Z čoho je tento nevysvetliteľný fľak na nohe?
Ahojte, prosim o radu. Môjmu 2rocnemu synovi sa vecer urobili flaky na lavej nohe. Nejedol nic neobvykle, nepouzivam novy prasok na pranie, dokonca mu veci zehlime. Nedala som mu predtým ziaden krem. Objavilo sa to, ked sme ho po strihani vlaskov kupali. Neobarila som ho vodou, to som si ista. Dokonca sme ho ani neumyvali mydlom dnes - inak pouzivam Biodermu. Vôbec ho to neboli, nesvrbi, nema to horuce. Co to moze byt? Dala som mu na to Panthenol, ale nezmizlo to. Riadne ma to vydesilo ☹

hned by som dala detsky antihistamin aby sa nahodou nezacal aj dusit a az potom k lekarovi
Fenistil, dithiaden, zodac,aerius... Ako prvá pomoc
aj u nás to bola, tak ako tu písala @nika1020 reakcia pečene na antibiotiká. To ma napadlo ako prvé, keď som videla fotku. Len môj syn to mal v oblasti pása - ale ako teraz pozerám ešte raz na tvoju fotku, aj tvoj synček to má nielen na nohe, ale aj na krížoch. Držím palce, nech je malý v poriadku. Daj nám vedieť, ako ste dopadli.
smer lekar .. verim, ze ste boli .. daj nam prosm vediet aby sme do buducna vedeli .. 😉 drzime palce
tiež si myslim ze treba ísť na pohotovost držím palčeky daj vedieť čo to a poprípade z čoho to má 🙂
môj malý mal takéto fľaky po tele..je to koprivka..čiže alergia na niečo../kúpaním sa to zvýrazní..alebo aj celé vráti ak mu to predtým už zmizlo/....na takéto veci je dobré mať doma čípky rectodelt.....ja som dala jednu a do 15 minút mu to zmizlo../to mi poradila naša pediatrička po telefóne.../
my sme to mali z plienok, ale aj z pančušiek...dala som dithiaden...
Niečo podobné sme mali aj my nedávno, tiež takéto veľké mapy. Dieťa som osprchovala vlažnou vodou, dala kvapky Fenistil a jemne natrela Imazolom. Po niekoľkých hodinách to zmizlo. Nakoniec sme zistili, že to má z Nurofenu. Nemali ste nejaké lieky? Môže to byť potravinové. Ja som si to odfotila do foťáku a aj mobilu a na druhý deň sme šli k dr. Malý už nemal na nôžkach nič. Kázala nám urobiť si potravinový zošit a do neho zapisovať všetko to čo cez deň je a aká bola reakcia. Ako sme začali, celý týždeň nič. Až po týždni nám prišlo na um s manželom, že to mal v čase, keď sme dávali synovi Nurofen. Bol plačlivý, veľmi ho to svrbelo, bol celý nepokojný. Ako sme vysadili, bol už kľud.
vyskúšaj mu nato dať fenistil gél, alebo aloe vera gel, ale ak mu to nezmizne utekaj k doktorke, nech sa mu nato pozrie
presne to som mala ja,strasne to svrbelo.do rana mi to zmizlo a vyhodilo sa na inom mieste.tak som sii dala dithiaden a zmizlo to.je to reakcia na dajku potravinu.pre male deti bude asi fenistil.
aj ja mam taketo flaky niekedy, je to alergicka reakcia, ja si dam ditiaden a zmizne mi to, ale vacsinou mizne aj samo
fuha,,,aj ja by som dala fenistil a pohotovosť.... nakolko sme takouto situáciou prešli cca pred pól rokom mal syn koprivku (žihlavku) spravil sa mu flak na líčku a na ruke a o 5 min. to mal skoro po celom tele.držím palce.
ahojte. Kedze som zadala otazku, nemohla som vam odpovedat na vase rady. Flaky zmizli, tak chcem dat aj odpoved 🙂
Syna sme pozorovali, lebo uz spinkal, ale pred polnocou, uz mal flaky aj na ruckach a ked sme ho zobudili, tak povedal, ze ho to pali. Flaky na nohách sa zvacsovali. Tak isli, s muzom, o polnoci na pohotovost. Bola to alergia. Zabrali fenistil kvapky. Napriek tomu, ze nemal ine problemy, dostal aj Prednison20. 2tabletky. Jednu sme dali hned v noci a druhu sme mali dat o 24h, ale ked som si precitala na nete o co ide, tak sme uz nedali. Na druhy den vecer sa mu zas objavil flak na ruke, tak sme zas dali kvapky a zmizol. Podla lekara na pohotovosti, to bola asi alergia na mandarinku. Podla nasej pediatricky, to asi nie je pravda, lebo mandarinku zjedol rano a flaky sa objavili az vecer. My rozmyslame nad tym, ze dostal od kamaratov novu modelinu/plastelinu (taky nejaky novy druh, zlozenie na krabici nie je). S tou sa hral obidva dni ked sa flaky objavili. Modelinu som vyhodila (mame domacu), mandarinku este vyskusame. Dakujem vam za rady a spolocnu paniku :D

moze to by alergia na nieco nasa mala to mala od biseptolu