Vyšetrenie korálkami na endokrinológii: Skúsenosti a odporúčania
Syn 14r. má podozrenie na poruchu šťítnej žlazy (hypertyreozu) a okrem iného mu robili aj toto vyšetrenie (bol to šok) absolvovali to aj vaši (prosim anonymne)
K štítnej źlaze len toľko nám povedala, že podla vysledkov sa uvidí či je nutná kontrola. Odporúčanie máme len na zlepšenie stravovacích návykov (je chudý) a vitamin D.
Co je vysetrenie koralkami?
@sisa_s také koralky použila na meranie štádia...
Aha, praderov orchidometer 😀 nic nezvycajne, na endokrinologii musi lekar posudit aj pubertu, ci prebieha vsetko, ako ma
Aha, praderov orchidometer 😀 nic nezvycajne, na endokrinologii musi lekar posudit aj pubertu, ci prebieha vsetko, ako ma
@sisa_s bolo to pre nas prwkvapenie, nevedeli sme to
@sisa_s a ako to súvisi so šťitnou?
@sisa_s a ako to súvisi so šťitnou?
@anonym_autor však hormony …..ci má vajcia take aké má mat vo veku 14 rokov (takto surovo to píšem)
Tie "korálky" sa volajú Praderov orchidometer a ide o úplne normálne a bežné vyšetrenie. Endokrinológ predsa vyšetruje všetky žľazy s vnútorným vylučovaním, nie len štítnu žľazu. Popravde, toto vyšetrenie by mali robiť všetci pediatri najneskôr pri 12 ročnej prevencii, len to by ešte len bolo "vyšokovaných" rodičov.
@anonym_autor endokrinolog neriesi iba 1 vec, robi komplexne vysetrenie a hormony stitnej zlazy suvisia s velmi vela procesmi v tele, ovplyvnuju aj pohlavnu sustavu, neplodnost atd
@sisa_s Ďakujem za vysvetlenie
Tie "korálky" sa volajú Praderov orchidometer a ide o úplne normálne a bežné vyšetrenie. Endokrinológ predsa vyšetruje všetky žľazy s vnútorným vylučovaním, nie len štítnu žľazu. Popravde, toto vyšetrenie by mali robiť všetci pediatri najneskôr pri 12 ročnej prevencii, len to by ešte len bolo "vyšokovaných" rodičov.
@zenazaba pwdiatrička mu tam nakukne😀 dnes to mal podrobne pozreté... aj kožu mu šťípal😀 taká podrobná prehliadka od hlavy po päty

Co je vysetrenie koralkami?