Vysoká teplota a afty v ústach
Ahojte dnes cely den so synom bojujeme 39horucky, stale znizime sirupom a po 2-3hod uz znova stupa teplota ale cakame kym mozem podat znova sirup. Nasla som afty vysypane na podnebi a az smerom do hrdla, urcite pojdeme zajtra k doktorke, ale je tu niekto kto mal nieco podobne ? Dufam ze to nebude nic horsie 😫
@kristinawe a s cim mu zbijat este teplotu? 19:15 mal čipok, a teraz znova ma cez 39 na čele bezkontaktne a aj je horuci ale spi, viem ze sa urictw ochvilku zobudi, dat mu obklady ?
Napis do skupiny Zdravotníci na MK. Skoré uzdravenie!
Slintavka.
Alebo usta-ruky-nohy.
Asi skor ta slintavka. Pevne nervy zelam. Dietatko to urcite boli a nechce jest. Odporucam nejake mrazene nanuky, idealne domace, napriklad z termixu. Nech ma aspon nejake živiny ❤️
My sme dávali na čelo obklad a striedali nurofen s paralelnom po 3 hodinách. Je to na začiatku náročné, ale každopadne sa poradiť s lekárkou. Hlavne nech má dostatok tekutín.
Urcite zapaly, je to virusova herpangina, ci ako sa tomu nadava. Maly 19 mesacny mal takto covid, jemu sla teplota aj na 41 stupnov a kazde 3,5 hodiny sme davali lieky, a v kuse zabaly, na hrudnik. Robili sme aj kupel, ale to mu zo 40 klesla prudko na 38,7 a cely mi zmodrel, Boze, to bol des. Trvalo to takto strasne asi 3 dni, volala som po 2,5 dni na urgent, tam mi len povedali, ze mame robit ako robime, cca kazde 4 hodiny davat na striedacku Nurofen a Panadol a zabaly a ak sa to nezlepsi, tak smer nemocnica. Dali sme to doma teda.
Takze ja mam od kamosky doktorky a este aj takto z urgentu info, ze mozu sa davat zvysene davky, a aj takto po 4 hodinach striedat tie prve dni. Ze jednorazovo to neuskodi. A davas dobre davky vzhladom na hmotnost dietata? Hlavne ten Nurofen. Kamoska davala malej 12 kilovej podla veku 2,5 ml, ja som davala 6 ml. A ledva zabralo. Im to sice pomohlo, mala len nieco cez 38,7, ale...🙈
@nevenka ahoj akurat davame zapaly na hrudnik, a davala som najprv panadol sirup 8ml ale to mi nechcel vypit len nasilu a potom sme nasli tie afty v ustach tak som dala 1 čipok panadol 125mg, ale to bol asi malo lebo fakt po hodine a pol mal znova 39teplotu a cakam kym mu mozem dat dalsi … musim pozriet ci mam nurofen sirup, ale ja sa bojim ze to nejak pokaslem s tym striedanim tych antipyretik
Mali sme. Dr kazala pit alebo kloktat salviu, v lekarni nam dali na to sprej
Ahoj, my to máme tiež teraz aktuálne, už od soboty🤯 ročne dvojičky a 5 ročná dcéra..... Takisto nonstop teploty, vysoké okolo 39, počítame kedy konečne prejdú 4 hodiny aby som mohla vystriedať lieky.... Naši pijú a jedia malinko 3-4 hlty z kapsičky rozmixovane prikrmy alebo presnidavky, pred každým jedením alebo keď im chcem dat cumel striekam tantum verde na znecitlivenie, vodu so striekačkou 🤦🤦 s tou 5 ročnou sme to už raz prekonali ale bola v nemocnici, takže teraz dúfam ze to zvládneme doma
@zuzanapoiuztrewq och drzim palce pri troch detoch toto davať 😣😣😣😣😣😣 ja s jednym, uz neteplotuje chvalabohu od dnes, ale nepije a neje nic, davam striekačkou vodu a to je všetko.. boze cakam kym zaberu lieky..
No tak sa tešte, naši majú z toho encefalitídu, jeden na JISke a druhý v kritickom stave v umelom spánku
@zuzanapoiuztrewq smiem sa spytat ako ste dopadli a ako sa im takto az zhorsil stav? Ja som aktualne v nemocnici s 10 mesacnou dcerou s tymto virusom...je to nieco strasne a mam velky strach o nu lebo mam pocit ze sa nic nezlepsuje...dakujem vam a verim ze uz ste fit
@niqua záleží aký vírus to je, naši ( dvojičky) mali podľa výsledkov z likvoru naraz s rovnakými príznakmi dva rôzne virusy🤦🤦 jeden je už v kóme a ma za sebou kadečo, nevieme ci sa vôbec preberie, a druhý je už zdravý a bez následkov...... Ale ak máte tie afty a len horúčky tak sa nebojte v nemocnici vás dajú dokopy, oni aj závodní aj dajú umelú výživu a to trvá kým sa to zahojí . Nasim sa bohužiaľ vírus dostal do mozgu a to je iný level...
@zuzanapoiuztrewq velmi Vam drzim palce, naozaj...myslim na Vas...malej sa uz polepsilo...prosim, dajte mi vediet ak maly sa preberie...budem cakat na tuto spravu...proste, ze sa prebral a je fit...dakujem Vam ❤️🩷🧡💛💚💙🩵💜🤎😘😘😘😘
@zuzanapoiuztrewq stale na Vas myslim ❤️❤️❤️❤️
@zuzanapoiuztrewq to je strašné ako to čitam 😞 držim palce 🤍
Take dačo mával syn. Dr. Že herpeticka angína.
Nakoniec to bola vždy alergická reakcia na to nemohol, ako sme zistili čo už to nemal, ale on to mával skoro každé 2 tyzdne
@zuzanapoiuztrewq myslím na vás, občas sem nakuknem, či si sa neozvala. Dúfam, že ste v poriadku.
@n820p veru nie, zatiaľ je to bez zmeny, nezlepsilo sa nič 😭
@zuzanapoiuztrewq mate nieco nove?🥺❤️ verim ze zmena k lepsiemu
@red_cat akurát dnes sme ho dostali domov, ako deti vravia spinkajuceho🙂 stále je v kóme, bez zmeny😔
@zuzanapoiuztrewq 💜🤎🩵💙💚💛🧡🩷❤️
@zuzanapoiuztrewq neviem si predstavit co prezivate... bože, modlim sa za jeho zdravie:( vela sil
Skúsim oživiť túto konverzaciu. Bojujeme s aftami mám pocit že 1,5 mesiaca s prestávkami. Ako sa im vyhnut?. Vďaka
@zuzanapoiuztrewq ako ste na tom ? 💙💙💙
@295anicka
Vitamín B vo väčších dávkach, hygiena ústnej dutiny, nejesť kyslé veci, a dávať pozor na poranenia, mne stačí ze si buchnem kefkou do ďasna a bum hneď afta. A posilniť imunitu. Ak budete mat stále problém dlhodobo a stále sa bude vracať pýtala by som sa na imunológiu.
@niqua myslíte toho drobca co skončil v kóme? Ten je už v nebicku 😇😇 už ho nič nebolí a čaká na nás ❤️
@zuzanapoiuztrewq prijmite moju uprimnu sustrast...myslim na vas od zalozenia tejto diskusie...zasiahla ma tato sprava aj ked sa vobec nepozname..a presne tak ako pisete...uz ho nic neboli a caka na vas...drzte sa prosim 💚💙🩵💜🤎❤️💓🩷🧡💛

Áno,my sme to prekonali. 3 dni horúčky, potom len riedke jedlá , lebo nás to bolelo, nedalo sa poriadne nič jesť, až potom na piaty deň l sme jedli normálnu stravu. Striekali sme sprejom do hrdla a mastičku z lekárne na afty. Celkom zmizli po týždni.