Vysoká horúčka u 5,5 ročnej
Mala 5,5 roka má už dva dni 40 horúčky, dávam nurofen a pol paralen na striedačku, ci jej môžem dať celý paralen? Robila som zábaly, citrón, obklady ale stále 38,bola som aj na pohotovosti ze zápal hrdla, dávam jej junior angin
Áno nurofen podľa váhy ale ci na striedačku pol paralen ci cely
Zvazila by som volať pohotovosť.
@alofinka vsak si mu ju zlrazila na 38....ved to je super!....takze zabera...ci co mu chces, kam az zrazit teplotu....uspech je vobec zrazit aj o apr dielikov a jemu klesla o 2 stupne!....to je ok.....a vydrž casu.....horucka je na nieco dobra, je to dokaz, ze tleo bojuje s chorobou, o 3 dni mas po nej....moj starsi syn ma pri kazdej chorobe (aj prechladnuti) 2- 3 dni 40tky, od malicka a uz ma 12.....a lieky na znizovanie davaj podla vahy, ak ma uz 40 tak, do teplej sprchy
@alofinka hlavne treba vela tekutin - voda, vlazny caj... Ak nebude dost pit, lieky nezaberu. Plus obliect iba nalahko, tenke pyzamko, eventualne s kratkymi rukavmi a bez spodneho pradla. A ochladit prostredie - poriadne vyvetrat miestnost a potom nechat otvorenu vetracku, nekurit. A zabaly pokracovat. Bali sa trup, nie koncatiny... V pripade, ze su studene koncatiny, treba ich najskor zahriat a az potom robit zabaly... My sme si so 40-kami tiez "uzili", dve z troch deti nam vybehli aj cez 41... Tie tekutiny (vela - nie naraz dva pohare, ale postupne popijat... I za cenu, ze by to bol sladeny caj, dzus...) a ochladenie prostredia su zaklad.
Nedala jej ATB, ani crp a ani ju nepočúvala lem sa jej pozrela do hrdla
@alofinka hmm podla mna pri takých vysokých teplotách ma mat atb. Moje deti ked mali anginu automaticky boli vysoke horúčky nad 38 C a mali atb...
Junior angin je slabý liek a zvlášť ked ma také vysoké horúčky.
Mladsi syn ho užival ked mal zapalene hrdlo s kašľom /laryn/ calciovym sirupom. +dithiaden....
Drzim palce
Koľko má kg?

@alofinka davaš lieky podľa vahy?