Zábal na čelo
Dáva sa ešte aj tam či už nie? Viem že na hrudník a chrbát ale čelo? A koľko mg čipku nurofenu a paralenu môžem dať 13 kg dieťaťu? Dik
@domka222 no tak davajte aj na hrudník.. ja nedávam, je to nebezpečné a riskantné.. hrudník vždy dam do suchého a zabalim chrbatik ritku nohy... A tiez ma na to upozornili doktori i na zachranke ked syn m 41 horúčky a nie a nie klesnúť... Ak by to malo dieťaťu vyvolať zapal pluc riskovať to nebudem...
Ja pisem len svoju skúsenosť.
Moja dcéra je teplotová, pri každej chorobe 40+ st. ... ja dávam zábal aj na hrudník, aj na čielko ... voda nesmie byť studená, dávam takú letnú, niečo medzi horúcou a studenou + pár kvapiek citrónu.
@dadka128 studený zábal na chrbát, zadok a nohy???? To co je za blbosť.
@dadka128 boli sme v nemocnici keď mal malý 2 mesiace a 3 dni mi kázali dávat zábaly na hrudník a to sa tam za tie 3 dni vystriedalo viacero sestričiek a doktorov. Dávam tak doteraz, vždy zabalím studenú gumennu fľašu do uteráku a tak priložím. Neviem teda čo je naozaj správne ale deťom toto zaberá.
Autorka podľa mňa to čelo nemá veľký význam, možno tak akurát je to príjemné.
Zábal sa dáva na hrudnú, vlhky uterák teploty cca 27, alebo ako mu je príjemne . Na čelo a zápästia nie. Ale pre deti je príjemnejšie napustiť 37 stupňovú vaňu a tým ako bude klesať teplota vody,tak bude klesať aj telesná teplota sietata
Preboha ženy. Odkedy sa dáva zábal na čelo, či ruky, nohy..? Jasné,že na hrudník.
Ja keď mám teplotu tak si dám vždy na čelo, ani nie kôli tomu aby mi klesla teplota ale je to príjemné, aj na bolesť hlavy. Moje dieťa ešte teplotu nemalo ale keď bude mať, určite dám aj na čelo lebo viem že je to príjemné.
Ja len na čelo dávam obklady a striedam ich..

Na hrudník sa určite zábal nedáva, ten má byť v suchu a v teple.. a na čelo opatrne , ja tam síce deťom nedávam, no sebe ano. Detom dávam dermaplic na celo.