Vysoká horúčka u 5,5 ročnej
Mala 5,5 roka má už dva dni 40 horúčky, dávam nurofen a pol paralen na striedačku, ci jej môžem dať celý paralen? Robila som zábaly, citrón, obklady ale stále 38,bola som aj na pohotovosti ze zápal hrdla, dávam jej junior angin
@alofinka vsak si mu ju zlrazila na 38....ved to je super!....takze zabera...ci co mu chces, kam az zrazit teplotu....uspech je vobec zrazit aj o apr dielikov a jemu klesla o 2 stupne!....to je ok.....a vydrž casu.....horucka je na nieco dobra, je to dokaz, ze tleo bojuje s chorobou, o 3 dni mas po nej....moj starsi syn ma pri kazdej chorobe (aj prechladnuti) 2- 3 dni 40tky, od malicka a uz ma 12.....a lieky na znizovanie davaj podla vahy, ak ma uz 40 tak, do teplej sprchy
@alofinka hlavne treba vela tekutin - voda, vlazny caj... Ak nebude dost pit, lieky nezaberu. Plus obliect iba nalahko, tenke pyzamko, eventualne s kratkymi rukavmi a bez spodneho pradla. A ochladit prostredie - poriadne vyvetrat miestnost a potom nechat otvorenu vetracku, nekurit. A zabaly pokracovat. Bali sa trup, nie koncatiny... V pripade, ze su studene koncatiny, treba ich najskor zahriat a az potom robit zabaly... My sme si so 40-kami tiez "uzili", dve z troch deti nam vybehli aj cez 41... Tie tekutiny (vela - nie naraz dva pohare, ale postupne popijat... I za cenu, ze by to bol sladeny caj, dzus...) a ochladenie prostredia su zaklad.
@alofinka hmm podla mna pri takých vysokých teplotách ma mat atb. Moje deti ked mali anginu automaticky boli vysoke horúčky nad 38 C a mali atb...
Junior angin je slabý liek a zvlášť ked ma také vysoké horúčky.
Mladsi syn ho užival ked mal zapalene hrdlo s kašľom /laryn/ calciovym sirupom. +dithiaden....
Drzim palce

@alofinka davaš lieky podľa vahy?