icon

Vysoká teplota a afty v ústach

20. aug 2023

Ahojte dnes cely den so synom bojujeme 39horucky, stale znizime sirupom a po 2-3hod uz znova stupa teplota ale cakame kym mozem podat znova sirup. Nasla som afty vysypane na podnebi a az smerom do hrdla, urcite pojdeme zajtra k doktorke, ale je tu niekto kto mal nieco podobne ? Dufam ze to nebude nic horsie 😫

kristinawe
20. aug 2023

Áno,my sme to prekonali. 3 dni horúčky, potom len riedke jedlá , lebo nás to bolelo, nedalo sa poriadne nič jesť, až potom na piaty deň l sme jedli normálnu stravu. Striekali sme sprejom do hrdla a mastičku z lekárne na afty. Celkom zmizli po týždni.

autor
20. aug 2023

@kristinawe a s cim mu zbijat este teplotu? 19:15 mal čipok, a teraz znova ma cez 39 na čele bezkontaktne a aj je horuci ale spi, viem ze sa urictw ochvilku zobudi, dat mu obklady ?

ankare
20. aug 2023

Napis do skupiny Zdravotníci na MK. Skoré uzdravenie!

ikissedagirl
20. aug 2023

Slintavka.
Alebo usta-ruky-nohy.
Asi skor ta slintavka. Pevne nervy zelam. Dietatko to urcite boli a nechce jest. Odporucam nejake mrazene nanuky, idealne domace, napriklad z termixu. Nech ma aspon nejake živiny ❤️

kristinawe
20. aug 2023

My sme dávali na čelo obklad a striedali nurofen s paralelnom po 3 hodinách. Je to na začiatku náročné, ale každopadne sa poradiť s lekárkou. Hlavne nech má dostatok tekutín.

nevenka
20. aug 2023

Urcite zapaly, je to virusova herpangina, ci ako sa tomu nadava. Maly 19 mesacny mal takto covid, jemu sla teplota aj na 41 stupnov a kazde 3,5 hodiny sme davali lieky, a v kuse zabaly, na hrudnik. Robili sme aj kupel, ale to mu zo 40 klesla prudko na 38,7 a cely mi zmodrel, Boze, to bol des. Trvalo to takto strasne asi 3 dni, volala som po 2,5 dni na urgent, tam mi len povedali, ze mame robit ako robime, cca kazde 4 hodiny davat na striedacku Nurofen a Panadol a zabaly a ak sa to nezlepsi, tak smer nemocnica. Dali sme to doma teda.
Takze ja mam od kamosky doktorky a este aj takto z urgentu info, ze mozu sa davat zvysene davky, a aj takto po 4 hodinach striedat tie prve dni. Ze jednorazovo to neuskodi. A davas dobre davky vzhladom na hmotnost dietata? Hlavne ten Nurofen. Kamoska davala malej 12 kilovej podla veku 2,5 ml, ja som davala 6 ml. A ledva zabralo. Im to sice pomohlo, mala len nieco cez 38,7, ale...🙈

autor
20. aug 2023

@nevenka ahoj akurat davame zapaly na hrudnik, a davala som najprv panadol sirup 8ml ale to mi nechcel vypit len nasilu a potom sme nasli tie afty v ustach tak som dala 1 čipok panadol 125mg, ale to bol asi malo lebo fakt po hodine a pol mal znova 39teplotu a cakam kym mu mozem dat dalsi … musim pozriet ci mam nurofen sirup, ale ja sa bojim ze to nejak pokaslem s tym striedanim tych antipyretik

zorkahorka
20. aug 2023

Mali sme. Dr kazala pit alebo kloktat salviu, v lekarni nam dali na to sprej

zuzanapoiuztrewq
22. aug 2023

Ahoj, my to máme tiež teraz aktuálne, už od soboty🤯 ročne dvojičky a 5 ročná dcéra..... Takisto nonstop teploty, vysoké okolo 39, počítame kedy konečne prejdú 4 hodiny aby som mohla vystriedať lieky.... Naši pijú a jedia malinko 3-4 hlty z kapsičky rozmixovane prikrmy alebo presnidavky, pred každým jedením alebo keď im chcem dat cumel striekam tantum verde na znecitlivenie, vodu so striekačkou 🤦🤦 s tou 5 ročnou sme to už raz prekonali ale bola v nemocnici, takže teraz dúfam ze to zvládneme doma

autor
22. aug 2023

@zuzanapoiuztrewq och drzim palce pri troch detoch toto davať 😣😣😣😣😣😣 ja s jednym, uz neteplotuje chvalabohu od dnes, ale nepije a neje nic, davam striekačkou vodu a to je všetko.. boze cakam kym zaberu lieky..

zuzanapoiuztrewq
25. aug 2023

No tak sa tešte, naši majú z toho encefalitídu, jeden na JISke a druhý v kritickom stave v umelom spánku

niqua
24. sep 2023

@zuzanapoiuztrewq smiem sa spytat ako ste dopadli a ako sa im takto az zhorsil stav? Ja som aktualne v nemocnici s 10 mesacnou dcerou s tymto virusom...je to nieco strasne a mam velky strach o nu lebo mam pocit ze sa nic nezlepsuje...dakujem vam a verim ze uz ste fit

zuzanapoiuztrewq
26. sep 2023

@niqua záleží aký vírus to je, naši ( dvojičky) mali podľa výsledkov z likvoru naraz s rovnakými príznakmi dva rôzne virusy🤦🤦 jeden je už v kóme a ma za sebou kadečo, nevieme ci sa vôbec preberie, a druhý je už zdravý a bez následkov...... Ale ak máte tie afty a len horúčky tak sa nebojte v nemocnici vás dajú dokopy, oni aj závodní aj dajú umelú výživu a to trvá kým sa to zahojí . Nasim sa bohužiaľ vírus dostal do mozgu a to je iný level...

niqua
28. sep 2023

@zuzanapoiuztrewq velmi Vam drzim palce, naozaj...myslim na Vas...malej sa uz polepsilo...prosim, dajte mi vediet ak maly sa preberie...budem cakat na tuto spravu...proste, ze sa prebral a je fit...dakujem Vam ❤️🩷🧡💛💚💙🩵💜🤎😘😘😘😘

niqua
3. okt 2023

@zuzanapoiuztrewq stale na Vas myslim ❤️❤️❤️❤️

autor
4. okt 2023

@zuzanapoiuztrewq to je strašné ako to čitam 😞 držim palce 🤍

3petka
4. okt 2023

Take dačo mával syn. Dr. Že herpeticka angína.
Nakoniec to bola vždy alergická reakcia na to nemohol, ako sme zistili čo už to nemal, ale on to mával skoro každé 2 tyzdne

n820p
15. okt 2023

@zuzanapoiuztrewq myslím na vás, občas sem nakuknem, či si sa neozvala. Dúfam, že ste v poriadku.

zuzanapoiuztrewq
17. okt 2023

@n820p veru nie, zatiaľ je to bez zmeny, nezlepsilo sa nič 😭

red_cat
27. nov 2023

@zuzanapoiuztrewq mate nieco nove?🥺❤️ verim ze zmena k lepsiemu

zuzanapoiuztrewq
28. nov 2023

@red_cat akurát dnes sme ho dostali domov, ako deti vravia spinkajuceho🙂 stále je v kóme, bez zmeny😔

niqua
28. nov 2023

@zuzanapoiuztrewq 💜🤎🩵💙💚💛🧡🩷❤️

red_cat
7. dec 2023

@zuzanapoiuztrewq neviem si predstavit co prezivate... bože, modlim sa za jeho zdravie:( vela sil

295anicka
22. feb 2025

Skúsim oživiť túto konverzaciu. Bojujeme s aftami mám pocit že 1,5 mesiaca s prestávkami. Ako sa im vyhnut?. Vďaka

niqua
23. feb 2025

@zuzanapoiuztrewq ako ste na tom ? 💙💙💙

zuzanapoiuztrewq
24. feb 2025

@295anicka
Vitamín B vo väčších dávkach, hygiena ústnej dutiny, nejesť kyslé veci, a dávať pozor na poranenia, mne stačí ze si buchnem kefkou do ďasna a bum hneď afta. A posilniť imunitu. Ak budete mat stále problém dlhodobo a stále sa bude vracať pýtala by som sa na imunológiu.

zuzanapoiuztrewq
24. feb 2025

@niqua myslíte toho drobca co skončil v kóme? Ten je už v nebicku 😇😇 už ho nič nebolí a čaká na nás ❤️

niqua
24. feb 2025

@zuzanapoiuztrewq prijmite moju uprimnu sustrast...myslim na vas od zalozenia tejto diskusie...zasiahla ma tato sprava aj ked sa vobec nepozname..a presne tak ako pisete...uz ho nic neboli a caka na vas...drzte sa prosim 💚💙🩵💜🤎❤️💓🩷🧡💛