Vyštípaná detská riťka, čo pomôže?

matkomisko123
6. dec 2019

Ahoj prosím o radu
Môj chlapček má vypretu riťku ( veľmi hnackuje zo zúbkov) pouziv aviril detský krém aj zasip má asi tak pocit že to neprechádza
V minulosti keď sme mali podobné problémy tak iný mu nepomohol len tento čo mám robiť ako mu pomôcť ďakujem

korunka1
6. dec 2019

Krem rybilka je stary, ale ucinný

carduelis
6. dec 2019

Zásip sa neodporúča, požmolkuje sa a odiera kožu, čo ešte viac dráždi. Tá rybilka je dobrá alebo sudocrem. Môžeš vyskúšať aj oplachuvanie alebo sedavý kúpeľ v repíku.

matildam
6. dec 2019

Kúpele v repíku a čistý olivový olej z lekárne.

matkomisko123
autor
6. dec 2019

Oplachovanie pravidelne hlavne teraz ..... Sudocrem sme mali a nič

ivushka19
6. dec 2019

@matkomisko123 u nas zabrala klasicka modra indulona ....

nikpa
6. dec 2019

@matkomisko123 bepanthen nám vždy pomohol

lili2015
6. dec 2019

Ja odporúčam Weledu proti zapareninam - nechtikovu - je prírodná a krásne hojí. Okrem toho oplachovat a kúpať v repiku.

matildam
6. dec 2019

@matkomisko123 Sudocrem môjmu dieťaťu zhoršil stav pokožky výrazne... nie každému pomáha.

matkomisko123
autor
6. dec 2019

Čítala som že je dobrý aj ten Pithyol ale na pribalovom letáku je pisane že len pre deti od 10r ale veľa mamičiek tu na Mk ho používa čo si myslíte vy ?

matkomisko123
autor
6. dec 2019

@matildam no veď toto my sme skúšali kadečo nič mu nezabralo iba ten aviril a teraz už ani ten

zitaje
6. dec 2019

základ je veľa-veľa vetrať, to je najdôležitejšie. A umývať vodou, žiadne vlhčené utierky, max.mydlom. Mastičku za mňa weleda nechtíkovú, ale hlavne vetrať.

punka24
6. dec 2019

@matkomisko123 ja som davala sudocrem a nič... imazol potom kus pomohol ale nie uplne... na mastičky som sa vykašľala, nam pomaha aviril zasyp... podľa mňa skús iba zasyp a nie aj s kremom... ak nepomôže skus ten imazol... každému bábätku vyhovuje niečo iné... ale skús zmeniť tak po troch dňoch... aby si videla najlepšie vysledok...

sunny8
6. dec 2019

Sulfotionovy zasyp pomôže okamžite 🙂 stojí okolo eura a maju ho len v niektorých lekárňach je to značka alpa

elanor
6. dec 2019

@matkomisko123 stary pytiol uz kupit nedostanes. Ale keby aj, z tej trochy co mu natries na prdel by sa mu nic nestalo. Nas s tym machlili nase mami pred 30mi rokmi a sme tu.
Ma uz nove zlozenie, vhodne aj pre male deti a vola sa Neopytiol. A je to topka na zaparenu ritku, alebo akekolvek podrazdenie okolo intimnych partii. Robi zazraky takmer na pockanie. Vecer zenam natriem pisiny a do rana je klidek, pohoda...

martinajurkechova
6. dec 2019

Ja nedám dopustiť na túto mastičku. Vždy zaberie.

lucyluv
7. dec 2019

Phytiol mi dala sama lekarnicka pre 2rocnu, takze kludne skus, pripadne imazol. Plus oplach v repiku.

majamat
7. dec 2019

myslim, ze vsetky tie produkty, co sa tu odporucaju su fajn. niektore su pudrove, tie mozu pokozku moc susit, preto su vhodne len pocas liecenie azaparenin, inak skor tie kremove - velmi mastne.
okrem toho umyvat cistou vodou - najlepsie prudom vody vyplachovat, nepouzivat mydla ( susia, aj tie setrne ), radsej viac vody. vysusit prikladani napr. plienky, netriet nechat este prevetrat,a yb bola pokozka poriadne sucha a natriet. a nahrubo, aby sa urobila bariera medzi pokozkou a plienkou, resp. tym,c o je v nej. treba plienku asi castejsie menit a to aj koli hygiene,a le ak preto, ze ak sa na nu dostane vela masticiek, uz straca saciu schopnost.

maste typu Imazol, Phytiol sa pouzivaju 1-3x denne, nei viac. nie su to kremy, su to lieky s ucinnymi latkami. mozu sa teda kombinovat- prestriedavat s inou kozmetikou.

majamat
7. dec 2019

a ozaj, pudrove produkty - Sudocrem, aj Phytiol idu dole vodou tazko, treba ich stierat dole olejom.

majamat
7. dec 2019

@matkomisko123 nam ho odporucili v nemocke, resp, nam dali zarabanu mast z obsahom Phytiolu. a teda to bolo z novorodeneckeho. no pouzivali sme len obcas.
Sudokrem vas asi moc vysusil, preto zhorsil stav pokozky. no ak ma zabrat pri vyraznej zaparenine, tak musi byt nahrubo, ze ani pokozka nepresvita,c ez tu vrstvu Sudokremu.

majamat
7. dec 2019

este mi napadlo,a k zaparenina moc mokva, tak na tie meista maste nemusia chytat. preto je dobre dobre umyt a vysusit, ale ak by nie, je dobre dat aj nejaku barieru medzi plienku a zadocek. kludne rozstrihat na pasiky stare trisku ( skor biele, nie s obsahom farbiv ) a vlozit do plienky, potom to vzdy aj s plienkou vyhodit.

malfea
11. dec 2019

@matkomisko123 ahoj, my sme to riešili po užívaní atb. Pomohlo riťku vždy umyť vodou, jemne pritláčaním osušiť látkovou plienkou, vyfénovať a natrieť - ráno a večer Imazol krémpastou (treba nechať chvíľu zaschnúť), pomedzi to Bepanthen Baby.