Výtery aj moč sú negatívne, ale dcéra má teplotu. Prečo?

rolak
3. dec 2012

Ahojte, nemám nejaké extra skúsenosti s detskými chorobami - chvalabohu - preto sa chcem spýtať na vaše skúsenosti...neviem,aký je v dnešnej dobe rozdiel medzi prechladnutím,vírusom,baktériou,resp...v tom,ako sa prejavujú na dieťatku... Dvojročná dcérka mala pred mesiacom tri dni teplotu, inak jej vôbec nič nebolo, výtery potvrdili moraxelu v nose a ešte nejakú baktériu v hrdle.... teraz sa jej vrátili teploty,darilo sa ich znižoovať nurofenom,keď vystúpili nad 38,5....ale zas stúpali,inak sa malá cítila dobre...deň bola bez teploty a potom sa to zhoršilo,úplne oslabla,strašne choré očká, celý deň plakala,pustili sa jej soplííky,aj kašeľ,hoci nie veľmi častý.... nechce nič jesť.... lekárka nám dala "pre istotu" ATB Zinnat,lebo smme ešte nemali výsledky výterov,ale že keby sa jej stav veľmi zhoršil,máme nasadiť....tak sme jej ich v nedeľu dali,lebo bola na tom fakt zle... stav sa jej začal hneď zlepšovať....dnes sme boli pre výsledky a všetkoo je negatívne,všetky výtery ok,moč ok, krv ok, CRP bolo v deň vyšetrenia len 8..... som z toho dosť zmätená.... z čoho ju teda tie ATB liečia???? lebo evidentne jej pomáhajú...ale s čím,keď sa nič nenašlo???? chcem sa spýtať,čo jej teda vlastne môže byť???

renatka100
3. dec 2012

Ahoj moja mala je non stop chora. Ale atb nikdy nemala nikdy nemala vysoke crp vytery a vsetko ok. Jeden den ma teplotu 39,5 na druhy den jej ic nie je. Urcite by som nedala atb v buducnosti treba radsej pockat. My uz nechodime ani lekarke pokial nema nad 40 🙂 takze ak si myslis ze jej atb zaberaju tak to sa skor uz telo vysporiadalo s virusom.

alena0305
3. dec 2012

Tá hodnota CRP môže stúpať na 2.- 3. deň. V ten deň nemusia byť tie hodnoty vysoké. Nemá tvoja doktorka - ten prístroj na zistenie CRP hneď z kvapky krvi z prsta?

siska07
3. dec 2012

moja uz tri krat mala tyzden 40tky a nic, ani kasel, ani soplik. nechcela papat, vyzerala chorlava, bola placliva a nesvoja. nakoniec to boli afty v ustockach, na vnutornej strane lic take biele pluzgieriky, alebo niekto ma len cervene bodky. vela podobnych pripadov sa takto prejavuje, skus pozriet vnutro ustociek, dasna, hrdlo, bocne strany lic.

aliteri
3. dec 2012

nepíšeš či ste preliečili tú moraxellu v nose pred mesiacom, podľa mňa stačil Pamycon do nosa, aspoň moja lekárka to tak lieči, myslím, že antibiotiká boli v tomto prípade zbytočné, tie sa dávajú keď je angína, zápal priedušiek a pod., nie na baktériu v nose, ak ste nepreliečili tú moraxellu, tak antibiotiká asi zabrali na ňu, ale v budúcnosti by som malej nedávala zbytočne antibiotiká... ale z vlastnej skúsenosti môžem poradiť, moje obidve dcéry mali mykoplazmy pneumonie, to je baktéria, ktorá sa dá zistiť iba z krvi - ale normálnom odberom , CRP je v tomto prípade negatívne, prejavy sú dlhotrvajúci kašel a sople a nábeh na zápal plúc, ale to by lekárka zistila počúvaním...

helencek
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzimia
3. dec 2012

Moze to byt aj viroza rozneho druhu, a tie antibiotika sa len "tvaria", ze ju liecia. Ale to je momentalne nepodstatne, ked ste ich uz zacali brat, hlavne je dolezite dobrat ich, aby ste si nevypestovali nejaku rezistenciu. Pravdepodobne boli zbytocne, ale - aj ked nie som zastancom antibiotik na vsetko - jedny zbytocne antibiotika tvojej dcerke nijako neublizia - hlavne ich doberte a potom vyberte este nejake probiotika.A vsetko bude OK.

quiksi
4. dec 2012

@rolak moj malý má od soboty teploty 38,5 najviac mal 39,4 po odrátaní všetkého ☹ moč čistí hrdlo čisté dýchanie čisté a CRP 104 ☹ skoro som skolabovala ked mi to povedala doktorka. V sobotu na pohotovosti mal CRP 37 dostal ATB ale mala som pocit že to nezaberá lebo stále teplotujeme a dnes sme namerali 104 a dostali sme ZINNAT tak som zvedavá či dačo zaberie ☹

mariabilla
5. dec 2012

104 nie ale 79 ano a tiez nemala ziadne priznaky iba teplotu 39,6.........