icon

Vysoká horúčka u 5,5 ročnej

alofinka
2. apr 2022

Mala 5,5 roka má už dva dni 40 horúčky, dávam nurofen a pol paralen na striedačku, ci jej môžem dať celý paralen? Robila som zábaly, citrón, obklady ale stále 38,bola som aj na pohotovosti ze zápal hrdla, dávam jej junior angin

83lenka83
2. apr 2022

@alofinka davaš lieky podľa vahy?

smajluska
2. apr 2022

@alofinka Podľa váhy, najlepšie sirup od teploty alebo čípok

marlent
2. apr 2022

@alofinka mame to iste nic mu nezabera 4 rocny...ma covid...
Inak maaalinko mu pomohli octove ponozky to je jedine co aspon malinko znizilo teplotu

alofinka
autor
2. apr 2022

Áno nurofen podľa váhy ale ci na striedačku pol paralen ci cely

pribinak
2. apr 2022

Zvazila by som volať pohotovosť.

83lenka83
2. apr 2022

@alofinka a aký paralen máš? 125?

alofinka
autor
2. apr 2022

@83lenka83 500 vku

83lenka83
2. apr 2022

@alofinka omg to je pre dospeleho, ja som svojmu raz dala polovicu z 500 omylom a znizila som mu teplotu na 35 aj niečo, som myskela, ze ma porazí. Z 500 davam štvrťku svojmu 9ročnemu

brendaa
2. apr 2022

@alofinka mas aj atb?

83lenka83
2. apr 2022

@alofinka takže iba tú stvrtku z 500 a skus aj telo na telo. Toto mi pomohlo pri mladšom keď nezabrali lieky

sorciera24
2. apr 2022

@alofinka vsak si mu ju zlrazila na 38....ved to je super!....takze zabera...ci co mu chces, kam az zrazit teplotu....uspech je vobec zrazit aj o apr dielikov a jemu klesla o 2 stupne!....to je ok.....a vydrž casu.....horucka je na nieco dobra, je to dokaz, ze tleo bojuje s chorobou, o 3 dni mas po nej....moj starsi syn ma pri kazdej chorobe (aj prechladnuti) 2- 3 dni 40tky, od malicka a uz ma 12.....a lieky na znizovanie davaj podla vahy, ak ma uz 40 tak, do teplej sprchy

mamatroch
2. apr 2022

@alofinka hlavne treba vela tekutin - voda, vlazny caj... Ak nebude dost pit, lieky nezaberu. Plus obliect iba nalahko, tenke pyzamko, eventualne s kratkymi rukavmi a bez spodneho pradla. A ochladit prostredie - poriadne vyvetrat miestnost a potom nechat otvorenu vetracku, nekurit. A zabaly pokracovat. Bali sa trup, nie koncatiny... V pripade, ze su studene koncatiny, treba ich najskor zahriat a az potom robit zabaly... My sme si so 40-kami tiez "uzili", dve z troch deti nam vybehli aj cez 41... Tie tekutiny (vela - nie naraz dva pohare, ale postupne popijat... I za cenu, ze by to bol sladeny caj, dzus...) a ochladenie prostredia su zaklad.

alofinka
autor
2. apr 2022

Nedala jej ATB, ani crp a ani ju nepočúvala lem sa jej pozrela do hrdla

brendaa
2. apr 2022

@alofinka hmm podla mna pri takých vysokých teplotách ma mat atb. Moje deti ked mali anginu automaticky boli vysoke horúčky nad 38 C a mali atb...
Junior angin je slabý liek a zvlášť ked ma také vysoké horúčky.
Mladsi syn ho užival ked mal zapalene hrdlo s kašľom /laryn/ calciovym sirupom. +dithiaden....
Drzim palce

ailiba
2. apr 2022

@alofinka odporucam striedat paralen a brufein (pre deti a podla vahy) kazde 4 hodiny sa moze, kedze je to ina ucinna latka. Mojmu pomohol aj zabal z jablcneho octu na chodidielka. Stahuje to zapal. Drzim palce, je to velmi neprijemne.

koniarova
2. apr 2022

@alofinka choď zajtra k svojej dr. Tiež si myslím,že potrebuje antibiotiká.

lenka2710
2. apr 2022

@alofinka moja 7 ročná ma tiež angínu, cele hrdlo zapálené, teploty, nemôže prehltat a stráca hlas! Ale dr nám hneď dala antibiotika, divne ze tebe nie! Dávala som od teploty pol paralenu, mame antibiotika summamed a plus calciovy sirup a doritricin na hrdlo

hipuska
2. apr 2022

Koľko má kg?

alofinka
autor
2. apr 2022

@hipuska 20 kg u až je chchvalabohu klesla na 36

euka210
2. apr 2022

@alofinka na panadole je davkovanie podla hmotnosti, ja 8r davam polovicku, ale stale radsej maju sirup nurofen.
Na anginu maju ist Atb, ked je to laryngitida tak treba len pockat, tam atb sa nedavaju. Moj 6r mal pred 2t, 2dni 39C horucky.