Vyťahovanie soplíkov u polročného dieťaťa
Už neveiem čo si počať, malá nekasle, nemá teplotu ani len zvýšenú, nieje chorá ale stále keď dýcha nosom, akoby ho mala plný pričom je úplne prázdny. Už vyťahujem vysávačom aj 5 krát denne lebo sa budí na to ako nevie dýchať, aj kvapky do nosa jej dávam ale nevytiahnem nič z čoho by sa jej aspoň na chvíľu uľavilo. Máme nonstop zapnutý difuzer, budí sa a zjape aj v noci na plný nos, keď ťahám ani tak nejde von nič. A najnovšie zatajuje dych celý deň, že sa nadychne, pár sekúnd nedycha a potom to vypustí a pritom jej stále dačo vzadu v nose chrci.. fakt neviem čo mám robiť, už sme 2x aj očkovanie odložili lebo toto doktorka nám naposledy dala sinupret..
Zadrziavanie dychu je sposobene stresom. Nema alergiu?
Difuzer vam zvlhčuje vzduch len dava arómu preto sme kúpili zvlhčovač.....mou to byt aj zubky ked nema ine tazkosti len nostek take sme.mali aj my okolo 5m 6m
My kvapkame do nosteka aliamare. Skús.
Ano má vyššie hlavu v postieľke aj na deke. Neviem či má alergiu, síce je pravda že sa toto deje len posledný týždeň, ale ako mám vedieť či má alergiu? To máme ísť na testy ku doktorke? Neviem či má alergiu, to som ešte nestihla skúmať.
Nam takto akoby vzadu chrcalo a nic z nosa neslo tiez,zacalo sa to,ked mal 3 tyzdn.a na m9je opakovane stazovanie nam pediatricka urobila stery,nasla sa tam bakteria,ktora po prelieceni atb.bola prec,niekolkokrat sa potom obja ila este v ms,teraz s tym mame dlhsi cas pokoj
Difuzer by som vymenila za poriadny zvlhčovač. My máme asi 1m od postieľky a každu noc cca1,5litra vody odpari. Zvlhcujeme celý čas ako kurime, od jesene do jari. Keď 1-2 noci nepustime, tiež počujem že malý má taky akoby zaneseny nos, akoby sa mu ťažko dýchalo a hneď sa mu začnú robiť krvavé sopliky.... Proste suchá sliznica
Môže to mať aj zo zubov, môj malý bol tak zahlieneny asi 2-3 mesiace v kuse. Treba zvlhčovat vzduch ale zvlhčovačom alebo mokrá handra, menej kúriť a dobre vetrať. Vyvýšena hlava v spánku, s kvapkami do nosa ako nasivin to nepreháňať, keď dávaš dlhšie ako týždeň, spraví na ne rezistencia a nezaberajú. Skús prestriedat. Okrem toho morskú vodu na zvlhcenie nosa. Trvať na vyteroch a ako baby spomínajú tak by som sa pýtala aj na alergologiu, keďže teraz je presne to obdobie, kedy sa hlásia alergie. A nam veľmi pomohol inhalator, inhalujeme Vincentku dodnes keď sme chorí. Uvoľnuje husté sople.

Uff, tou odsavackou mozes stimulovat sliznicu a moze sa upchavat viac...kvapky do nosika davas? Ked si lahne, tak jej to steka a upchava sa nos, tak jej to vadi. Urcite jej zdvihni pod hlavickou, aby mala vyssie. Moze to byt inak aj alergia.