icon

Vysoké horúčky u 11-ročného dieťaťa

26. mar 2025

Ahojte máte v tomto obdobi niečo podobné s deťmi, syn prišiel zo školy s teplotu 39 a skáče to viac kúsok aj kúsok menej, ide o to, že nič iné mu nieje len bolesť svalov a zima z teploty celého tela, robili sme test na chrípku a kovid všetko negatívne, ešte nám ostáva zajtra crp ísť spraviť je možná nejaká viróza? Obávam sa, že skončíme na antibiotikách nemáte dakto aktuálne niečo podobné?

vikusjk
26. mar 2025

Dcera bola tiez chora min.tyzden, zacalo to 39 teplotou z nicoho nic a potom prisli postupne sople a kasel. Teploty mala tri dni, potom uz posledny den iba do 38. U dr som s nou ani nebola, bola tyzden doma zo skoly a liecila sa volnopredajnymi liekmi.

jesenzima
26. mar 2025

39 je bežná horúčka, moji keď chytia teplotu, tak pod 39 ani nejdú. Môže to byť kľudne začiatok virózy, alebo aj nejaká baktéria. Inak momentálne u nás (TN) koluje šarlach,môže to byť napríklad aj to ....
Neviem, prečo sa bojíš antibiotík. Sú to lieky, ktoré pomôžu tvojmu dieťaťu prekonať chorobu, nie jed 🙄

dahra
26. mar 2025

Minulý rok 14-ročný šiel do školy, úplne v pohode. O dve hodiny volali, že sa necíti dobre, ale teplotu nemá. Doma som mu hneď odmerala : 38,5 a do hodiny 39,5. Bez akýchkoľvek iných príznakov. Test som mu nerobila. Ale 3 dni mal stále nad 39, zrážala som mu paralenom a nurofenom na striedačku. Vlažná sprcha, keď sa to blížilo k 39,9. Vždy to šlo zraziť, lekárke som ani nevolala. Po troch dnoch už boli teploty do 39. a po týždni vymizli. Všetci piati sme si týmto prešli v priebehu 5 dní. Nazvali sme to zombie vírus 🙂 Vysoko chytľavý a bezpríznakový s vysokými horúčkami nad 39.

deedol
26. mar 2025

povedala by som, ze chripka, testy su na AB a covid, mozno iny typ chripky (C) alebo ina viroza. u syna tiez teploty pod 39 ani nebyvaju, ked uz ho nieco chyti. imunita pracuje. drzte sa, nech to rychlo prejde.

janka1224
26. mar 2025

Máva takéto teploty aj inokedy? teda myslím keď býva chorý? Zajtra dajte urobiť crp ako ste spomínali a uvidíte. Ja sa tiež vždy vyplaším pri vysokých teplotách.

autor
26. mar 2025

Nemáva žiadne taketo vysoké teploty ako je rok dlhý, keď ma sople a kašeľ tak max.37,5 mal nádchu týždeň dozadu tá ho prešla tak ma napadlo, či mu nemohli zelené sople prejsť do ucha alebo čo, no už do zajtra počkáme