icon

Vyžratá koža od plienky

nodesha
5. okt 2016

Pri prebalovani som mu natierala ritku s rybim olejom a dávala som mu to aj naokolo lebo to mal červené a teraz to má takéto :( neviem čo s tým

Vyžratá koža od plienky
tova
•
5. okt 2016

v plienkach su aj rozne chemie. Aj na dobru znacku pampers su deti alergicke. zacni s tym, ze mu das 100% bavlnenu bielu aby sa vylucila alergia na plienky. Natri hrubsie so sudokremom. Hned ako sa pomoci zmen plienky vytri z lahka {nerozsuchaj pokozku} do sucha, nakremuj na novo, zabal do suchej novej plienky atd. non stop 1-2 dni a bude to prec. Toto si nechala velmi dlho mokru kozu ked to neni alergia.

m_
•
Odpoveď bola odstránená
•
jankalukasova
•
5. okt 2016

@nodesha ja by som plienku nedala... tá pokožka potrebuje vetrať vetrať vetrať... ak sa piciká, tak to hold poutieraš... maximálne by som davala (aspoň 2-3 dni) úplne voľné pyžamká na deň, aby zas drobček neprechladol. A na noc bavlnu, alebo by som skúsila inú značku. Malá, ktorú som opatrovala, mala tiež nepeknú reakciu napr. na pampersky... kupovali sa jej potom úplne obyč plienky, tuším z lidlu a s tými bola v pohode. Držím palce.

siska53
•
5. okt 2016

@nodesha vela vetrat,umyvat len vodou,bepanthen,zmenit plienky - aku znacku pouzivas?
Ak by sa to nezlepsilo alebo mozno radsej aj hned,sla by som k lekarke.

yanni
•
5. okt 2016

Vetrat. Ak to nie je alergicka reakcia bud na plienku alebo aj na krem, tak si ho nechala dlho v mokrej plienke. Ja mam moto, radsej 2-3 plienky denne viac ako zazit totot.
Mama 4 deti, najmladsia 14 mesiacov a nikdy ani jedno dieta nemalo niiiiic. Ziadne zapareniny, ziadne alergicke reakcia, jedine trosku cervene, ked pri zuboch vela kandili. Ale natrela som sudokremom a sa to upravilo.
Tiez mylsene dobre, ale aj casto a vela a preventivne kremu moze viac uskodit ako pomoct.
Ja napr. pouzivam len a len pampersky. Vyskusala som aj ine ale po prve. ovela lacnejsie nie su, takmer vsetky sa mi zdali hrubsie ako napr. pampers premium care/protection, jedny na "omäk" umele, ine zase "papierove".
Takze treba zistit ci je to z plienky, ci z kremu atd. a podla toho sa zariadit.

mimimoje
•
5. okt 2016

Vyskusaj obycajnu zinkovu masticku, nam zabera najlepsie na zapareniny a podrazdenu kozu. A este kalciova masticka na ukludnenie koze

certi
•
5. okt 2016

IMAZOL....ziadna rybacina nepomoze, to sa hned vpije do plienky

shia
•
5. okt 2016

skus aj SUDOCREM

ewelyn3
•
5. okt 2016

Suhlasim ze Imazol, ale ten co ma take akoby pudrove zlozenie..ako tekuty puder..alebo Pytiol...nam zabera striedavo raz jedno a raz druhe. Hlavne nepouzivat vlhcene utierky...umyt pod tecucou vodou a osusit. Ak uz musim nejake utierky pouzit, mam skusenost ze z Hipp sa nezabari ani nevyhadze...ale urcite nie dlhodobo.

candii
•
5. okt 2016

na kazde dieta zabera nieco ine. Poskusajte kremiky proti zapareninam .. bepanthen, sudokrem, imazol, pytiol atd. nepouzivajte vlhcene obrusky len cistu vodu .. vymente plienky za inu znacku a pre istotu k lekarke