Vysoké teploty bez zjavnej príčiny

lucinika
24. júl 2017

Milé mamičky, chcem sa spýtať či ste sa u svojich detičiek stretli s niečim podobným. Syn bude mať v septembri 7 rokov, trápili sme sa s vysokými teplotami a soplíkmi, ktoré sa u neho vyskytovali skoro každý mesiac. Zmenili sme detskú lekárku, ktorá nás poslala špecialistovi, uspali ho a odobrali veľkú nosnú mandlu a adenoidné tkanivo, ktorým mal poprerastané dutiny po opakovaných infekciách. Po operácii od mája sme mali pokoj, zo dňa na deň bez soplíkov, horúčiek, ktoré trvali deň, alebo dva (vždy okolo 39 stupnov).

Včera sa naše problémy začali opakovať, syna nič neboli, ani hrdielko, ani hlava,nemá soplíky, a znova 39,5 :( už neviem čo môže za tým byť, lekárka mu brala krv pred operáciou v máji, nejavilo sa nič nezvyčajné, všetko v norme.

Robím si starosti aby za tým nebolo niečo vážnejšie :(

gama1542
24. júl 2017

Moja dcera mava dodnes take teploty, trvaju cca 2dni. Tiez jej vyberali nosne mandle, pochodili sme kopu lekarov a vzdy bolo vsetko o.k. Nakoniec som si vsimla ze je to vzdy v obdobi ked rastie. Bolia ju nohy 3-4dni. A ked prestanu pride 2dnova teplota. U nas teda uzavrete takto. Ma to od malicka a trva to dodnes. A to uz ma 10 rokov.

lucinika
autor
24. júl 2017

Nas tiez od malicka bolievaju nozicky - na svoj vek predskolaka ma vysku ako tretiak/stvrtak, myslela som si ze vsetko sposobovala ta mandla ale neviem... momentalne u svokry na prazdninach, sli k miestnej lekarke tak kazdu chvilu cakam na jej stanovisko...

gama1542
24. júl 2017

Aj dcera mala v juni 10 a ma 153cm☺.

lucinika
autor
24. júl 2017

Wau velka slecna na jej vek. Volala mi svokra, boli u lekarky a nakoniec je jej verdikt - silna angina (moze mat vobec clovek anginu bez toho aby ho bolelo hrdlo????).

gama1542
24. júl 2017

Fiiha. Zaujimave. Ja som take nezazila. Mozno ine maminky budu mat skusenosti.

zara0201
24. júl 2017

@lucinika ano moze. My sme minuly tyzden prekonali herpeticku anginu (virusova). Horucky do 40'C, ziadna bolest ale hrdlo - obluky vyliate-ako obarene. Po dvoch dnoch preslo, akoby ani nebolo.

lucinika
autor
24. júl 2017

@zara0201 To som vobec netusila,lekarka odmietla urobit CRP,dala mu antibiotika,stale horuckuje,tak sa mu hadam polepsi,najhorsie je ze nemozem byt s nim...

zara0201
24. júl 2017

@lucinika doktorku co da ATB bez CRP pri chorobe bez zjavnych priznakov by som vymenila, nema to logiku. Takisto strielat ATB bez citlivosti. Navyse ak je to herpeticka angina tak ta je virusova a ATB nie su ucinne na virusy, ina na bakterie. My sme za jednu noc vypotili, potom len celaskon a pyridoxin,do 2 dni fit.

lucinika
autor
24. júl 2017

@zara0201 syn je momentalne na prazdninach u svokry,150km daleko,dnes som musela nastupit do prace,tak musi byt bohuzial u babky 😕 nasa pediatricka,ktoru mame tuna je super,avsak sli k inej v ich dedine. Maly k nej chodil ked sme tam este byvali cca do jeho 3 rokov a vzdy vravela ze CRP robi nerada lebo nema velku vypovedaciu hodnotu,kvoli tomu ze moze byt nizke a o 2 dni su tam mamicky znova kvoli ATB a vtedy uz je zvysene. Maly ma od vcera stale 39, aj dnes. Akurat sme spolu dotelefonovali.

zara0201
24. júl 2017

@lucinika no najlepsie je vzdy svoja doktorka, my sme tiez boli len na pohotovosti, nastastie to vypalilo fajn. Inak tak zhoruckoval ten 1 den a neslo mu zrazit, ze som sa az bala, davno sme take nezazili.

zara0201
24. júl 2017

@lucinika a s tym CRP sa mi to nezda. Robim v nemocnici...

marusjacika
24. júl 2017

@lucinika Moja dcerka mala minuly tyzden silnu anginu, teploty vyse 39, nasadene ATB a doktorka jej nechcela verit, ze ju neboli hrdlo. Ale naozaj ju nebolelo, vobec sa na neho nestazovala, pila, jedla ako normalne.

zuzikak
24. júl 2017

@lucinika ano moze mat clovek anginu aj bez bolesti hrdla. Dokonca hnisavu. Som bola v soku, ked som sla k dr. so synom aby ho pustila do skolky. Pozrela mu hrdlo a total zahnisane. Aj mi to ukazovala. Na bolest sa nestazovat, ani zvysenu teplotu nemal. Velmi ma to prekvapilo. Ludske telo je nepredvidatelne.

5katarina7
24. júl 2017

Moja mala tiež nedávno dvakrát za sebou hnisavú angínu s horúčkami a bez bolesti hrdla.Museli sme zájsť aj ku krčnému,lebo prvé atb čo jej detský dal nezaberali.Krčný povedal,že má veľmi zahnisané mandle a vypísal jej penicilin,ten do dvoch dní zabral.O mesiac ideme na kontrolu,či to nemá chronické.Dúfam,že jej nebudú chcieť vybrať mandle.