Z čoho môžu byť vyrážky na lakťoch?
Žienky poraďte z čoho môžu byť tieto vyrážky?Dcéra mala ráno na lakťoch,natrela som jej fenistil gélom po čase prešlo.Teraz to má na rukách.Svrbi ju to a má to zacervene a biele vyrážky.Prikladam foto

To je zihlavka, na niečo alergická reakcia. Napr od nejakej rastliny? Ťažko hádať od čoho.
Už to má aj na celých nohách a všetko ju svrbí.Nebola v kontakte so žihľavou ani není na nič alergická tak neviem.
To nemusi byt žihlava, ale kludne ina rastlina. A je urcite na nieco alergicka, lebo ma prejavy.
Kde bola posledne hodiny, den, dni? Vonku, na trave, ihrisku? Jedla nieco nezvycajne, pouzila krem, periete v inom prasku?
Alergie mozu byt aj skrizene, na potraviny a pele sucasne.
Na pohotovosti sú podľa mňa väčší odborníci, ako tu na MK, či?😉 Netráp už dcérku a choďte sa ukázať. Želám vám, nech to nie je nič vážne 🍀.
Žihľavka, aj môj to mal! Dr mi povedala ze je to alergia na hocičo možné, na nejakú rastlinu, jedlo, mohol sa len o niečo obtriet, nemusel mu zapasovat materiál oblečenia proste aj kombinácia veci co mu doteraz nič nerobili, mohol to organizmus vyhodnotiť v tu chvílu ako niečo zlé a preto alergická reakcia! Môj to mal tri dni, najprv nohy ruky, potom chrbát brucho a tretí deň mal kde tu pupak! Najlepšie bolo ze sa mu to tratilo a objavovali na nových miestach! Ja som ho ráno vyzliekla, cele nohy mal takéto, tak som s tým letela k dr a kým som tam došla, tak tam nemal nič 🙈😂
Je to alergická reakcia, ak jej to zmizlo a cíti sa dobre na pohotovost ísť netreba.. môžeš ešte stihnúť lekáreň a kúpiť nejaké voľno predajné antihistaminikum ak nemáš doma.. ale ak jej je lepšie tak by som neriešila, len skús porozmýšľať z čoho by to mohla mať a keď nabudúce bude znova jesť, alebo sa dá do kontaktu s tou vecou tak odsleduj či sa to zopakuje.. inak môžeš natrieť fenistil gélom..
Môže to byť inak reakcia na čokoľvek.. môj najstarší raz mal zihlavku aj z kvaskoveho chleba..
A ono ta reakcia sa volá "žihľavka" alebo "koprivka" nie je to akože reakcia na žihľavu..
@jana_eyre_2 Natrela som jej to fenistil gélom to máme doma.Z jedla asi nie varím dokola to isté cca 30 jedál a nikdy nič nemala.Teraz má prázdniny tak každý deň je vonku na ihrisku žeby tam chytala nejakú burinu alebo kvet.Ale zas na ihrisko chodí stále aj povonku tak fakt neviem z čoho.
Tak alergie sa v tele stále vyvíjajú a menia, teraz všetko začína kvitnúť, ak aj na niečo minulý rok alergická nebola, teraz byť môže.. môže byť aj reakcia na prach v kamienkoch, alebo piesku na ihrisku - a tiež to môže byť len pseudoalegia, to znamená že telo zareaguje aj na známu zložku len raz z nejakého dôvodu a už sa to nikdy nemusí opakovať.. to sa stáva, ja mám doma troch alergikov takže toto a ine riešime celoročne..
Ja by som si zapísala všetko čo jedla, a keď sa jej to zopakuje, tak porovnáte, čo rovnakého jedla.