Vytŕčajúce rebrá
Ahojte, dcerka na 7r. Od batolata, sme si vsimli, ze jej vytrcaju vyrazne spodne rebra. Boli sme aj u ortopeda, nohy nema ploche, ani krivu chrbticu. Ma prepadnutejsi hrudnik. Odporucil dake rehab cvicenia na doma. Ako dcerka uz chodi do skoly, casu ma menej, ale celkovo vysledok bol skoro nijaky. 2x do tyzdna mava plavanie. Mate s tym niektora skusenosti, dake rady na zlepsenia atd? Dakujem velmi pekne za rady.
@kondaska1 trcia jej von ako chudej babe 🙂 ..iba spodne posledne. To aj riesime, v podstate povedal, ze musi zpevniet. Je taka vyžla vysoka ta nasa dcera .. preto sme jej dali sport kruzok plavanie. Ortopeda asi skusime...ale korzet fuuu. Chuda uz teraz nosi este aj strojcek na zuboch ☹
Aha diik!! to som nenasla. Pokukam to.
@kllamarka ma voadnuty hrudnik symetricky alebo len jednu stranu asymetricky? Ja by som v prvom rade nasla ineho lekara nech urci spravnu diagnozu a mozne riesenia. Ja mam Polandov syndrom, uplne prepadnuti pravu stranu hrudnika a aj skoliozu dost vyraznu. Vela som sportovala a lekari nechapali akoze mam skoliozu,ked mam pevne svalstvo. Ale ono to bolo naopak. Nie vpadnuty hrudnik kvoli skolioze,ale skolioza kvoli hrudniku vzhladom na syndrom. Dnes mam za sebou 3 operaciu prsnika,kedze ten pravy je voadnuty a navyvinuty (mam tam silikon). Caka ma 4 operacia. Vela by som studovala a hladala lekara,ktory s tym ma skusenosti a nie ze bude na vasej dcere robit pojusy. Ja som operaciu hrudneho kosa odmietla,lebo jazvu cez cely hrudnik nepotrebujem. To,ze ide o polandrov syndrom som sa dozvedela ako 18 rocna,ked som prisla za plastickym chirurgom v KE,ktory moju prvu operaciu nesmierne spackal. Ja sim sa s tym naucila zit a vdaka tomu som bola silnejsia osobnost. Musite pri dcere stat a pomoct a poradit,ale nerobit z toho tragediu. Ja uz mam skoro 40 a v case mojej puberty nebol internet ani info,takze som na to bola sama a bola som za divnu. Drzim palce a inak ziadne cvicenie nie je na skodu,lebo do budcna posilni hrudny kos aj chrbticu.
moj syn to ma..prepadnuty hrudnik a vytrcajuce spodne rebra...vyrazne sa to ale vekom lepsi..aj on chodi plavat minuly rok zacala a plave 3 krat do tyzdna,ale fakt ze plave..aj 40-50 bazenov za hodinu davaju ,rozen styly..a ozaj pekne vidno ako sa pluca rozvijaju a vytlacaju ten prepadnuty hrudnik smerom von a teda tie spodne rebra prestava byt tak vidiet..je to fakt po roku plavania velky posun a este zacal aj mierne posilovat..doma s cinkami plus box s tatinom..bude mat 7 rokov o mesiac.Vysoky je 136cm a vazi 24 kg..vyzla tenka,vysoka je..
Problem vpadnuteho hrudnika je ten ze moze tlacit na vnutorne organy. Plavanie je super a aj dychove nastroje su vhodne. Treba aby to vysetril ortoped a zhodnotil.
@kaja73 juuj presne ako moja...24 kil vysoka vyžla. Jedno rebro sa zlepsilo..druhe zatial tak isto odkedy to riesime
@mom311 ako som teraz pisala jedno rebro sa jej trocha zlepsilo po roku. Pojdeme poriesit ineho ortopeda , uvidime co iny povie. Celkovo nechapem preco je taka sušienka ta moja dcera, odmala je hyperaktivna, pohybu ma za 10tich. Moze jest co xce kolko chce nepribere, plus vysoka je... :-/
aj ja (27r) mám podobné rebrá, dg. deformačný hrudník. ako dieťa som chodila po rehabilitaciach, nepomohlo ani sa nič nezmenilo a naučila som sa s tým existovať, nie je to také hrozné. som štíhlejšej postavy, takže to vidieť

Ahoj, nemam s tym skusenosti, ale nenavrhli nejaky typ korzetu alebo nejakej vystuze co by jej tie rebra zatlacilo? Trcia jej smerom dopredu alebo po bokoch (ako chudej babe)? Podla mna, teda ako laik, by som to riesila teraz v case rastu kedy su kosti este makke a nie v dospelosti a da sa cielenym tlakom a tahom vela urobit (ako napr pri zubnych strojcekoch). Mozno by som skusila ineho ortopeda.