Vzdor alebo porucha autistickeho spektra
Zdravim vas, na uvod prosim prosim neukamenujte ma tu. Potrebujem poradit ohladom spravania sa mojho syna.
Trojrocny syn..od narodenia typicke narocne dieta, vyzadoval stale pozornost, byval velmi umrncany. Od cca 18 mesiacov nastupil vzdor v pravom slova zmysle, kedy sa nam striedlai lepsie a horsie obdobia... ked sme mavali lepsie obdobie, vravela som si ze to bude ozaj len ten vzdor a raz to prejde, a ano bohuzial som nanho asi aj dost makka..ked mame tazsie obdobie, naozaj uvazujem nad tym, ci nema poruchu autistickeho spektra. Je tych znakov viac, pokusim sa spomenut aspon niektore... obrovsky problem s umyvanim ruk, vlasov, strihanim nechtov, prezliekanim, problem dostat ho von, potom zas dnu... a v poslednom case robi veci, kedy sa naozaj obavam ze je mimo... meni zo sekundy na sekundu rozhodnutia. Chce nieco, za urcitych podmienok sa dohodneme ze teda okej dostane to, potom zrazu otoci ze nechce... ked na to nereagujem, reve..ked mu vysvetlujem, reve... poviem mu, ved sme sa dohodli ze to dostanes a ty si suhlasil a on povie ne nechcem to. Poviem v nervoch tak to teda nebudes mat a reve ze to chce. A takuto scenu dokaze spravit ohladom vela vela veci. Ja uz som z neho zufala 🙁 Nieco mi nasepkava, ze naozaj mozno len skusa hranice, je neskutocne tvrdohlavy, inak je to baran... alebo este taky priklad uvediem, vravim mu poobede mame poslednu prilezitost ist von, potom uz bude neskoro. Vravi nejdeme. Dobre, nejdeme. Je v pohode, da sa...a vecer pri zaspavani, uz mam pocit ze napoly spi sa nahlas rozplace preco sme nesli von?? preco??? ja uz neviem ci taketo reakcie su v poriadku.... mozno na zaklade takychto prejavov sa domnievat, ze by mohlo ist u syna o AS? Dakujem krasne za odpovede

@autor možno toto by vás mohlo zaujímať (napíš spravu, ak máš zaujem o kontakt)