icon

Z čoho je takýto výsyp na jazyku?

pastelka292929
20. júl 2022

Ahojte môže sa vyhadzovať toto na jazyku zo zubov? Nemáte s tým skúsenost?

Z čoho je takýto výsyp na jazyku?
riesska123
20. júl 2022

@pastelka292929 moc na fotke nevidno. ale keby to mas zo zubov, tak si to určite všimneš skôr a nespraví sa to len teraz

riesska123
20. júl 2022

boli ťa to? ked si prejdes po tom prstom máš tam “jamku”? dierku?

janulienocka
20. júl 2022
pastelka292929
autor
20. júl 2022

@riesska123 Fakt že sa mi to nedá dobre odfotit mám to už od januára bola s tým s tym u krčnej davala mi niaky výplach že to mám zo zubov 🤷

pastelka292929
autor
20. júl 2022

@riesska123 mne sa spraví iba taká bodka ktorá sa rozširuje na veľký fľak ktorý potom zmizne a znova akurát dneska sa mi spravili 4 a strede sa mi to zdá skôr ako blele .. není to vypuklé

pastelka292929
autor
20. júl 2022

@janulienocka to som myslela ako prvé ale ževraj nie

pastelka292929
autor
20. júl 2022

@riesska123 a skôr ma to postipkava neboli vadí mi to keď rozpravam

adrianarepkova
21. júl 2022

@pastelka292929 ja mávam take mapy, tiež to tak začína a mám to potravinovú alergiu - rajčina 🙂 nezjedla si niečo také? Prípadne to môže byť imunita 🙂

kittykat22
21. júl 2022

@adrianarepkova mas alergiu na nieco. Ja to mavam po ananase. Pis si co si jedla 24 dozadu ked sa to objavi. urcite najdes nieco, co sa bude opakovat. Skus vyplachut tantum verde + voda 20:80 a kvapky fenistyl.
Chodis na dentalnu hygienu?

adrianarepkova
21. júl 2022

@kittykat22 hovorím, že to mám z rajčiny 😃 ale pár mesiacov dokedy som to odsledovala som mierne stresovala 😀 ale určite ďakujem za radu! A na dentálnu chodím 🙂

pastelka292929
autor
22. júl 2022

@adrianarepkova vieš čo môže bit lebo sa mi nezdá že to môže bit zo zubov vecinou keď je ostrý zub tak skôr je to miesto začervenane a nie také mapy.. dávnejšie ma stipali celé ústa ako jazyk ďasná hrdlo z jablka a tento rok som to spozorovala aj po nektarinky ceserni slivke doktor mi povedal že si mám kúpiť niake tabletky na p. Ale podľa mňa to je alergia ale Niako ovocie už ani nejem no je pravda že deň pred tým som jedla ananás žeby alergia na ovocie? ☹️ Není niaky test na to v lekárni? Alebo potrebujem odporucenku ku alergologovi ovocie milujem chcela by som teda vedieť že na aké 🤷

pastelka292929
autor
22. júl 2022

@kittykat22 no to bude niečo čo pravidelne jem pretože mne začne mali fliacik spraví sa taká mapa ktorá akoby zmizne a ďalší deň znova akurát fakt som jedla ten ananás jazyk má nestipal tak si hovorím že jako dobre že môžem aspoň ananás a na druhý deň som nemala jeden fliacik ale 4 .. tak to bude asi vážne s toho ovocia.. že niektoré sa mi asi prejavia svrbením pálením a s iného mám tie fľaky 🤷minuli rok som bola tento rok sa ešte len chystám lebo není akosy času

pastelka292929
autor
22. júl 2022

@adrianarepkova a bola s tým niekde že ti to potvrdili? Možno aj tá imunita teraz mi našli helikobaktera a v septembri mám ísť na hadice tak bohvie 🤷

adrianarepkova
22. júl 2022

@pastelka292929 nebola, mne to nič nerobí, cítim sa dobre len vždy keď zjem rajčinu tak sa to objaví 😀 imunitu mám okej - papam aj vitamíny, nebyvam chorá ani žiadne herpesy, afty atď 🙂 k lekárovi sa mi nechce ísť 😀 ale pýtala som sa na to kamarátky zubárky a tiež mi povedala, že to niektorí ľudia majú, nie je to nič vážne 🙂

adrianarepkova
22. júl 2022

@pastelka292929 buď si zaplatíš nejakú súkromnú kliniku kde ti urobia tieto testy alebo obvoďák a čakačka u alergológa 🙂 ale u alergológa je len nejaký obmedzený počet alergénov, bola som tam ale už x rokov dozadu, no rozmýšľam že pôjdem na kliniku, ale akosi sa mi nechce 😀