icon

Z kŕmenia cez PEG alebo sondu na normálne jedenie?

bubina33
31. jan 2011

Ahojte... nájde sa tu nejaká maminka, ktorá kŕmila svoje dieťatko cez PEG alebo sondu a prechádzala s dieťatkom na normálne jedenie? My s tým začíname bojovať... mám synčeka, ktorý má 13mesiacov... pomohla by mi každá rada, ako mu s tým pomôcť a ako postupovať...

basika
1. feb 2011

Odporúčam poradiť sa u Dr. na nasledovnom linku. Poučí o masážach pri takýctho problémoch. Boli sme u nej. Robíme masáže niečo ako orofaciálna stimulácia.
http://www.klinicka-logopedia.sk/zameranie-ambu...

janeska17
14. mar 2014

@bubina33 mozme sa nakontaktovat?

12macicka12
26. apr 2014

@janeska17 sondujem malu od narodenia, ma 1,5 roka, ak by si sa chcela nieco opytat

janeska17
26. apr 2014

Dlho sondujes ty kokso. Neponukli ti peg?

bejmhal
30. aug 2014

@12macicka12 Neodporúčali ti PEG, hadičku priamo do žaludka? Ja maleho sondujem cca 4 mesiace a chcu mu to dat, tak neviem... Mala ti papa aj z flase alebo lyzickou? Moj nechce flasu, krmim len lyzickou, aj tekutiny. Ale jedenie je bieda, drzi to v puse a niekedy aj 5 minut drzi a neprehltne... U vas sa to zlepsuje? Chodite niekam, pripadne cvicite nejaku orofacialnu stimulaciu? Ja som dost bezradna...

zuzk
3. sep 2014

@bejmhal My máme PEG od narodenia, teraz už ale malý papá. Chodili sme aj kvôli tomu na logopédiu, kvôli dysfágii - Dr. Búnová. Ak by si chcela nejaké info, tak rada pomôžem (IP).

josefina79
14. mar 2017

@zuzk můžu se zeptat na Vaše zkušenosti s paní Dr. Bunovou? Dcera má velké problémy s pitím mléka z lahve, zakuckáváse, navaluje se jí, zvažujeme konzultaci u paní doktoroky, videofluoroskopii atp... Budu moc vděčná za Vaši zkušenost!

piskota1991
20. mar 2017

@josefina79 Bunová super, odporúčam