icon

Vytekanie stolice u 4-ročného chlapca

bebe91
10. sep 2025

Ahojte, poprosila by som o radu a skúsenosti. Malému od pondelka vyteká stolica. Nevieme posúdiť či má zápchu alebo skôr hnačku. Včera muž mu dal ráno 1 sáčok forlax prášok. Potom nič. O 16:00 sme mu dali glycerinový čípok. Potom som mu ešte dala asi deci teplej vodičky. Okolo 18-tej sa vykakal, no hovienko bolo velke iba ako väčšia slivka. Vyšiel aj čípok so stolicou. Po tomto už som videla, že sa mu uľavilo, lebo predtým chodil ako balerina, na špičkách a videla som na ňom, že niečo nie je v poriadku. No stolica ešte stále vyteká a aj dneska. Ku dr. nevieme ísť, pretože už 3/4 roka neordinuje a sestrička nám iba tolko povedala, že máme prejsť inde. Samozrejme popýtala som sa u iných lekárov, neberú nových pacientov, lebo sú už dôchodcovia. Paráda. Dnes pravdepodobne po práci skočíme s ním radšej na pohotovfosť. Naozaj neviem čo je to, či zápcha, či hnačka, alebo iné. Od 01.09. začal chodiť do škôlky a predtým pil doma veľa a aj potil sa, ale nemali sme takéto problémy. A teraz ako chodí do škôlky menej pije a sakramentsky sa potí. Mali ste dačo podobné?

anonym_f0228e
10. sep 2025

Zrejme mu vyteká zvyšok stolice. Niekedy sa dieťa ani po čípku nevyprázdni hneď na prvýkrát. Osobne si myslím, že nie je dôvod na paniku, no mať k dispozícii funkčného lekára aspoň na telefóne nie je na škodu.

katka533
10. sep 2025

@bebe91 to je po tom cipku, ziadnu paniku

domka222
10. sep 2025

Čapík sa rozpustil a zrejme ešte vyteká jeho zvyšok znečistený stolicou. Dnes by som to odsledovala a ak by aj zajtra,tak by som riešila. Ale,ak nekakal dlhšie pred tým, tak mu nemôže stolica obtekať? 🤷‍♀️

katka533
10. sep 2025
@domka222

Čapík sa rozpustil a zrejme ešte vyteká jeho zvyšok znečistený stolicou. Dnes by som to odsledovala a ak by aj zajtra,tak by som riešila. Ale,ak nekakal dlhšie pred tým, tak mu nemôže stolica obtekať? 🤷‍♀️

@domka222 to este moze byt zvysok cipku, ktory posobi, plus ked davala viac veci na zacpu, par dni este bude mat redsie. Mame s tym bohate skusenosti 😅

danielahamar
10. sep 2025

Nemáte doktorku pre dieťa? No hľadajte novú , ostatné ste už čítala

anonym_a1107e
10. sep 2025

Veľmi často toto riešime (síce u starých ľudí v práci ale pointa môže byť podobná), keď pacientovi obteká riedka vodnatá stolica a vyššie v konečníku alebo črevách môže ,,stáť veľké pevné hovienko" ktoré nedovolí formovanej stolici prejsť a preto iba obteka akoby vodnata hnačka a pevná stolica sa môže hromadiť. Samozrejme toto nemusí byť váš prípad a nechcem Vás strašiť. Závisí to aj od konzistencie tej stolice. Toto sú ale moje skúsenosti u dospelých ľudí, u detí neviem. Ak správne čítam, má to takto od pondelka a cipok ste dávali v utorok, čiže to co vyteká vôbec nemusí byť roztopený cipok ako píšu vyššie. Ja by som asi k lekárovi šla, ak nemáte svojho lekára tak aspoň telefonicky skonzultovat detskú pohotovosť

danielahamar
10. sep 2025

Ešte som chcela, aj pri laktózu a abkm je toto vytekanie možné, samozrejme aj zapekanie

domka222
10. sep 2025
@katka533

@domka222 to este moze byt zvysok cipku, ktory posobi, plus ked davala viac veci na zacpu, par dni este bude mat redsie. Mame s tym bohate skusenosti 😅

@katka533 však môže aj z toho. Ale ak dlho nekakal a teraz vyšlo len trochu,kľudne môže stolica obtekať tvrdšiu, ktorá nejde von. Samozrejme odpoveď jej dá len lekár

veronika_e
10. sep 2025

Neboj sa, je to prirodzený jav po tom čípku. Je to ok.