Začal mať vyrážky na celkom tele z ničoho nič
prosim vas poradte mi niiekto,uz zacinam byt zufala.... 😢 mam 3 a pol mesacneho synceka a doteraz som nemala absolutne ziadny problem ale posledny tyzden 😢 sa mu vyhodila dole cela plienkova oblast a som z toho nestastna lebo naozaj ho prebalujem aj kazdu hodinu a predsa to ma take cele cervene s takymi malymi bielimy vyraskami,bolo som s tim aj u doktora ale ja zijem v londyne a pediater je taky s prepacenim chuj tak sa na to len zbezne pozrel a dal mi nejaku mast,ktora mu mimochodom vobec nepomaha a hotovo,ale co ma trapi viac uz od vcera sa mu vyhodila po celom telicku nejake malicke cervne take az suche vyrasky..absolutne si neviem predstavit od coho to moze byt,kozmetiku a ani nic take som nezmenila...je to moje pprve dieta a nemam ziadne skusenosti s takymito vecami tak mi prosim vas niekto poradte co mam asi s tym robit...
No, nas malej mel cervenou vyrazku v plinkach s takovym suchym bilym povlacem nebo bilymi okraji a byly to kvasinky chycene na opruzenine, my koupili canesten mast, ale myslim byla od 2 let, nam bylo 15 mesicu a nic mu to neudelo, do 3 dnu to zmizlo, dr rikal, jak se u opruzenin vyklube neco bilyho, vetsinou jde o kvasinky, nemel ted tvuj prdola jogurt, merunky nebo ANTB?
ja sa ho snazim stale nechavat holeho vzdy ked ho prebalujem,mne sa zda ze ten zadocek sa uz aj zlepsuje a vyskusala som vseetky najdrahsie kremy co na to existuju a nakoniec mu najviac pomaha obycajny puder,ale viac ma trapi to jeho telo tak som sa rozhodla ze pojdem zajtra s nim zase za pediatrom lebo tu su aj ine vyrobky ako na slovensku takze vsetko v lekarni nenajdem,dufam ze to teda nie je ekzem ale ja som ekzem mala a je to trosku ine a mal to v podstate zo dna na den,nie su tie vyrazky vsade to su take cervene miesta s malickymi cervenymi vyrazkami,miestami ich nemozes dokonca ani len vidiet len citit na dottyk a na jeho pokozkku uz od narodenia pouzivam len olivovy olej a johnsons kozmetiku....neviem co robim zle ale uz ma to velmi trapi kvoli nemu chudacikovi lebo uz aj zubky nam zacali ist tak to ma tak vsetko naraz....
Jen jeste dodam, znamkou kvasinek je to, ze se rychle siri a nelze je normalnim zpusobem vylecit.
To bych spis probrala s dr. na to mi pripada maly, ale urcite jsou preparaty i pro mladsi s timto problemem, zkusit muzes pokud si nejsi jista kvasinkama i holtuv krem, nevim jestli to je takzvana visnovka, ale smrdi tak.
no dufam ze to to nie je,uvidim zajtra co mi povie pediater,dufam ale ze tam bude iny.nikdy som sice nevidela ale asi to budu po slovensky zapareniny,no po ang nappy rash tak dufam ze som to dobre prelozila lebo take veci je dost tazke prelozit,ked nepoznam v slovencine tieto choroby,trapi ma viac ale tie vyrazky na jeho tele,co si pouziavala na pokozku ty?
No jak jsem psala, pokad je to vyrazka bez bileho povlaku, tak tu holtovku nebo neco na zinkovem zaklade a v plinkach bepanthen kdyz to melo bily povlak, tak neco na ty kvasinky. Hele ono i kdyz reknes dermatitis, tak by meli vedet vo co go. a nemuze mit treba i naky nestovicky?
Jo a jedna maminka na foru radi pouzivat na myti pri opruzeninach jadrove mydlo, napr. jelena
Hele a nechtela bys radsi zajit k dermatologoj, neboli koznimu? Prece jen vedi o koznich problemech vic jak pediatri a aspon se nesetkas s tim nafukou!
skus zmenit plienky. nas mal toto z pampersiek. odkedy sme zmenili znacku, ma zadocek ako z reklamy 😀
nam sa vyhodili vyrazocky a fliacky ,ked sme mali ine utierky na ritku a skusala som nove plienky. vratili sme sa k povodnym, dali sme medzitym masticku imazol a vsetko ok. vela maminiek ma problem pri plienkach. nie vsetky sadnu babatku. preto ani ja som nekupovala naraz vela kusov. vie ti niekto do L doniest masticku? pripadne poslat? moje obe sviste ficali na nej,ak nahodou mali zacervenalu ritku. pri ATB sa to stava, ked je silny moc,resp. riedka stolica.
janka, píšeš, že jsi měla ekzém jako malá... Na tom tělíčku by to klidně mohl být atopický ekzém. Kojíš malého nebo je na umělém mlíčku? Rozhodně bych vyloučila nejběžnější alergeny z Tvé stravy, pokud kojíš a pokud nekojíš, koupila bych hypoalergenní mléko. S kosmetikou doporučuju - nepoužívat Johnsons, je to jedna z nejvíc alergenních kosmetik! Koupat jen v čisté vodě nebo ve vodě s černým čajem (uvaříš půl litru silného černého čaje a naliješ do vody na koupání). Pokud je to AE, tak ani olivový olej nepoužívat. Na mazání tělíčka použít skutečně hypoalergenní kosmetiku z lékárny, velmi dobrá je A-Derma Exomega Creme, to by mohli mít i v lékárně v Anglii.
ahoj berus aj ja som rozmyslala nad tymi plienkami lebo aj ja pouzivam pampers ,uz som skusala aj huggies ale pampers maju lespi tvar a lepsie mu sedia tak som ostala pri nich...ty co pouzivas?
inak dnes som bola u pediatra a maleho poriadne pozrel konecne tam bol normalny doktor a povedal ze je uplne v poriadku len tie vyrazky na tele su reakcia na nieco ale ze je to bezne u babatiek,dal mi nejake tel.mlieko ktore mam pouzivam kym to nezmizne a mam ho kupat len v cistej vode aspon tyzden...a zadocek sa mu uz pomaly hoji takze som trochu pokojnejsia uz
dakujem inac baby za tipy,moja mama pride k nam na vianoce tak jej nakazem doniest masticky co ste mi tu napisali....
janka, aj mne sa najviac pacili pampersky, ale my sme ich vymenili. teraz pouzivame huggies premium alebo babylove z DM
aj ja zacnem pouzivat zase huggies kaslem na pampers mzu vyzerat tak dobre ako chcu ked maju ublizit malickemu
Ja som olivovy olej nepouzivala, malemu vysusoval pokozku, pouzivala som Hipp telove mlieko a pouzivam ho doteraz. Ten Bephanten je vyborny a este Sudocreme. Skusila si tie latkove plienky aspon na doma a na chvilu? Podla mna by to pomohlo, pokial to nie je ten ekzem. ALe hlavne vetrat a vetrat, aspon to mudr. doporucil mne. A to bol tiez december.
biba dnes mi dala doktorka nejake telove mlieko ktore mam pouzivat kym mu to nezmizne a potom musim nejake dobre najst lebo hipp som tu esste nenasla v anglicku nikde.....bepanthen mam a uz sa mu to pekne aj hoji ale sudocream som tiez pouzivala ale od toho to mal este horsie sa mi zda...a vetrat som ho vetrala stale ale teraz ho nechavam aj viac a on to aj tak miluje🙂
ahojky podla mna ak kojis si spapala nieco co nesdlo dietatku a ak ma umele mliecko tak z neho ..
no ja kojim ale neviem naozaj co som mohla zjest v strave som absolutne nic nezmenila ani nic nove nepridala,dookola jem to iste a davam si velmi pozor
Nasmu synovi sa pred horuckou a hlavne po nej vyhodili po celom tele vyrazky drobulinke a červené... boli sme u doktora a ten nám povedal že má alergiu na niečo...dal dám dithiaden a pred tým sme mu dávali fenistil kvapky...nič nepomáhalo,len sa to zhoršovalo až sme boli zúfalí...predvčerom sme ho vykupali v harmanceku a manželka si odsala trošku mlieka a tým sme ho po kúpní potreli 😝 ...na druhý den sme sa nestačili čudovať,vyrážky do rána vybledli a včera sme postup zopakovali,dnes už na teličku nemal skoro nič...počuli sme že materské mlieko je najprirodzenejšie pre vlastné dieta na akukolvek chorobu...asi tak...my sme len radi že mu to pomohlo...pekny deň ženičky... 🙂
Pre vsetky Zeny a mamicky v UK.Pripojte sa k nam.Fbookova skupina.Rady, pomoc, stretnutia v UK.
https://www.facebook.com/profile.php?id=7116405...
Maly maval casto vyhadzane usta male cervene bodky hlavne v jasliach nevedela som z coho doma som mu natierala okolo ust bepanthenom care kebyze si ho zlizne nic sa mu nestane a casom som zistila ze im po jedle utieraju usta vlhcenymi utierkami a tam bol problem. Ked ich prestali pouzivat a umyvali sa vodou vyrazky zmizli.

Je to plienkova dermatitida? Ma to z plienok ano? No moj maly to mal tiez asi ako 3-4 mesacny.Na jednom stehne mal podrazdenu cervenu pokozku . Ja som ho nechavala potom iba holeho lezkat na paploniku aj 2 hodky doobeda a cca 2 hodky poobede. Skus latkove plienky aspon doma a nacas. Podla mna by pomohlo aj umyvat repikom postihnute miesto. A kram proti zapareninam, kupis v lekarni. Ale hlavne nechat ho zospodu holeho, aby sa to vetralo. A na tie suche vyrazky skus gafrovu mast/kupis v lekarni/, malo by to pomoct do tyzdna. Ak to nie je nieco ine ako ekzem, takto to tazko posudit.