Vyšetrenie chorého dieťaťa u obvodnej
Ahojte, chcem sa spýtať. Menili sme detsku doktorku, maly je chory a povedala, ze ho vysetri az zajtra, lebo ma poradne. Ze sme mali prist skorej.
Su tam az od 9:30, a o 10:30, co bolo dnes uz ma nechcela vziat, ze som sa mala skor zobudit.
Ze mozem ist na pohotovost o 16:00, ak sa mi jeho stav nebude pozdavat. (Keby sa mi pozdaval, tak jej nevolam, ze ho treba vysetrit)
Prosim Vas, ako to chodi u inych , tiez to maju tak, ze vas vezmu s chorym iba v urcitych hodinach a potom nie, lebo maju poradne?
Sme zili v rakusku doteraz a tam sme isli, kedy sme potrebovali. Boli otvaracie hodiny. Dakujem za odpovede.
Akutne chore deti bez objednania beru ano - len v urcite hodiny... zvysok musi pockat do druheho dna alebo ist na pohotovost... potom su ockovania, prehliadky a dohodnute terminy... Fakt trochu tolerancie a pochopenia aj pre lekara, vsade je chripka, silne, velmi silne bronchitidy a lekarka staca vela deti rovno do nemocnice, co nevedia dychat... cakaren je "urgentu" uplne plna...nie je to len tvoje dieta...
Väčšina pediatrov má vyhradený čas na poradne a vtedy rieši iba novorodencov. Príde mi logické novorodencov nemiešať s chorými deťmi. A určite to má aj na ordinačných hodinách rozpísané, je to len pár hodín v týždni.
u nas pediatrikca od rana 7 do cca 11:30-12 vysetuje chorych, rano ma objednaných na odbery. a poobede ma zas už poradne preventivky, do cca 3 tej. ale ak by bol nejaky zavazny pripad, tak vysetri aj poobede, ale ak je neikto chory, tak ma chodit primarne doobeda, aby nenakazil tych co prisli na kontroly, poradne, preventivky.raz aj skricala sestricka jednu pani, co prisla s chorym dietatom, nic vazne, poobede, že nakazi ostatnych, hlavne tych najmensích, ze mala prist rano.
Aj nasa ma vyhradene hodiny na preventivky, poradne, dispenzarizovanych pacientov, cez ktore chore deti neberie. Vsak je logicke, ze nebudu sa miesat zdrave deti s chorymi.
@gopika aj u nás to tak funguje ze poradne majú vyhradený čas, co je pochopiteľné, tiez by sa mi nepáčilo prísť s miminkom medzi choré deti.
Ved toto nikdy nevies, s akou chorobou sedi ine dieta v cakarni, tiez som zazila, ze dosla mama s grcajucim dietatom do cakarne a vedla mna sedela mamicka s dietatom po chemoterapii, tu skoro vyplo, ze ked toto chytia v tak oslabenom stave...sestricka ich s patricnym komentarom vypoklonkovala na izolacku, oni sa totiz ani neohlasili, proste dosli v case prehliadok 🙄
Ano chore deti maju chodit skoro rano. Od 10 ma poradnu. Iba zdrave deti. Po obede uz iba papierovacky+ telemedicina. Prepac ale ako rodica by ma nahnevalo keby oride do poradne chore (infekcne) dieta a tam plno malinkych zdravych deti.
Praveze pre mna je to nove. Na ordinacnych hodinach ma napisane iba od do, nema tam , ze co, kto. A minule som tam sla o 8:00, ordinovala az od 9:30, tak som sla domov. Dalsi krat dovolenka a teraz pre istotu radsej som zavolala dopredu, o 10:00 a uz je zas neskoro.
Chapem tomu oddelovaniu zdravych od chorych, len ma na tych chorych male casove okno.
@gopika mam 2 deti, 4 rocnu a 3m babatko.obvodnu maju rovnaku,avsak ked idem so starsou k lekarke lebo je chora,ideme rano,sadneme si do cakarne medzi ostatne chore deti a cakame na vysetrenie.ked mam s mladsou poradnu,idem s nou poobede ked ma lekarka poradne,vtedy je cakaren zamknuta a chodime v dohodnutu hodinu aby babatka nechytili od chorych deti nieco,kedze su nachylnejsie na choroby.
Neviem si predstavit prist do cakarne s novorodencom na poradnu a tam plna cakaren chorych..je to risk.skus sa na to pozriet aj takto.
Ak je dietatu velmi zle,zbehni do nemocnice.alebo si treba jednoducho privstat a ist rano
@gopika este chcem dodat,ze vela x sa mi stalo ze ked som rano volala lekarke,ci mozem so starsou prist lebo sa mi nepozdava,rovno povedala ze dnes nechodte,je tu natrieskana cakaren,budete dlho cakat a este mozte daco ine chytit.teraz je velky napor chorych deti a ozaj byva natresk..ja pre istotu volam rano,kedze to mam 30km k lekarke,aby sme sa zbytocne neprehnali.aj z pohotovosti nas uz raz otocili
@gopika nasa pediatricka ma sice rozpis, kedy su poradne a kedy berie chore deti, ale v praxi ho nedodrziava a ide podla potreby. Na poradne sa chodi len v dohodnuty termin a aj s chorym dietatom sa na vysetrenie treba dopredu objednat telefonicky. Casto to skonci, ze len popisem priznaky a dostanem instrukcie co robit a ani nemam s dietatom chodit.
Dalej si treba uvedomit, ze je alarmujuci nedostatok pediatrov a ich priemerny vek sa blizi k 60-tke! Maju neskutocny pretlak pacientov a nasa pediatricka k tomu este furt niekoho zastupuje.

Áno, tiež ma naša pediatrička vyhradený čas na poradne pre babatka. A mne to vyhovuje. Okrem utorka ráno, jeden deň len do 10:30. Utorok ordinuje od 13:00-17:00. Tak využívame väčšinou utorky.
Vôbec mi to neprekáža. Poradne takto s malými detičkami boli super, v čakárni neboli choré deti.