viete , kto som? Kde ma najdete? A ked niekto nieco napise v inych forach, ako preukazuje svoje vzdelanie k tomu, aby vyjadril nejaky nazor?

lillystranska
22. nov 2017

@tatiankat popravde verím ti mám totiž kolegyňu ktorá si robila fyzioterapiu v Kanade a viem že ma len certifikát žiaden diplom. Problém je ale v Tom že tu na Slovenku jej to fyzioterapeuti neuznávajú. Síce Slovensko jej certifikát uznal. Bola som pri jej terapiach mám tiež vzdelanie z tejto oblasti ale popravde nepochopila som jej metodiku. Neviem ako učia v Kanade ale je zas pravda že oni majú zdravotníctvo tiež na inej úrovni. Takže jediné čo ti môžem napísať nech sa ti darí.

mrs_ed
22. nov 2017

@tatiankat Ahoj 🙂 tie ustipacne komentare si nevsimaj, to je len take typicke konikovske rypanie, na Slovensku zial vcelku bezne, ze ak ludia nieco 'nepoznaju', hned sa k tomu musia stavat negativne. Ja sa spytam rovno, robis aj regresiu?

tatiankat
autor
22. nov 2017

@mrs_ed Robim, ale nie primarne, skor pre zaujimavost. Radsej riesim tento zivot od pocatia. Aj ked uz raz sa ma niekto pytal, ci robim regresiu a myslel tym riesenie minulosti od detstva. Tak hadam si spravne rozumieme. Ak chces viac informacii, tak radsej cez sukromne spravy, aby sa udrzala ako-tak pozitivna atmosfera tohto celeho.

A v ramci toho "rypania" som sa naucila minimalne to, ze sice v Rakusku sa mozem prezentovat ako ze mam kurz, na Slovensku to potrebujem nazvat inak, ze? Aby to znelo velkolepejsie. A nebudem mat certifikaty, ale diplomy - lebo kazdy moj certifikat je diplom a kazdy diplom je certifikat

janette321
22. nov 2017

@tatiankat tak pýtala ste sa na názor . a ja som napísala ten môj . píšete že čas čo ste tomu venovala je cca 4 roky . teda ja myslím že takéto veci sa aj dlhšie študujú než sa tomu vy za celý čas venujete . tá prax vaša a prax psychológa alebo psychiatra to sa tiež absolútne nemôže porovnávať . ved títo odborníci majú svojich pacientov - stovky pacientov pri ktorých vykovávajú prax . kdežto vy s kurzom síce môžete napísať že 4 roky aj s praxou ale s tým že vy ju máte na základe toho že sem tam natrafíte na niekoho kto sa vám na to chytí a dá sa vám vyšetriť . ako teraz že tu na koníku zháňate ,,pacientov,, ... ja neviem ale človek so zdravým rozumom pôjde vždy za odborníkom .- lekárom . k takým ako vy sa chodí už zo zúfalstva ked im už ani lekári nevedia pomôcť a teda skúsia už všetky možnosti ...

cecilia68
22. nov 2017

@tatiankat Výcvik nie je kvalifikácia...halóóó 😝 Ty si stále dookola ideš len to svoje😂

lillystranska
22. nov 2017

@tatiankat nehnevaj sa ale porovnávať certifikát s diplomom je rozdiel. Keď vyštudujes 5 rokov školu mám diplom. Keď idem na kurz mám certifikat. V Tom je ten rozdiel. Nemôžeš predsa ukazovať certifikáty a tvrdit, že to je diplom. Proste máš kurzy. A ľudia čo majú kurzy nie sú moc hodnoverné ak k tomu nemáš aj vzdelanie. Ja som včera trocha googlila a písalo sa tam, že kurz môžu absolvovať hlavne odborníci pszchoterapeuti alebo alternatívna medicína. Ale chápem keď dáš peniaze môže to robiť aj človek čo ma trebárs účtovníctvo. Kebyže robíš prax v nejakom zariadení je to hodnovernejsie ako to že ty si zhanas klientov po internete. Ja robím terapie snozelen a sociálne poradenstvo ale mám k tomu adekvátne vzdelanie ale prvé čo sa rodičia zaujímali bolo ake mám vzdelanie a či sa tej problematike rozumiem. A na školenie brali iba ľudí čo majú odbory ktoré s tým majú niečo spoločné.za ten čas čo to tu prezentujes som absolútne nepochopila čo vlastne robis

janette321
22. nov 2017

@tatiankat a nebudem ani čítať a ani kopírovať čo mi píšete do správy ako si to želáte mi to tam píšete a to mi stačí vidieť prvé vety v neotvorenej správe . dakujem ak nieco chcete napíšte to sem . ale to čo píšete do správ sa sem asi nehodí ....

sisaka
22. nov 2017

@lillystranska zaujal ma tvoj príspevok, lebo v Kanade žijem. Fyzioterapeut u nás nemá žiaden certifikát, ma Master degree, to znamená, že najprv študuje Bc po dobu 4 rokov a potom sa môže dostať na Master to sú ďalšie 2 roky univerzitného studia. Ta pani mala certifikát bohviecoho ale určite nebola vyštudovaný fyzioterapeut na to fakt ani v Kanade certifikát nestačí. Zhodou okolnosti kolegov syn práve konci bakalárske štúdium a uvažuje že bude pokračovať buď na medical school (lekár) alebo sa da práve na spomínanú fyzioterapiu. Info nie je problém vyhľadať online, ak by boli nejaké pochybnosti. Rada by som vedieť, čo za certifikát ta pani vlastne dostala ...

lillystranska
22. nov 2017

@sisaka popravde ja anglicky neviem ale podľa toho ako ju prezentovala aj riaditeľka ma vraj vzdelanie z oxfordskej školy. Neviem ako to v USA funguje ale viem že mala na diplomy napísané niečo ako kineziolog. Ona najskôr o sebe rozprávala že je fyzio ale jedna mamička sa s ňou pochitila a potom začala všetkých upozorňovať že není fyzio ale kineziolog len naša šéfka si to dakosi nevie dať vysvetlit

sisaka
22. nov 2017

@tatiankat to sa tu vážne oháňaš nejakým NGH? Dala som si tu námahu a otvorila ich web stránku ( s 20 ročným dizajnom) ten certifikát ma takú hodnotu ako zdrap papiera, tam nejde o žiadne oficiálne vzdelanie, ten kurz si urobí hocikto u hocijakého nimi certifikivaneho “hypnoterapeuta” . Žiadne štúdium, žiadna potreba predchádzajúceho vzdelania, očividne netreba mat ani strednú školu, keďže nejde o žiadnu vzdelávaciu inštitúciu a týmto ohuruješ ľudí v svojej kancelárii?

bona_dea
22. nov 2017

@cecilia68 a čo je výcvik ak nie kvalifikácia?

sisaka
22. nov 2017

@lillystranska a to si nikto nedal tu námahu zistiť, čo ta pani môže robiť/vykonávať? Takze podľa toho, čo píšeš pani ma urobenú školu, na Slovensku by sa to volalo nadstavba. Je to 2 ročne štúdium, ktoré konci diplomom. S týmto vzdelaním môže robiť rôzne a teraz slovensky vyraz nemám “entry level positions” - niečo ako začiatočnícke pozície v kineziologii, zvyčajne ide o rôznych asistentov vo fitnes centrách, oddychových centrách, domovoch dôchodcov. Na to, aby mohla vykonávať prácu kineziologa by potrebovala študovať ďalšie 4 roky na univerzite, aby dostala bakalára v kineziologii, ti tiež majú obmedzene možnosti uplatnenia, ale stále lepšie ako diploma a potom pripadne študovala ďalej a dostala master’s degree, takze je to viac menej taký úvod do studia kineziologie, ktorý pripravuje na štúdium na univerzite. Ak pani zabudla tento detail vysvetlit, tak dobre vie, že pracovať ako kineziolog s tým diplomom nemôže - úplne vylúčené, ona nie je kineziolog!

lillystranska
22. nov 2017

@sisaka vidíš to som ani nevedela dobré vediet. Dakujem

sisaka
22. nov 2017

@lillystranska a ešte som zabudla, ta Oxford škola je pravdepodobne Oxford College kde sa tieto diplomas získavajú, Na priblíženie Colleges poskytuju zvyčajne 2 ročne studia v rôznych oblastiach, keďže tu je stredná škola všeobecná, za konkrétne profesie sa môže človek vyucit, či vyštudovať až po jej skončení a colleges sú miesta, kde toto vzdelanie môžeš získať.

sisaka
22. nov 2017

@lillystranska nie je za čo, len nemám rada, keď sa ľudia oháňajú diplomami a certifikátmi tvariac sa, že je to nieco iné ako v skutočnosti je. Považujem to za veľmi nebezpečne pre klienta a vysoko neprofesionálne je to v podstate podvod

lillystranska
22. nov 2017

@sisaka chápem ťa a zdieľam ten istý nazor

Strana
z2